FOTO: Selce podľahli Bacúchu, prehrala aj Sásová, vyhrali iba Jakub a Hrochoť

V. LIGA
0 /

V šiestom kole piatej futbalovej ligy skupiny C sa darilo z našich tímov bystrického okresu iba Jakubu a Hrochoti. Tieto mužstvá domáce zápasy zvládli a vyhrali o gól. Žiaľ vysoko prehrali Sásová v Štiavnických Baniach a najmä Priechod v Ladomerskej Vieske. Doma si neporadili Selce s nováčikom z Bacúcha (viac aj v našej fotogalérii).

Sásová cestovala do Štiavnických Baní, ktoré sa pred sezónou posilnili. V prvom polčase otvorili skóre domáci, keď sa presadil v 28. minúte Budinský. Nášmu celku sa nedarilo pred bránkou súpera. Hráči spod Sitna mali navyše dobrý vstup do druhého polčasu, pretože v 50. minúte zvýšil na 2:0 Michal Pančík. Ubehlo iba desať minút a útočník hostí Peter Murín znížil na rozdiel gólu. Vykresal tak iskru nádeje pre svoj tím. Sásovčania sa však k vyrovnaniu nedostali, pretože v 65. minúte zvýšil na 3:1 Kminiak a v závere pridal štvrtý zásah Š. Baní ešte Chmelina.

TJ Baník Štiavnické Bane – ŠK Sásová 4:1 (1:0)

Góly: 28. Budinský, 50. M. Pančík, 65. Kminiak, 86. Chmelina – 60. Murín. Rozhodoval: Bánovský. ŽK: Necpal – Stacho, Choma, Marko, Murín. Diváci: 150.

Selce privítali doma Bacúch. Hostia začali aktívnejšie. Do vedenia však mohol ísť náš celok z bystrického okresu, ak by Mesík mieril o niečo presnejšie. Postupne prevzali taktovku hry do rúk domáci, ale Horehronci mali rýchle a nebezpečné kontry. Veľkú šancu Košičiara zmaril bravúrnym zákrokom brankár Faltáni. Spomínaný hráč Bacúcha si však po sérii rohov vypýtal za šestnástkou faul a v 41. minúte sa z priameho kopu parádne trafil Kurek. Loptu poslal ponad múr do vinkla (zachytené aj v našej fotogalérii z tohto zápasu) – 0:1. Po prestávke sa snažili Selčania vyrovnať, ale takticky hrajúci Bacúch dokázal opäť skórovať. V 66. minúte mieril medzi žrde Švidraň. Dvojgólový náskok si už hostia vziať nenechali a za početnej podpory svojich priaznivcov, ktorí vycestovali na ihrisko súpera, zabodovali naplno.

ŠK Selce – FK 09 Bacúch 0:2 (0:1)

Góly: 41. Kurek, 66. Švidraň. Rozhodoval: Bálint. ŽK: J. Mesík, Maruniak – M. Rusnák. Diváci: 100.

Priechod po sérii piatich prehier cestoval už v sobotu na ihrisko nováčika do Ladomerskej Viesky. Tá sa nemusela nijak zvlášť nadrieť a aj napriek tomu nasúkala zdrvenému nášmu celku pohodlných šesť gólov. Prvých dvadsať minút to vyzeralo pre hostí ako tak nádejne, no spôsobené to bolo skôr nekvalitou súpera, než svojim vlastným pričinením. Skóre otvorila Vieska v 21. minúte, keď po nepresnej lopte Šinkovkina už musel faulovať Mořingl a z nariadeného priameho kopu namieril presne k žrdi domáci Dobrota – 1:0. Následne mal Priechod azda najlepšiu pasáž zápasu, avšak len päťminútovú. Najprv Grofčík po dobrej prihrávke od Penova mohol ísť sám na gólmana, no ideálny moment na prelobovanie preváhal. Následne opäť asi jediný aktívny hráč nášho mužstva Marek Grofčík po pravej strane do malého vápna naservíroval Hejčíkovi, ten však v krkolomnom zakončení tiesnený obrancami mieril vedľa. A do tretice Zehnalovi v takmer samostatnom nájazde v rozhodujúcej chvíli odskočila lopta. To bolo zo strany Priechodu prakticky všetko.

