Kremnička doma bez zaváhania

ŠPORT
0 /

Tak ako nedávno vo Fiľakove, tak aj v Kremničke sa ešte pár minút pred zápasom rozhodovalo, či sa zápas pre podmočený terén vôbec odohrá a ak áno, tak na ktorej z dvoch trávnatých plôch. Nakoniec sa predsa len na zápas nastúpilo na hlavnom ihrisku.

ŠK Kremnička – MŠK Turany 4:1 (3:1)

Góly: 18. Beňák, 22. Palkovič, 36. Palovič, 83. Rusnák – 37. Matuška, ŽK: bez kariet.

Úvodné minúty zápasu vôbec nenasvedčovali tomu, že proti sebe nastúpili tabuľkový susedia. Kremnička hrala oveľa dôraznejšie, rýchlejšie a súpera pustila na svoju polovicu iba raz za dvadsať minút. V prvej gólovej príležitosti sa už v 5. minúte ocitol Jobko triafajúci brvno Pronajovej brány a následná hlavička Beňáka trafila iba dobre postaveného Pronaja. Kremnička chcela streliť úvodný gól čo najskôr no ani prudká strela Bíreša v 14. minúte a Beňáková o dve minúty neskôr skóre nezmenili. Menilo sa v 18. minúte. Vtedy prihral Palovič hrajúci na ľavej strane zálohy do behu Jobkovi, ktorý potiahol loptu do pokutového územia a tam nahral voľnému Beňákovi strieľajúcemu úvodný gól zápasu. Už o 4 minúty neskôr vyskúšal vystreliť z väčšej vzdialenosti Palkovič a jeho strelu si nešťastne tečovali obrancovia do vlastnej siete. Šťastena neprijala ani Marekovi Jobkovi, ten dostal výbornú prihrávku na hranici ofsajdu a sám pred Pronajom trafil iba ľavú nohu padajúceho brankára. 10 minút pred koncom polčasu strelil gól aj Palovič, ktorého hlavu našiel centrom z pravej strany Michal Rusnák. Turanom sa tento výsledok nepáčil natoľko, že odpovedali len minútu po inkasovanom góle. Z pravej strany sa dostal za obranu domácich Mravec ale neulakomil sa na strelu, nahral lepšie postavenému Matuškovi a ten pohodlne znížil na 3:1.

V druhom polčase sa hra už trochu ukľudnila. Kremnička síce bola stále dominujúcim mužstvom, no jej hráči sa sústredili viac na držanie lopty ako na bezhlavé útočenie. Strelecky najaktívnejší Beňák neprekonal dobre chytajúceho Pronaja ani v 52. minúte, kedy vystrelil z asi 20-tich metrov. V 60. minúte sa o vzruch postaral domáci brankár Kaczorek, keď zakričal stopérovi Huríkovi aby mu prenechal k nemu letiacu loptu. Ta sa však na mokrom teréne neodrazila podľa predstáv a len s ťažkosťami ju dostal do bezpečia. V súboji o loptu stiahol na zem jedného z hosťujúcich útočníkov, za čo sa Turany oprávnene požadovali pokutového kopu. O dve minúty neskôr mohol všetko vyriešiť Bíreš zahrávaním priameho kopu, no ku gólu chýbalo len pár centimetrov. Až v 83. minúte sa podarilo Rusnákovi uzavrieť skóre na 4:1. Palovič v dobrej pozíci hlavičkoval k Rusnákovi a ten strelil už štvrtý gól svojho družstva.

Vo výbornej forme hrajúcu Kremničku čaká v stredu zápas na domácom ihrisku proti MFK Nová Baňa. Na jeseň sa tam zrodil výsledok 1:1, keď hráči z Kremničky vyrovnávali v poslednej minúte zápasu. Aj výsledok minulého zápasu môže byť dobrým lákadlom na stredajší zápas v Kremničke.

Zostavy tímov:

ŠK Kremnička: Kaczorek, Bíreš, Hurík, Kolofík, Murgaš (85. Uhliar), Palkovič,

Palovič (84. Bušík), Rusnák, Beňák, Jobko, Wolf (73. Žabka)

Tréneri: Stanislav Baláž, Norbert Juračka

MŠK Turany: Pronaj ml., Pisch, Černák, Raček, Kúdelka, Rohoň, Kmeť (38. Koscelník), Mravec, Novosedliak (67. Meliš), Matuška, Ociepka

Tréner: Pavol Pronaj st.

Pred 100 divákmi rozhodovali:

Balázsik Tomáš                      (Likavka)

Mastiš Marek                         (Ružomberok)

Tapfer Martin                         (Hronský Beňadik)

Program ďalších zápasov ŠK Kremnička:

ST  09.06.2010 o 17:00 ŠK Kremnička – Nová Baňa

NE 13.06.2010 o 17:00 Závažná Poruba – ŠK Kremnička

PI   18.06.2010 o 17:30 ŠK Kremnička – Ružiná

Zdroj: Bystricoviny.sk (Ivan Šimko)