Kremnička ďalej v boji o postup!

ŠPORT
1 /

Rozhodcovská trojica sa do poslednej chvíle rozhodovala, či je podmočený terén na Fiľakovskom štadióne spôsobilý ku hre alebo nie. Zápas sa predsa len začal a to s asi 5-minútovým meškaním.

FTC Fiľakovo – ŠK Kremnička 2:3 (1:3)

Už od prvej minúty zápasu bolo jasné, že pánmi na ihrisku budú hráči Kremničky a  v 3.minúte sa po presnej prihrávke od Jobka dostal do 16-ky domácich Murgaš. Trochu zaváhal a to využil kapitán domáceho FTC Kornél Telek na to aby vložil nohu do jeho strely a odvrátil tak túto akciu na rohový kop.

p8090132Kremnička mala územnú prevahu a svoje útoky zakladala vždy od krajných obrancov Uhliara a Bíreša, ktorí sa veľmi dobre zapájali do kombinácií so stredovými hráčmi Palovičom a Beňákom. Fiľakovčanom robili tieto prieniky problémy a vždy to riešili jednoduchým odkopom lopty a dúfali, že jedna z nich padne na nohu niektorého z domácich útočníkov. V 16. minúte bol faulovaný Jobko a po zahratí voľného kopu bol v dobrej pozícii, Uhliar ale dotkol sa lopty rukou a tak sa nádejný útok skončil. O 5 minút neskôr sa už vlnila sieť Vargovej brány. Wolf jednoducho zakončil a zdalo sa že to bol iba jeden z mnohých nevydarených pokusov. To by ale musel neisto chytajúci Varga loptu naňho smerujúcu pevne chytiť do rúk a keďže sa tak nestalo, lopta sa mu vyšmykla a pomaličky sa na radosť hráčov v červených dresoch dokotúľala do brány.

Hra sa stále vyvíjala podľa predstáv trénera Baláža a ten mal v 32.minúte opäť dôvod na radosť. Marek Jobko nasmeroval loptu do pokutového územia a tam už čakal Wolf pripravený streliť svoj druhý gól v zápase. Fiľakovo nechávalo Kremničke stále viac a viac priestoru na ihrisku a jej hráči to dokonale využili aj v 39.minúte. Vtedy posunul Palovičovi loptu kapitán Hurík, Lukáš Palovič prihral výborne nabiehajúcemu Uhliarovi a ten vyslal svojou pravačkou prudký prízemný center na Jobka, strieľajúceho už tretí gól svojho tímu. Zápas mal už takmer jasného víťaza a to nechceli domáci dopustiť. Na koňa ich mohol posadiť gól „do šatne“ vsietený po ojedinelom rohovom kope v 44.minúte. Roh zahrával veterán Domík a k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Riecky.

V druhom polčase začali aktívnejšie zverenci trénera Vargu. Už v 2.minúte druhého polčasu sa podarilo nebezpečne odcentrovať Szókisovi ale vynikajúco hrajúci Palovič jeho center zblokoval. Domácim sa darilo narúšať organizovanú hru hostí a začali byť na ihrisku dominantným celkom. Nad Fiľakovom začalo pršať a už aj tak ťažký terén sa z minúty na minútu stával nespôsobilým ku hre. Zrejme priveľké množstvo vody zapríčinilo faul Kaczoreka na Liptáka, za čo aj dostal žltú kartu a rozhodca Ondák nariadil pokutový kop, ktorý Lipták bezpečne premenil. Od tohto momentu boli vyťažení hlavne spoľahlivo brániaci stopéri Palkovič s organizátorom Huríkom, pretože Fiľakovčania zakladali útoky jednoduchými nákopmi. Tieto nákopy však boli veľmi nepresné a zvyčajne ich obrana v spolupráci s dobre vybiehajúcim Kaczorekom eliminovali. Ale domáci stále cítili šancu nechať si doma jeden bod, no od 75.minúty už kondične nestačili na ašpiranta na postup do II.ligy a navyše, každý útok zastavila či už asistentka rozhodcu pre postavenie mimo hry alebo zodpovedná obrana. Jednogólový rozdiel bol príčinou priveľkej nervozity a mnohých emócií ovplyvňujúcich dovtedy pokojný priebeh zápasu. Všetko by vyriešil ďalší gól vo Vargovej bráne ale ten Kremnička nedokázala streliť. Výbornú kondíciu preukázal Ševčík a svojou rýchlosťou narobil nemalé problémy domácim hráčom. Lenže Lukáš držal loptu až príliš dlho, čím síce nazbieral dôležité sekundy ale nevznikla z toho žiadna gólová šanca. Posledných 15 minút sa pre príliš časté fauly viac prerušovalo a k ohrozeniu bránok už nedošlo. Po odpískaní konca zápasu mali o prácu postarané usporiadatelia zápasu, vďaka ktorím nedošlo ku kontaktu medzi rozhodcami a nahnevanými domácimi hráčmi.

Góly: 43. Ladislav Riecky, 57. Juraj Lipták (11m) – 21. a 31. Andrej Wolf, 38. Marek Jobko
ŽK: 85. Ján Tóth – 57. Róbert Kaczorek, 87. Ján Murgaš

Zostavy tímov:

ŠK Kremnička: Kaczorek, Bíreš, Hurík, Palkovič, Uhliar, Palovič, Ševčík, Murgaš, Beňák, Jobko, Wolf (75. Bušík)

Na lavičke: Žabka, Bušík

Tréneri: Stanislav Baláž, Norbert Juračka

FTC Fiľakovo: Varga, Telek, Riecky, Tóth Tomáš ml., Szókis, Fajd, Farkaš, Šándor, Tóth Ivan, Domík, Lipták

Na lavičke: Podhora, Mojzeš, Tóth Tomáš st., Nagy

Tréneri: Florián Farkaš, Ľubomír Šimkovič

Pred 130 divákmi rozhodovali:
Ondák Marián (Stráňavy)
Súkeníková Mária (Turany)
Matejčík Tomáš (Žilina)

Program ďalších zápasov ŠK Kremnička:
NE 16.5.2010 o 17:00 Králiky – ŠK Kremnička
NE 23.5.2010 o 17:00 ŠK Kremnička – Krásno n. Kysucou
NE 30.5.2010 o 17:00 Bánová – ŠK Kremnička

Zdroj: Bystricoviny.sk (Ivan Šimko, foto: il. FR)