Jakub remizoval s lídrom z Podkoníc, Sásová uspela v Bacúchu a Hrochoť zdolala Selce

V. LIGA
0 /

Cez víkend bolo na programe ôsme kolo v piatej futbalovej lige a v ňom sa hrali až dve derby stretnutia. Najviac sa oči priaznivcov upierali do Jakuba, kam pricestovali vedúce Podkonice. Žiaľ pekná divácka návšteva gól nevidela. V druhom okresnom derby Hrochoťania zdolali Selce. Ešte v sobotu sa predstavila Sásová v Bacúchu a vyhrala tam 2:1.

Sásová už v sobotu hrala v Bacúchu a zápas jej tam vyšiel. V 16. minúte brankár Čavoj poslal dlhú loptu dopredu, domáci zahrávali malú domov, ich gólman následne rozohral spoluhráčom, no tí boli vďaka forčekingu Dobrotu pod tlakom, tento futbalista si uchmatol loptu na ľavej strane, nacentroval do šestnástky na nabiehajúceho a tiež dobre forčekujúceho Stacha, ktorý sa nemýlil – 0:1. Horehronci sa potom snažili vyrovnať, ale v strede ihriska vyrobili v 52. minúte chybu, ktorú využil parádnou rozohrávkou kapitán Turčan na rýchleho Stacha. Ten po ľavej strane unikal, ideálne naservíroval loptu do pokutového územia na Murína a ten zoči – voči brankárovi Paliderovi zvyšoval na 0:2. Domáci šance nepremieňali a aj keď v samom závere znížili, nebolo to z ich kopačky, pretože po centri Nikela hlavičkoval v malom vápne nešťastne do vlastnej bránky hosťujúci Gibala – 1:2. Na konci to teda bola ešte poriadna dráma, Bacúšania po štandardke dali gól, ale neplatil pre predchádzajúci faul na brankára Čavoja, ktorý zostal ležať na zemi. Zápas napokon dochytal a aj on sa pričinil výraznou mierou o cenný zisk troch bodov.

FK 09 Bacúch – ŠK Sásová 1:2 (0:1)

Góly: 88. Gibala (vlastný) – 16. Stacho, 52. Murín. Rozhodoval: Faber. ŽK: Rusnák, Palider – Dobrota, Haring. Diváci: 120. 

Vedúce Podkonice sa v nedeľu predstavili v Jakube bez zraneného útočníka Kostúrika a bolo to cítiť. V prvom polčase si totiž nevypracovali žiadnu vyloženú šancu. Naopak hrozili domáci. Hneď v úvode zakončoval na päťke Klinec, ale mieril do žrde. Tento futbalista sa však zranil a už v dvanástej minúte musel odísť z ihriska. Bola to citeľná strata pre tím z Banskej Bystrice. Ten však mohol skórovať ak by spoza 16-ky Čief netrafil brvno, ale poslal loptu o niečo nižšie. Jakub bol lepším mužstvom, no hostia nehrali zle. Do dobrej možnosti sa však dostali až po zmene strán. V úvode druhého polčasu sa ocitol pred odkrytou bránkou Gregor, no loptu do nej neposlal. Územná prevaha lídra súťaže nebola plodná, domáci hrali veľmi dobre v defenzíve a vyrážali do rýchlych akcií. V sedemdesiatej minúte po rohu vznikla pred bránkou Podkoníc trma – vrma, lopta napokon putovala za šestnástku – odkiaľ vypálil Ondrej Poljovka taktiež do brvna. Na žrde teda vyhral Jakub 3:0, ale skóre zostalo 0:0, pretože v závere najprv v sklze Čief minul bránku a zranil sa, no posledné slovo mal v nadstavenej minúte kapitán Jakuba Vajda, avšak aj on v páde mieril vedľa žrde.

TJ ŠK Sokol Jakub – FK Podkonice 0:0

Góly: žiadne. Rozhodoval: Medveď. ŽK: Mádel (Podkonice). Diváci: 300. 

Druhé okresné derby sa hralo v Hrochoti, kam prišli Selce. Domáci v prvom polčase využili dve naskytnuté príležitosti, po ktorých viedli 2:0. Najprv sa v 28. minúte presadil Michal Poliak a hostia sa nestihli ani otriasť a inkasovali druhýkrát. V 31-ej minúte zvyšoval Čambor. V druhom polčase sa Selčania snažili aspoň znížiť, ale nedokázali sa vpredu presadiť, takže domáci si už tri body nenechali vziať a pomaly sa hrabú z dna tabuľky do jej stredu.

ŠK Hrochoť – ŠK Selce 2:0 (2:0)

Góly: 28. Poliak, 31. Čambor. Rozhodoval: Kelemen. ŽK: Škamla, Hraško (obaja Hrochoť). Diváci: 150.

Zostávajúce výsledky: B. Štiavnica – Prenčov 5:2, L. Vieska – Bzovík 2:0, Krupina – D. Niva 2:0, Lovča – Lieskovec 0:2.

Najbližšie sa bude hrať v nedeľu 30. septembra o 15.00 hodine. V šlágri 9. kola si prvé Podkonice zmerajú sily s druhou Banskou Štiavnicou, tretia Sásová doma privíta Ladomerskú Viesku, Selce na svojom obecnom štadióne hostia Krupinu, Jakub sa predstaví v Dobrej Nive a Hrochoť v Bzovíku.

Poradie:

1. Podkonice 20b, 2. B. Štiavnica 19b*, 3. Sásová 17b, 4. Bacúch 16b, 5. Krupina 13b, 6. Jakub 12b, 7. L. Vieska 12b, 8. Lieskovec 11b*, 9. Hrochoť 9b, 10. Selce 8b, 11. Lovča 7b, 12. Bzovík 6b, 13. D. Niva 5b, 14. Prenčov 0b.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

Autor: (cb), Foto: (cb) zo zápasu Jakub - Podkonice