FOTO: Sásová zdolala Štiavnické Bane, vysoké prehry Seliec, Jakuba i Priechodu

V. LIGA
0 /

Cez víkend boli na programe zápasy 19. kola v piatej futbalovej lige a z našich mužstiev sa mohli tešiť z výhier iba dva celky z bystrického okresu. Sásová si poradila so Štiavnickými Baňami 5:2 a Hrochoť vyhrala v Dobrej Nive 1:0. Ostatné tímy prehrali, posledný Priechod doma s Ladomerskou Vieskou 1:4, Selce v Bacúchu 1:5 a Jakub v Kováčovej 0:5.

Sásová i v pozmenenej zostave bez viacerých opôr opäť potvrdila domáce prostredie, keď tentoraz zachytila úvod zápasu so Štiavnickými Baňami a už v tretej minúte išla do vedenia. Odrazená lopta sa dostala ku Gibalovi a ten ju z hranice šestnástky poslal presne k žrdi. Hostia sa potom snažili vyrovnať, tlačili sa dopredu a mali aj veľmi dobrú príležitosť z priameho kopu, ale dobrý zákrok predviedol brankár Čavoj. Domáci podnikali rýchle výpady, ťahal ich najmä Dobrota, ale presnejšia finálna fáza absentovala.

V druhom polčase sa takisto striedali útoky na oboch stranách, hosťujúci Pastier zakončoval z ľavej strany, Dobrota to vyskúšal po priamom kope hlavou. Skóre sa menilo až v 60-tej minúte. Sásovania si vytvorili tri šance v rade, najprv neuspel Marcel Turčan, po ňom René Turčan a do tretice sa to nepodarilo ani Murínovi, avšak lopta sa dostala k Dobrotovi a ten nekompromisne napriahol v šestnástke – 2:0. Bystrický celok potom na chvíľu stratil koncentráciu po priamom kope súpera, tečovaná lopta smerovala k Luptákovi, ktorý z ľavej strany pokutového územia znížil na 2:1. Ubehlo iba osem minút a domácim vyšla akcia po ľavej strane. Brankárovi Kalíšekovi lopta vypadla z rúk, v päťke na to číhal Smekal a zvýšil pohotovo na 3:1. Na 4:1 upravil stav po rohovom kope hlavou Murín, ale hostia sa ešte dostali do hry. V 86. minúte totiž krížnou strelou z rohu päťky prekonal Čavoja Kubina – 4:2. Pastier dokonca mohol pridať aj tretí gól mužstva spod Sitna, ale dobre zapracovala defenzíva Sásovej. Skóre sa napokon ešte menilo v poslednej minúte. Po rohovom kope sa presadil hlavou hrajúci domáci tréner Jobko a stanovil tak konečný výsledok na 5:2. Z tohto duelu je aj naša fotogaléria.

ŠK Sásová – TJ Baník Štiavnické Bane 5:2 (1:0)

Góly: 3. Gibala, 60. Dobrota, 71. Smekal, 83. Murín, 90. Jobko – 63. Lupták, 86. Kubina. Rozhodoval: Močiliak. ŽK: Haring, M. Turčan, Kapusta – Pastier. Diváci: 200.

Posledný Priechod privítal doma nováčika Ladomerskú Viesku a vstúpil do zápasu pomerne aktívne. Súpera tým značne zaskočil. Vypracoval si totiž aj viac vyložených šancí, no trestuhodne ich nepremenil. Prvé dve mal aktívny Kubát, no v oboch prípadoch našiel len rukavice dobre chytajúceho brankára Číža. Ďalšie dve veľké šance mal Binda, pri prvej loptu napálil opäť len do padajúceho Číža a v druhom  prípade mieril tesne vedľa žrde. Hostia udreli nepríjemným gólom do šatne, keď po nedôraznom odkope domácej obrany otvoril skóre i s prispením žrde Henžel. Do druhého polčasu už vstúpili aktívnejšie aj hráči z Viesky a podarilo sa im streliť poisťujúci gól, opäť po dlhotrvajúcom a nedôraznom odkope domácej obrany. Netešili sa však dlho, pretože o pár sekúnd poslal krížnu prihrávku pred bránu Binda Klačanovi a ten znížil na 1:2. V nasledujúcich minútach si už ale Priechod zápas prehral sám, pretože po hrubých individuálnych chybách doslova ponúkol hosťom dosiahnutie dvoch lacných gólov na konečných 1:4.

