Kam na futbal – do Podbrezovej či na Duklu?

ŠPORT
6 /

To čo sa pred sezónou šuškalo sa stalo realitou. Dva futbalové kluby v našom regióne si budú konkurovať v našej najvyššej súťaži nielen na ihrisku, ale aj v hľadisku. V sobotu sa totiž hrajú zápasy druhého kola Fortuna ligy a v našich podmienkach už asi ani nikoho neprekvapí keď prezradíme, že takmer v rovnakom čase sa bude bojovať tak v Podbrezovej ako aj na bystrických Štiavničkách. Divák si jednoducho bude musieť vybrať!

Dukla Banská Bystrica hostí v sobotu o 19.00 hodine na Štiavničkách Senicu a Podbrezovčania privítajú o hodinu a pol skôr v domácich podmienkach Myjavu. Ak by ste chceli vidieť oba zápasy, máte teda smolu. Môžete si pozrieť prvý polčas v Podbrezovej a presunúť sa na celý zápas do Banskej Bystrice alebo si pozrieť celé stretnutie v Podbrezovej a  na druhý polčas ešte stihnete prísť na Duklu. Takýchto časových stretov bude v tejto sezóne viac a možno by to chcelo iba trošku väčšieho pochopenia a hlavne dohody medzi oboma klubmi aby si nekradli vzájomne tých istých fanúšikov. Množstvo z nich by totiž radi videli obe stretnutia, teda aj v Banskej Bystrici ako i v Podbrezovej, čo im dopriate nie je.

V Podbrezovej sa už tešia na domácu premiéru v najvyššej futbalovej súťaži. Kopaničiari z Myjavy sú zdolateľní i keď si určite budú chcieť napraviť reputáciu z prehry v derby u susedov v Senici. Klub z Horehronia uzavrel tento týždeň spoluprácu s regionálnou televíziou Hronka, ktorá bude mediálnym partnerom FO ŽP Šport Podbrezová. V programovej ponuke tejto televízie sa budú pravidelne objavovať video zostrihy z domácich futbalových zápasov Železiaru, rozhovory s hráčmi, trénermi a funkcionármi klubu ako i ďalšie novinky. TV Hronka bude v Brezne vysielať od 1. 8. 2014 na 29 kanáli a v Podbrezovej na 24 kanáli. Tréner Podbrezovčanov Jaroslav Kentoš je aj pred prvým domácim zápasom vo Fortuna lige optimistom:

„Budeme pracovať na tom, aby sme sa neustále zlepšovali. Našim cieľom je naplniť tribúny a odovzdávať maximálne výkony, potom nebudeme mať starosti so záchranou. Hráčom som už pred zápasom na Slovane hovoril, aby sa nebáli a hrali svoju hru, aby ukázali zápal a srdce. Verím, že tomu tak bude aj v sobotu.“

Banskobystričania na rozdiel od Podbrezovej, ktorá prehrala na Slovane 1:2, vyhrali v Košiciach 2:1. Nálada v tíme je dobrá a hráči veria, že v domácich podmienkach v sobotu večer pokoria Seničanov, ktorí idú pod Urpín nabažení víťazstvom s Myjavou. Káder FK Dukla s najväčšou pravdepodobnosťou posilní útočník Jozef Dolný. Na príchode kmeňového hráča Tatrana Prešov, ktorý na jar hosťoval v českom Brne, sa administratívne pracuje. Pre zaujímavosť, v optimálnej zostave 1. kola Fortuna ligy, ktorú zostavil denník Šport, sa ocitol na stopérskej pozícii Talian Marco De Vito. Ako tréner kola bol vyhlásený Norbert Hrnčár. Náš stopér Patrik Vajda pre klubovú stránku vyjadril presvedčenie, že mužstvo nadviaže na pozitívny výsledok z Košíc:

Práve góly boli dôležitými situáciami v zápase s Košicami. Domáci sa tlačili pred našu bránu a neustále hrozili. My sme sa snažili odolávať a hroziť z prípadných brejkov. V druhom polčase sme chceli výsledok udržať do víťazného konca, čo sa nám aj podarilo. Vyhrali sme a dobre sme tak vstúpili do novej sezóny. Dúfam, že takto budeme pokračovať!“

V sobotu večer sa teda ukáže, či si Dukla pripíše druhé víťazstvo v tejto sezóne a prvé doma, no a či Podbrezovčania zabodujú po prvýkrát v histórii v našej najvyššej futbalovej súťaži. Obom tímom samozrejme držíme palce, či sa už vyberiete na banskobystrické Štiavničky alebo na štadión do miestnej časti Štiavnička v Podbrezovej.

Autor: Jozef Balko, Foto: Zdroj: zpfutbal.sk