FOTO: Svetový deň orientačného behu v Banskej Bystrici

ŠPORT
0 /

V stredu sme si aj v meste pod Urpínom pripomenuli Svetový deň orientačného behu. V  Mestskom parku najskôr súťažili  žiaci základných a stredných škôl v krajských kolách, neskôr si orientačný beh mohla vyskúšať  aj verejnosť.

Okrem Banskej Bystrice organizoval Slovenský zväz orientačných športov a kluby orientačného behu športové podujatie World Orienteering Day (WOD) aj v Bratislave, Pezinku, Žiline a Košiciach. Na každom mieste bola okrem štandardných tratí pripravená aj trať pre úplných začiatočníkov, deti alebo celé rodiny. Štartovné sa neplatilo.

V banskobystrickom Mestskom parku  začal dopoludnia  WOD školskými pretekmi aj ya účasti druhého viceprimátora Martina Turčana. Popoludní bola trať orientačného behu otvorená všetkým účastníkom. Návštevníci podujatia si mohli aj zacvičiť  v New Faces Arene.

Pre bežcov boli  okrem pekných tratí pripravené, drobné darčeky a skvelý zážitok.  Koordinátor podujatia a predseda ŠK HADVEO Igor  Patráš jr. pre náš portál uviedol:

„Toto podujatie organizujeme druhý rok. , na celom svete sa koná cca na dve tisíc miestach. Na krajské č športové majstrovstvá kraja v orientačnom behu prišlo do 70 žiakov a študentov, potom pokračujeme traťami pre širokú verejnosť. Záujemcovia dostanú mapu s buzolou a odbehnú si nejaký úsek, nie je to nič zložité.“

ŠK  HADVEO sa pripravuje na usporiadanie  Majstrovstiev Európy v orientačnom behu dorastencov, ktoré sa uskutočnia v Banskej Bystrici v dňoch 29. júna – 2. júla 2017. Aktuálne sa dolaďujú  organizačné veci s programom a harmonogramom pretekov. Doteraz sa prihlásilo okolo 500 pretekárov y 34 krajín.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová