FOTO: Minimaratón prilákal množstvo detí s rodičmi, v nedeľu sa beží maratón

ŠPORT
0 /

Stalo sa peknou tradíciou, že organizátori Banskobystrického maratónu, ktorý sa beží v septembrovú nedeľu, nezabúdajú ani na rodiny s deťmi. Pred maratónom sa beží sobotňajší minimaratón s bohatým sprievodným programom.

Aj túto sobotu sa na Námestí SNP zišlo kopec bystrických detí s rodičmi i starými rodičmi i z okolia, aby sa zúčastnili minimaratónu. Deti absolvovali krátke behy od 200 do 800 metrov v rôznych kategóriách odstupňovaných po dvoch rokoch.

Organizátori pripravili aj samostatné preteky pre deti s hendikepom a mamičky s kočíkom. Na pódiu zasa pretekali najmenší lezúni, ktorých povzbudzovali mamičky a oteckovia spolu s moderátorom Adamom Lehockým, ktorý vyhlasoval aj víťazov jednotlivých kategórií odmenených medailami.

Súčasťou minimaratónu bol  i bohatý sprievodný program, aktívne stánky, maratónske expo či atletika pre deti.. Pestrý program končil preletom lietadla, ktoré zhadzovalo žrebovacie lístky.  Šťastný vyžrebovaný výherca získal vyhliadkový let.

V nedeľu o deviatej štartuje na Námestí SNP už šiesty ročník Banskobystrického O2 maratónu. Okrem klasickej  42,195 – kilometrovej trate sa beží aj polmaratón s trojčlennými štafetami vrátane pretekárov na boso.

Už sme informovali, že maratónska trať bude od 9:00 – 14:00 hod. uzatvorená. Ľudia môžu sledovať pretekárov počas celého ich behu.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová