FOTO: Sásová pokorila vedúce Selce, favoritov nečakane zdolali Jakub i Priechod

V. LIGA
3 /

V piatej futbalovej lige skupine C sa cez víkend darilo trom našim tímom. V prestížnom derby a šlágri dvanásteho kola pripravili Sásovčania zahanbujúcu prehru lídrovi súťaže Selciam, keď im nasúkali štyri góly a udržali si pritom čisté konto. Rovnaký výsledok dosiahol Jakub v Štiavnických Baniach. Cení sa aj výhra predposledného Priechodu na pôde dovtedy druhej Krupiny. Doma neuspeli Hrochoťania s Čiernym Balogom.

Sásová doma privítala vedúce Selce a už v prvom polčase dala jasne najavo, že hodlá tento prestížny duel vyhrať. V dvadsiatej minúte sa po centri pred bránku presadil hlavou Murín. Potom rozhodca Spišák udelil druhú žltú kartu hosťujúcemu kapitánovi Dirbákovi, takže sa porúčal z ihriska. Po pol hodine hry vystrelil spoza šestnástky Turčan a tečovaná lopta od hráča Seliec putovala za bezmocného brankára. Treba však povedať, že domáci mierili ešte trikrát do brvna, takže na prestávku mohli ísť mužstvá za výraznejšieho vedenia bystrického celku. Po zmene strán sa žiadny obrat nekonal. V 54. minúte sa totiž ujala pekná kombinácia Sásovej po ktorej z dorážky zvyšoval na 3:0 Kapusta. Hostia sa až potom snažili oveľa viac dosiahnuť gól, no v útoku ukázali totálnu bezmocnosť v zakončení. Navyše po ďalšej druhej žltej karte sa porúčal predčasne pod sprchy za svojim kapitánom Blaško. I napriek tomuto oslabeniu išli zo štyrikrát sami na brankára Čavoja, ale buď sa zamotali s loptou, alebo zakončovali vedľa ako Koctúr, či priamo do gólmana, čo sa podarilo pre zmenu Kurtovi. Kanonieri lídra ligy jednoducho nemali svoj deň. Domáci výsledok ešte prikrášlili v 82. minúte po presnej strele Smekala z hranice šestnástky a mohli pridať aj piaty gól, ak by sa ujala napríklad hlavička hrajúceho trénera Jobka na päťke. Sásová vyhrala zaslúžene i keď fanúšikovia hosťujúceho celku hľadali vinu všade inde len nie na výkone svojich hráčov.

ŠK Sásová – ŠK Selce 4:0 (2:0)

Góly: 20. Murín, 36. Turčan, 54. Kapusta, 82. Smekal. Rozhodoval: Spišák. ŽK: Turčan, Smekal – Dirbák, Blaško, Rakyta, Ríša, Koctúr. ČK: 25. Dirbák, 58. Blaško (obaja po 2ŽK). Diváci: 250.

Rovnaký výsledok ako Sásová dokázal obstarať Jakub v Štiavnických Baniach. Taktiež vyhral prvý polčas 2:0, keď si strelecké kopačky nasadil v nedeľu Zdenko Cimerman. V dvadsiatej minúte otvoril skóre zápasu a v 42-hej zvýšil vedenie svojho tímu, keď domácemu celku poslal gólový pozdrav do šatne na prestávku. Ani po nej hráči spod Sitna nedokázali nájsť recept na brankára Filadelfiho. Naopak Cimerman sa postaral o hetrik, keď bol úspešný v 67. minúte. Zo strany Jakuba to nebolo všetko. Štvrtý presný zásah predviedol ešte Čief, takže domáci napokon odchádzali z ihriska po potupnej prehre 0:4.

TJ Baník Štiavnické Bane – TJ ŠK Sokol Jakub 0:4 (0:2)

Góly: 20., 42. a 67. Cimerman, 75. Čief. Rozhodoval: Kelemen. ŽK: Pastier, R. Dlhoš, Michalek – Polák. Diváci: 100.

