Hokejbalový turnaj Országh Cup 2015 štartuje už tento víkend

ŠPORT
0 /

Országh Cup 2015 sa po roku vracia do Banskej Bystrice. Uskutoční sa 23. až 24. mája 2015. Najväčší hokejbalový klubový turnaj v Európe zažije tento rok už svoje šieste pokračovanie.

Tento turnaj má výborné obsadenie. V Banskej Bystrici sa ho zúčastní 32 tímov z celého Slovenska. Celé podujatie sa koná pod záštitou bývalého slovenského reprezentanta v ľadovom hokeji – Banskobystričana Vlada Országha, ktorý je dnes asistentom trénera Slovenska i Slovana Bratislava.

Martin a Ján Cabanovci vás preto pozývajú vychutnať si v našom meste kvalitné zápasy a výbornú atmosféru. Vstup na Országh Cup je pre divákov voľný.

Vlaňajší 5.ročník Országh Cup 2014 sa kvôli rekonštrukcii banskobystrického zimného štadióna konal vo Zvolene O turnajové víťazstvo bojovalo 42 mužstiev zo Slovenskej hokejbalovej extraligy a regionálnych súťaži z celého Slovenska, slovenská hokejbalová reprezentácia juniorov (U20) a dorastencov (U 18).

Titul obhájili zvolenskí hokejbalisti Sharks, ktorý vyhrali tento prestížny turnaj 5-krát po sebe a sú najväčšími favoritmi aj tento rok. Druhé miesto vlani obsadilo mužstvo Las Vegas Warriors Levice pred tretím Slovenským orlom Trenčín. Országh team Banská Bystrica bol štvrtý a z tohto mužstva vyhlásili aj najužitočnejšieho hráča Martina Šávolta.

Autor: (dem, jb), Foto: ilustračné