Futbalová Dukla s trénerom Faktorom sa na jeseň so Zvolenom nestretne

ŠPORT
5 /

Banskobystrickí futbalisti už poznajú nielen nového trénera, ale aj súperov, s ktorými sa stretnú v druhej futbalovej lige. Paradoxom je, že Zvolenčania budú pôsobiť v skupine Východ a Bystričania v skupine Západ.

Novým trénerom futbalistov Dukly Banská Bystrica sa stal Ľubomír Faktor. Tohto štyridsaťosemročného kouča predstavilo už vedenie klubu kabíne. Bývalý hráč Žiliny, Slavie Praha, Banskej Bystrice, Slovana Bratislava, Košíc či Trenčína viedol v uplynulej sezóne náš mladší dorast, v klube pôsobil na rôznych trénerských postoch od roku 2006.

Asistentmi Ľubomíra Faktora budú Peter Venglarčík a Norbert Juračka. Práve pod vedením týchto koučov začala futbalová Dukla letnú prípravu. Pre denník Šport sa vyjadril nový kormidelník bystrického druholigového tímu Ľubomír Faktor:

„Dal som sa na to, chcem pomôcť klubu v zložitom období. Na tréningu sme mali v utorok troch brankárov a šestnástich hráčov.“

V novom ročníku druhej najvyššej slovenskej súťaže bude pôsobiť znovu 24 mužstiev, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín po 12 tímov. Zaujímavosťou je, že na základe rozdelenia bude hrať banskobystrická Dukla v západnej, avšak neďaleký Zvolen vo východnej skupine. Podobne sú na tom aj MŠK Žilina B a nováčik OFK Teplička nad Váhom, ktoré sú od seba vzdialené len pár kilometrov.

Nový ročník II. ligy sa začína počas víkendu 25. a 26. júla. Po odohraní základnej časti počas jesene postúpi najlepších šesť tímov z každej skupiny do nadstavby o účasť vo Fortuna lige.

Zloženie základných skupín II. futbalovej ligy 2015/2016:

Skupina Západ: AFC Nové Mesto nad Váhom, Spartak Trnava juniori, MŠK Žilina B, OFK Dunajská Lužná, Iskra Borčice, FC Nitra, Slovan Duslo Šaľa, ŠKF Sereď, Slovan Bratislava juniori, FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, Dukla Banská Bystrica, ŠK Senec

Skupina Východ: MFK Lokomotíva Zvolen, Partizán Bardejov, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, Lokomotíva Košice, FK Spišská Nová Ves, FK Poprad, MŠK Rimavská Sobota, OFK Teplička nad Váhom, 1. FC Tatran Prešov, MFK Dolný Kubín, VSS Košice, FK Haniska

Autor: (cb), Foto: ilustračné