FOTO: Selce uhrali so Sásovou bod, Jakub zdolal Priechod, v šlágri zvíťazila i Hrochoť

V. LIGA
1 /

V nedeľu boli na programe aj súboje 16. kola v piatej futbalovej lige. Hrali sa až dve okresné derby stretnutia. Selce hostili Sásovú a tu sa zrodila remíza 1:1. Jakub sa na jar dobre rozohral, čo potvrdil víťazstvom nad posledným Priechodom 3:1. Doma vyhrala aj Hrochoť, konkrétne  s lídrom súťaže s Lovčou 2:1.

V peknom slnečnom počasí privítali Selce na svojom obecnom štadióne Sásovú, ktorá mala v prvom polčase viac šancí aj z hry. Potvrdila to otváracím gólom. Obrane súpera unikol Peter Stacho a nedal brankárovi šancu. Domáci vyrovnali po polhodine hry z ojedinelej akcie. Centrovanú loptu umiestnil spoza päťky medzi žrde Lukáš Ríša. Na prestávku sa teda išlo za stavu 1:1. Aj po nej prejavovali väčšiu aktivitu smerom dopredu Sásovčania. Do troch príležitostí sa dostal s chuťou hrajúci Stacho. Dokonca dal aj gól z pravej strany, no neplatil pre údajný ofsajd. Potom bol tento futbalista v tutovke pred bránkou sotený jedným z hráčov Seliec, ale penalta sa nepískala. Tretia šanca bola taktiež vyložená, loptu mu pekne sklepol Vidiečan, no jeho strelu z rohu päťky zneškodnil gólman Faltáni. V nadstavenom čase sa mohli premrhané možnosti hosťom vypomstiť. Po rohovom kope bola nebezpečná hlavička striedajúceho Schmidtmayera, lopta napokon v bránke neskončila, takže body sa medzi týmito rivalmi delili. Z tohto duelu je i naša fotogaléria.

ŠK Selce – ŠK Sásová 1:1 (1:1)

Góly: 33. Ríša – 16. Stacho. Rozhodoval: Bálint. ŽK: Maruniak, Blaško – Ursíny, Stacho. Diváci: 200.

Jakub potvrdil v súboji s Priechodom dobrú jarnú fazónu. Pre hostí to bol prvý jarný zápas, zatiaľ čo domáci nastupovali už na tretí. V prvom polčase bolo badať, že posledný celok súťaže má obmenený káder, v základe sa objavili až štyri nové posily, celkovo na súpiske ich figurovalo až osem. Hráči Sokola hrali na svojom ihrisku o niečo opatrnejšie a najmä na typické ich brejky. Po jednom z nich otvorili skóre v 21. minúte gólom Mišányho, ktorý dostal skvelú prihrávku za obranu. V 33. minúte Priechod vyrovnal, keď sa nádherným priamym kopom z 30 metrov prezentovala nová posila Rado Kulík. V závere polčasu mali hostia ešte jednu šancu, no Binda preloboval okrem Filadelfiho aj jeho bránku. V druhom dejstve vyhrali na čisté príležitosti Jakubčania. Najmä v ofenzíve pridali, avšak paradoxne mohli prehrávať. Únik Bindu zastavil Markovič, podľa arbitra dovoleným spôsobom. Záver duelu patril celkom jasne domácemu mužstvu. Výsledkom toho bol v 78. minúte rozhodujúci gól spomínaného Markoviča a do otvorenej obrany hostí skóroval na 3:1 opäť Mišány. Ďalšie dve dobré príležitosti zneškodnil skvelými zákrokmi gólman Priechodu Vesel.

TJ ŠK Sokol Jakub – OFK 1950 Priechod 3:1 (1:1)

Góly: 21. a 85. Mišány, 78. Markovič – 33. Kulík. Rozhodoval: Bulla. ŽK: Markovič. Diváci: 150.

Hrochoťania privítali v šlágri kola vedúci celok súťaže Lovču a vyšiel im úvod duelu. Už v ôsmej minúte otvoril skóre Poničan a upokojil tak svoje mužstvo. Na ťahu boli hostia, ktorí museli vyrovnať, čo sa im do prestávky napokon podarilo. Konkrétne v 41. minúte Páleníkovi. V druhom polčase sa oba tímy nedokázali presadiť, až prišla 80. minúta, v ktorej si Lovčania počínali vo vlastnej šestnástke nedovolene. Nasledoval teda pokutový kop a pravidelný exekútor penált Róbert Sláva sa nemýlil – 2:1. Líder súťaže v závere už nedokázal druhýkrát v zápase vyrovnať, takže tri body si pripísal do tabuľky náš celok z bystrického okresu

ŠK Hrochoť – TJ Lovča 2:1 (1:1)

Góly: 8. Poničan, 80. Sláva (z 11m) – 41. Páleník. Rozhodoval: Fajčík. ŽK: Prostredný, Poničan, Maľa, Hraško – Rybár. Diváci: 100.

Zostávajúce výsledky: Štiavnické Bane – Ladomerská Vieska 0:0, Sása – Krupina 2:1, Dobrá Niva – Kováčová 0:0, Bacúch – Lieskovec 1:1.

Najbližšie sa hrá 17. kolo. V nedeľu 15. apríla o 15.30 hod. Sásová privíta doma Sásu a Priechod hostí Štiavnické Bane. Vonku sa predstaví Jakub, konkrétne v Krupine, Hrochaťania cestujú do Bacúcha a Selce budú hrať v Kováčovej.

Poradie:

1. Lovča 32b, 2. Hrochoť 30b*, 3. Jakub 30b, 4. Kováčová 29b**, 5. Sásová 25b, 6. Ladomerská Vieska 23b, 7. Bacúch 23b*, 8. Lieskovec 20b*, 9. D. Niva 19b, 10. Selce 19b**, 11. Št. Bane 18b*, 12. Krupina 18b, 13. Sása 9b*, 14. Priechod 1b**.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

** – mužstvá majú dva zápasy k dobru

Autor: (cb), Foto: autor (zo zápasu Selce - Sásová)