FOTO: Sásová si hladko poradila v derby s Priechodom, naplno bodovali Selce i Jakub

V. LIGA
0 /

V deviatom kole piatej futbalovej ligy skupiny C sa darilo Sásovej, ktorá doma nezakopla v okresnom derby s posledným Priechodom a jasne zvíťazila 6:2. Vyhrali aj Selce, ktoré zdolali Sásu. Jakub bodoval naplno v Dobrej Nive po tesnom výsledku 1:0. Žiaľ prehrali Hrochoťania v Krupine.

Sásová doma privítala zle hrajúci Priechod a z pohľadu hostí sa jednalo opäť o obohratú pesničku. Tempo hry začali pochopiteľne od úvodu až po celý prvý polčas udávať domáci a už v 13. minúte viedli 2:0 po góloch Dobrotu a Stacha. Ešte do polhodiny to bolo už rozdielom triedy, keď sa po rohovom kope presadil hlavičkou Maroš Choma na 3:0. O dve minúty na opačnej strane po prihrávke Zehnala vykresal nádej pre hostí Róbert Hejčík strelou zblízka na 3:1, no už o pár sekúnd všetko zmárnil Šinkovkin, ktorý sa nechal dvoma žltými kartami nezmyselne rýchlo vylúčiť a tak hral Priechod ešte hodinu hry v oslabení. To ešte do polčasu využil opäť pohotový Peter Stacho gólom už na 4:1. V druhom dejstve Sásová poľavila a tak sa hostia ešte raz pokúsili vrátiť do zápasu. To sa im ako tak podarilo v 60. minúte kedy si na skvelý dlhý pas za obranu od Matúša Vajdu dobre nabehol krídelník Šulaj a efektnou strelou znížil na 4:2. Priechodčanom v oslabení však dochádzali sily a tak mala Sásová opäť viac možností na skórovanie. Po jednej z nich už na 5:2 zvyšoval pri ľavej žrdi nepokrytý René Turčan. V závere ešte z penalty korunoval víťazstvo domáceho mužstva Maroš Choma. Z tohto stretnutia je aj naša fotogaléria.

ŠK Sásová – OFK 1950 Priechod 6:2 (4:1)

Góly: 11. Dobrota, 13. a 43. Stacho, 25. a 82. Choma (druhý z 11m), 72. Turčan – 30. Hejčík, 60. Šulaj. Rozhodoval: Pleva. ŽK: Tkáč – Šinkovkin. ČK: 32. Šinkovkin po 2ŽK. Diváci: 250.

Hrochoť cestovala do Krupiny a neodohrala tam dobrý zápas. V 14. minúte prehrávala po góle M. Seleckého a v 24-tej prišla o kľúčového hráča Slávu, ktorý vyfasoval červenú kartu za udretie súpera rukou mimo súboja o loptu. Od tej chvíle to mal náš celok z bystrického okresu ťažké. Ešte do prestávky totiž domáci zvýšili skóre Strhárskym, takže do druhého polčasu išli pokojnejší. Stav 2:0 sa veľmi dlho nemenil. Hostia sa sympaticky snažili niečo s výsledkom urobiť, ale nedokázali sa oslabení v útoku presadiť. Napokon inkasovali aj tretíkrát. V 82. minúte uzavrel strelecký účet stretnutia Paľov.

MFK Strojár Krupina – ŠK Hrochoť 3:0 (2:0)

Góly: 14. M. Selecký, 36. Strhársky, 82. Paľov. Rozhodoval: Bánovský. ŽK: T. Murín, Lietava, Paľov, Cibuľa – Poničan, S. Selecký, Zátroch, Škamla. ČK: 24. Sláva (Hrochoť) za nešport. správanie. Diváci: 150.

Jakub cestoval do Dobrej Nivy s odhodlaním bodovať a tieto predpoklady začal plniť už po štvrťhodine hry. Ujal sa totiž vedenia, keď sa presadil Tomáš Bielik. Stav 0:1 sa do prestávky nemenil a hoci po zmene strán domáci vyvinuli enormné úsilie aby vyrovnali, brankár Filadelfi nekapituloval. Náš celok hrozil z brejkov, v obrane odolával tlaku súpera a napokon i v oklieštenej zostave len s dvoma náhradníkmi do poľa vybojoval tri cenné body do tabuľky.

OŠK Dobrá Niva – TJ ŠK Sokol Jakub 0:1 (0:1)

Gól: 18. Bielik. Rozhodoval: Kelemen. ŽK: Kubacký, Pánik (obaja Jakub). Diváci: 120.

Selce privítali v nedeľu dopoludní nováčika zo Sáse, ktorý mal problémy s naplnením zostavy a nezvládol už prvý polčas. Skóre otvoril v 25. minúte Kurta a v 43-tej pridal tento útočník aj ďalší zásah, takže na prestávku išiel náš celok s dvojgólovým pokojným vedením. V úvode druhého dejstva si Serhiy Kurta pripísal na svoje konto hetrik a všetko nasvedčovalo tomu, že sa dráma konať nebude. Prišla však malá nekoncentrovanosť Selčanov a v rozpätí dvoch minút (76. až 78) inkasovali dva góly. Najprv znížil na 3:1 skúsený Grajciar a následne na to na 3:2 Sečkár. Domáci sa teda mohli triasť o výsledok, ale prešli iba štyri minúty a upokojil ich presný zásah Shushpanova na 4:2. V závere sa už nič nestalo, takže tri body zostali v bystrickom okrese.

ŠK Selce – OŠK Sása 4:2 (2:0)

Góly: 25., 43. a 50. Kurta, 82. Shushpanov – 76. Grajciar, 78. Sečkár. Rozhodoval: Matejčík. ŽK: Hlinka – Grajciar. Diváci: 150.

Ostatné výsledky: Kováčová – Lad. Vieska 2:0, Bacúch – Št. Bane 5:2, Lieskovec – Lovča 3:1.

Riadne desiate kolo je na programe cez víkend. V sobotu 7. októbra o 14.30 hodine hrá Sásová na štadióne v Krupine. V nedeľu 8. októbra, tiež o 14.30 hodine, sa v derby Jakub stretne doma so Selcami, Hrochoťania privítajú Sásu a posledný Priechod sa bude snažiť pokoriť na svojom obecnom štadióne rozbehnutý a už vedúci celok súťaže Kováčovú.

Poradie:

1. Kováčová 19b, 2. Lovča 19b, 3. Sásová 18b, 4. Bacúch 15b*, 5. Selce 15b*, 6. Krupina 14b, 7. Jakub 12b*, 8. L. Vieska 11b, 9. Š. Bane 11b, 12. Hrochoť 11b**, 13. Lieskovec 10b, 13. Sása 5b, 14. Priechod 0b*.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

** – mužstvo má až dva zápasy k dobru

Autor: (cb), Foto: autor (zo zápasu Sásová - Priechod)