V nasledujúcom priebehu to už bola len prechádzka ružovou záhradou v podaní domácich. V druhom polčase už stojí za zmienku len gólový moment Grofčíka zo 48. minúty, kedy z uhla krížnou strelou prestrelil brankára Číža a ešte opäť minimálne štyri vyložené šance domácej Viesky (okrem šiestich gólov), ktoré vďaka brankárovi Veselovi zostali nepremenené. V závere si mohol navýšiť štatistický účet opäť Grofčík, ale v krídelnom prieniku zakončoval sebecky a osamotenému Penovovi neprihral. Priechod má teda po 6. kolách na konte 6 prehier, čo však vzhľadom na podobne slabé začiatky (a napokon úspešné konce) minulých dvoch sezón je stále udržateľná situácia. Hráči OFK 1950 však musia zmeniť prístup a zlepšiť sa v nasledujúcich dueloch. Ťahať za jeden povraz.

FK Filjo Ladomerská Vieska – OFK 1950 Priechod 6:1 (2:0)

Góly: 21. Dobrota, 26. Arvaj, 47. a 73. Hanus, 70. Urgela, 87. Dobrota – 48. Grofčík. Rozhodoval: Sabacký. ŽK: bez kariet. Diváci: 120.

Jakub po vysokej prehre v Sásovej sa chcel doma na svojom ihrisku v stretnutí so silnou Kováčovou rehabilitovať. V obrane už nastúpil s kapitánom Čiefom a od začiatku všetko podriadil tomu, aby predovšetkým neinkasoval. Taktika sa nášmu tímu vyplácala, súpera držal na dištanc, ten sa nedokázal vpredu presadiť. Po prestriedaní priniesli noví domáci hráči v druhom polčase oživenie smerom do ofenzívy a napokon to i slávilo úspech. V 87. minúte dokázal namieriť loptu medzi žrde práve striedajúci futbalista Jakuba Chrenovský, čím zariadil cenné tri body pre bystrický celok do tabuľky.

TJ ŠK Sokol Jakub – ŠK Prameň Kováčová 1:0 (0:0)

Gól: 87. Chrenovský. Rozhodoval: Forbak. ŽK: Mišány, Pánik – Kalutskyi. Diváci: 100.

Hrochoť privítala doma Dobrú Nivu. Mužstvo z bystrického okresu malo dobrý úvod do stretnutia. Už v desiatej minúte otvoril skóre Maľa a na tento jeho zásah nedokázali hostia do prestávky odpovedať. Podarilo sa im to až po nej, konkrétne v 84. minúte Lackom. Veľa času už domácim na zvrat nezostávalo, ale nezložili zbrane, vrhli ešte sily do ofenzívy a vyplatilo sa. V poslednej minúte sa totiž presadil skúsený Sláva a stovke divákom ako i celému svojmu tímu spôsobil obrovskú radosť. Tri body teda zostali na Hrochoti.

ŠK Hrochoť – OŠK Dobrá Niva 2:1 (1:0)

Góly: 10. Maľa, 90. Sláva – 84. T. Lacko. Rozhodoval: Farsky. ŽK: Poničan, Škamla – Kyslý. Diváci: 100.

Ostatné výsledky: Sása – Lieskovec 2:2, Lovča – Krupina 4:2.

V siedmom kole v nedeľu 17. septembra o 15.00 hodine je na programe okresné derby Priechod – Hrochoť, druhá Sásová privíta doma vedúcu Lovču v šlágri kola, ďalej Jakub sa predstaví v Lieskovci a Selce budú hrať v Dobrej Nive.

Poradie:

1. Lovča 18b, 2. Sásová 13b, 3. Hrochoť 11b, 4. L. Vieska 10b, 5. Kováčová 10b, 6. Bacúch 9b, 7. Selce 9b, 8. Jakub 9b, 9. Št. Bane 8b, 10. D. Niva 6b, 11. Sása 4b, 12. Krupina 4b, 13. Lieskovec 4b, 14. Priechod 0b.

Autor: (bl), Foto: autor (zo zápasu Selce - Bacúch)