Karatiska Dukly Dorota Balciarová zabojuje na majstrovstvách Európy o bronz

ŠPORT
0 /

Karatiska banskobystrickej Dukly Dorota Balciarová bude v individuálnej súťaži bojovať o bronzovú medailu na 53. majstrovstvách Európy EKF (European Karate Federation) v srbskom Novom Sade. Počas štvrtkového úvodného dňa kontinentálneho šampionátu sa z eliminácie dostala do sobotňajšieho duelu o konečné 3. miesto.

Dorota Balciarová v súbornom cvičení kata si v 1. kole poradila s Aileen Sprengerovou z Lichtenštajnska, následne rovnako presvedčivo 5:0 na body zdolala aj Aminu Tahirovičovú z Bosny a Hercegoviny a v 3. kole uspela aj proti Pulekseniji Jovanoskej z Macedónska (4:1). Až v boji o finále zastavila našu Duklistku favorizovaná trojnásobná majsterka Európy Sandra Sánchezová zo Španielska (0:5).

V sobotňajšom popoludňajšom súboji o bronz nastúpi Dorota Balciarová proti Veronike Miškovej z Česka, v prípade víťazstva získa prvú medailu v seniorskej kategórii na najvýznamnejších podujatiach (MS, ME). Pre SITA naša karatistka z banskobystrickej Dukly uviedla:

„Bola som dosť nervózna, ale dala som do toho všetko, čo som vedela. Bojovala som od začiatku do záveru, ešte sa tento šampionát pre mňa nekončí, čaká ma duel o tretie miesto. Miškovú som celkovo trikrát zdolala, ona mňa dva razy. Bude to určite vyrovnané, ale cítim, že na to mám. Rozhodne sa teším na súboj o bronz, veľmi si to užijem.“

Balciarová má z mládežníckych svetových šampionátov v zbierke tri medaily. Ako kadetka sa v kata jednotlivkýň tešila z bronzu na MSJ 2009 v marockom Rabate, o dva roky neskôr už ako juniorka bola tretia na MSJ v malajzijskej Melake a v roku 2013 ako staršia juniorka (do 21 rokov) skončila na striebornej priečke v španielskej Guadalajare.

Autor: (bl), Foto: Zdroj internet