Kostadinov bude Dukle proti Borčiciam chýbať, reprezentuje Macedónsko

ŠPORT
2 /

Iba 19-ročný Macedónec Tihomir Kostadinov má výrazný podiel na našich posledných dvoch domácich výhrach. Patril medzi ústredné postavy v oboch dueloch a presadil sa i strelecky. Dal rozhodujúci gól tak proti Nitre (2:0) ako aj Novému Mestu nad Váhom (1:0). Jeho výkony zaujali aj trénera macedónskej reprezentácie do 21 rokov!

Kostadinov bude banskobystrickej Dukle v sobotu v ligovom dueli proti Borčiciam chýbať. Bol totiž povolaný do macedónskej reprezentácie, tzv. dvadsaťjednotky, takže v tomto čase sa už nenachádza pod Urpínom, ale hodlá hájiť farby svojej vlasti. „Našou ambíciou je postúpiť na majstrovstvá Európy, urobíme pre to maximum,“ povedal Bystricovinám pred odchodom do Macedónska Tihomir Kostadinov, ktorý verí, že Dukla sobotňajší duel s Borčicami dokáže vyhrať aj bez neho:

„Ja bystrickému mužstvu verím. Myslím si, že chlapci to zvládnu aj bez mňa. Je tu hráčska kvalita, je iba otázkou času, kedy sa to prejaví. Posledné tri domáce stretnutia sme vyhrali. Je tu skvelý kolektív a nie je to iba moja zásluha, že som dal v posledných dvoch domácich stretnutiach rozhodujúce góly. Je to výsledok celého tímu. Ak sa darí mužstvu ako celku, darí sa aj mne a ide to lepšie.“

Najbližší súper našej Dukly Iskra Borčice má v súčasnosti formu. V tabuľke je tento tím pod vedením trénera Jozefa Majoroša na druhom mieste, iba o skóre za prvou Nitrou. V kádri tohto mužstva sú viaceré známe mená ako brankár Pavol Penksa, či hráči Peter Bašista, Miroslav Barčík, Matej Siva, alebo Marek Kuzma, ktorý kedysi pôsobil v Banskej Bystrici. Legionár v našom celku spod Urpína Tihomir Kostadinov si však tento duel pre reprezentačné povinnosti neužije. „Dukla má dosť skúsených hráčov, ako napríklad Boroša, či Pančíka. Má na vyššie priečky a verím, že pôjdeme v tabuľke nahor. V Bystrici sa mi páči, pomohol mi veľmi aj môj krajan Dejan Peševski. Chcem sa posunúť ďalej a myslím si, že slovenská liga je dostatočne kvalitná na to, aby som sa dostal ďalej. Chcel by som v budúcnosti hrať v nejakom veľkom mužstve v prestížnej súťaži ako napríklad Španielsko, Anglicko, Nemecko či Taliansko,“ prezradil Bystricovinám na záver krátkeho rozhovoru 19-ročný rodák zo Skopje, ktorý k nám prišiel z macedónskeho Teteksu Tetovo.

Autor: (job), Foto: Zdroj facebook