OFK 1950 Priechod – FK Filjo Ladomerská Vieska 1:4 (0:1)

Góly: 55. Klačan – 44. Henžel, 53. J. Arvaj,55. a 82. Hanus. Rozhodoval: Scherer. ŽK: M. Vajda, Binda, F. Vajda (všetci Priechod). Diváci: 90.

Hrochoťania cestovali do Dobrej Nivy s cieľom vyhrať zápas aby si udržali dobrú druhú pozíciu v tabuľke, respektíve sa vyšvihli na jej čelo. V prvom polčase diváci gól nevideli, ten padol až v druhom dejstve a postaral sa oň v 65. minúte hosťujúci Zátroch. Na tento jeho zásah už domáci odpoveď nenašli, takže náš celok z bystrického okresu sa mohol tešiť nielen z troch bodov, ale keďže Lovča zakopla v Krupine, aj z dosiahnutého priebežného prvého miesta v tabuľke.

OŠK Dobrá Niva – ŠK Hrochoť 0:1 (0:0)

Gól: 65. Zátroch. Rozhodoval: Šmidriak. ŽK: Kolény – Baitar. Diváci: 200.

Selce sa predstavili v nedeľu v Bacúchu a duel im na Horehroní nevyšiel. V prvom polčase sa presadili domáci futbalisti dvakrát, konkrétne v šestnástej minúte Košičiar a v 34-tej Švidraň. Na prestávku sa teda išlo za stavu 2:0 a ani po nej Selčania nedokázali niečo s nepriaznivým vývojom urobiť. Na svedomí to majú i ďalšie góly Košičiara, ktorý sa presadil po hodine hry ešte dvakrát a zaknihoval hetrik. Na 5:0 zvýšil v 83. minúte Švéda, takže gól Matúša Mesíka v 89. minúte bol iba kozmetickou úpravou výsledku a samozrejme zároveň aj čestným zásahom hostí.

FK 09 Bacúch – ŠK Selce 5:1 (2:0)

Góly: 16., 62. a 70. Košičiar, 34. Švidraň, 83. Švéda – 89. Matúš Mesík. Rozhodoval: Grenčík. ŽK: Lenďák – Radoš, Hlinka. Diváci: 200.

Jakub sa predstavil na ihrisku silnej Kováčovej a neuspel. Domáci položili základ úspechu v dobrom prvom polčase. V sedemnástej minúte otvoril skóre Shushpanov, o dve minúty na to sa k nemu pridal Turák a ešte pred prvou polhodinou hry zvýšil na 3:0 Kalutskyi. Hostí tieto zásahy psychicky položili a aj keď sa snažili znížiť a vrátiť do zápasu, nepodarilo sa im to ani po zmene strán. V 65. minúte sa totiž presadil za Kováčovú aj René Duda a bodku za duelom dal piatym gólom Plavec.

ŠK Prameň Kováčová – TJ ŠK Sokol Jakub 5:0 (3:0)

Góly: 17. Shushpanov, 19. Turák, 27. Kalutskyi, 65. R. Duda, 75. Plavec. Rozhodoval: Budáč. ŽK: Kalutskyi – Dočkal, Čief. Diváci: 250.

Zostávajúce výsledky: Lieskovec – Sása 1:0 a Krupina – Lovča 2:2.

Najbližšie sú na programe dohrávky 14. kola. V utorok 1. mája o 16.30 hodine Hrochoť privíta Štiavnické Bane a v tento deň o 17.00 hodine sa hrá aj derby Selce – Priechod. Riadne 20. kolo sa hrá v nedeľu 5. mája o 16.30 hodine, kedy Jakub privíta na svojom ihrisku Lieskovec, Selce hostia Dobrú Nivu a Hrochoť sa stretne v okresnom derby s Priechodom. Sásová sa predstaví v Lovči.

Poradie:

1. Hrochoť 39b*, 2. Kováčová 38b**, 3. Lovča 37b, 4. Sásová 32b, 5. Jakub 32b, 6. Ladomerská Vieska 27b, 7. Lieskovec 27b*, 8. Bacúch 26b*, 9. D. Niva 23b, 10. Štiav. Bane 21b*, 11. Krupina 20b, 12. Selce 19b**, 13. Sása 9b*, 14. Priechod 4b**.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

** – mužstvá majú dva zápasy k dobru

Autor: (cb), Foto: autor (zo zápasu Sásová - Š. Bane)