Priechod cestoval na ťažkú pôdu favorizovanej Krupiny s cieľom odčiniť blamáž z Jakuba. Nastúpil s viacerými zmenami v zostave, keďže pre zranenia nemohli cestovať Mendel, Mořingl, Richard Slobodník ani stabilný člen kapitán Čabala, no po dvoch mesiacoch sa do zostavy vrátil klasický stopér Milan Slobodník. Krupina sa pred zápasom pýšila doposiaľ najlepšou defenzívou súťaže, no ihneď v úvode sa musela poriadne červenať, pretože už v tretej minúte centrovanú loptu hlavou mierne nadvihol Knižka ideálne na nohy Hejčíka a ten umiestnenou ranou otvoril skóre – 0:1. Domáci boli ako obarení a už v 11. minúte sa dopustili ďalšej hrubej defenzívnej chyby, keď unikajúceho Schmidtmayera zastavil stopér Murín len za cenu faulu a nariadenú penaltu zaskakujúci kapitán Peter Penov s mimoriadnym prehľadom premenil – 0:2. Následne sa favorit mierne prebudil, no jeho pološance buď končili vysoko nad, alebo len jemne precvičili pozornosť brankára Vesela. V 29. minúte sa dopustil hrubej chyby gólman Krupiny Pavlenda. Jeho bezhlavý výbeh hosťujúci Šulaj takmer potrestal, keď z 25 metrov dlhým lobom nastrelil brvno. Pár minút predtým mal veľkú príležitosť opäť Hejčík, avšak po peknej individuálnej akcii ho vychytal Pavlenda. V druhom polčase domáci pridali na obrátkach, no Priechod veľmi zodpovedne bránil. Až po hodine hra sa ujal center Petrovského, najvyššie vyskočil Slúka a milimetrovo umiestnenou hlavičkou znížil na 1:2. Záverečnú polhodinu mala Krupina optický tlak, ale dokázala si vypracovať už len jednu vyloženú príležitosť. Takmer istý gól z malého vápna vyhlavičkoval skvele hrajúci futbalista hostí Filip Vajda. V závere pri vabanku tamojšieho Strojára mohol definitívne zarezať nádeje domácich Ivanič, avšak pri jeho strele aspoň sčasti napravil nevydarený výkon pekným zákrokom brankár Pavlenda. Priechod si tak po bojovnom a zodpovednom výkone odvážal veľmi cenné tri body.

MFK Strojár Krupina – OFK 1950 Priechod 1:2 (0:2)

Góly: 61. Slúka – 3. Hejčík, 11. Penov (z 11m). Rozhodoval: Havran. ŽK: Petrovský – Gajdoš, Šulaj. Diváci: 110.

Hrochoť privítala doma silný celok z Čierneho Balogu a úvod zápasu jej nevyšiel. Súper išiel do vedenia v 17. minúte F. Betkom a keďže do polčasu neinkasoval, polčas vyhral práve týmto gólom. Mužstvo z bystrického okresu zaspalo i úvod druhého dejstva. V 47. minúte sa presadil M. Giertl a bolo už 0:2. Domáci sa potom snažili niečo s nepriaznivým stavom urobiť a v 60. minúte znížili Terenom. Vyrovnať sa im však už nepodarilo, takže po konečnom hvizde rozhodcu zostali sklamaní bez zisku čo len jedného bodu do tabuľky.

ŠK Hrochoť – ŠK Partizán Čierny Balog 1:2 (0:1)

Góly: 60. Teren – 17. F. Betka, 47. M. Giertl. Rozhodoval: Rendla. ŽK: Sláva, Selecký – F. Betka, L. Betka. Diváci: 150.

Ostatné výsledky: Banská Štiavnica – H. Nemce 1:0, Lovča – D. Niva 4:1, Lieskovec – Hliník n. Hr. 7:3.

V najbližšom 13. kole sa v sobotu 29. októbra o 14.00 hodine predstavia doma Selce, ktoré hostia Krupinu. V nedeľu 30. októbra o 14.00 hodine privíta Jakub na svojom ihrisku Lovču, Priechod hostí Štiavnické Bane, Sásová sa predstaví v Hliníku nad Hronom a Hrochoť v Hontianskych Nemciach.

Poradie:

1. Selce 24b, 2. Č. Balog 22b, 3. Sásová 21b, 4. Krupina 19b, 5. Š. Bane 18b, 6. B. Štiavnica 16b, 7. Lovča 16b, 8. Hliník n. Hr. 15b, 9. D. Niva 14b, 10. Jakub 13b, 11. Lieskovec 13b, 12. Hrochocť 12b, 13. Priechod 12b, 14. H. Nemce 8b.

Autor: (bl), Foto: autor (zo zápasu Sásová - Selce)