FOTO: Marek Hamšík prišiel z EURA 2016 rovno do Podlavíc

ŠPORT
0 /

V utorok popoludní bolo na futbalovom ihrisku v Podlaviciach rušno. Škôlkari tu mali futbalový turnaj Generali Jupie Cup 2016 a všetci očakávali vzácnu návštevu – Mareka Hamšíka.

Víťazom futbalového turnaja je MŠ Šalgotarjánska

Do finále futbalového turnaja Generali Jupie Cup 2016 bystrických materských škôl sa po kvalifikačných bojoch dostali štyri družstvá, ktoré vyhrali kvalifikácie: 20 .5. MŠ Cesta k nemocnici , 27. 5. MŠ Radvanská 28 , 3. 6. MŠ Strážovská a 10. 6. MŠ Šalgotarjánska.

Na zmenšenom futbalovom ihrisku v Podlaviciach sa odohrávali súboje 5 – členných tímov systémom každý s každým. V hľadisku podporovali najmenších hráčov najmä rodičia, ale nechýbal ani moderátor či  televízne kamery, rovnako ani maskot Generali – lev s krídlami.

Bolo vidno, že medzi hráčmi sa nachádzajú i futbalové talenty, z ktorých časom môžu vyrásť trebárs aj malí Hamšíkovia. Niektorým síce robila lopta menšie problémy, ale všetci na trávniku bojovali do posledného hvizdu rozhodcu. Na ihrisku prebiehali aj ďalšie doplnkové súťaže, za ktoré boli účastníci odmenení.

Výsledky finálového turnaja Generali Jupie Cup 2016:

MŠ Šalgotarjánska – MŠ Radvanská 4:0

MŠ Cesta k nemocnici – MŠ Strážovská 1:0

MŠ Cesta k nemocnici – MŠ Radvanská 3:2

MŠ Šalgotarjánska – MŠ Strážovská 3:1

MŠ Strážovská – MŠ Radvanská 3:2

MŠ Šalgotarjánska – MŠ Cesta k nemocnici 2:0

Konečné poradie: 1. MŠ Šalgotarjánska, 2. MŠ Cesta k nemocnici, 3. MŠ Strážovská, 4. MŠ Radvanská.

Marek Hamšík doma

Krátko po skončení finálového turnaja dorazila z bratislavského letiska priamo do Podlavíc naša veľká futbalová hviezda Marek Hamšík. Má tu svoju futbalovú školu Jupie, ktorú podporuje aj Generali. Hamšíkov príchod vzbudil veľkú pozornosť nielen medzi návštevníkmi turnaja a novinármi, ale najmä v radoch malých  futbalistov.

Finálovým tímom odovzdával ceny Marek Hamšík spoločne s generálnym riaditeľom Generali Poisťovňa a.s. Romanom Jurášom. Členovia víťazného družstva potom strieľali Hamšíkovi v bránke penalty a pre všetkých bola pripravená jeho autogramiáda.

Marek Hamšík poskytol krátky rozhovor médiám. Na otázku, či si spomína na svoje futbalové začiatky v Podlaviciach, odpovedal:

„Samozrejme, na tomto ihrisku som veľa natrénoval, takže táto spomienka ma sprevádza stále. Vážim si to, skadiaľ som prišiel a bol by som rád, keby sa to podarilo aj niektorému z týchto chlapcov, o ktorých sa tu starajú, aby z nich niečo vyrástlo.“

K záujmu veľkých klubov o našu futbalovú hviezdu sa Marek vyjadroval s úsmevom:

„Veľa sa toho napísalo, ale uvidíme. Pre mňa je prioritou Neapol, kde mám platnú zmluvu, takže teraz nemyslím na nič iné, len si oddýchnuť po dlhej sezóne, ktorá bola úspešná aj pre SSC.“

V najbližších dňoch bude Marek Hamšík s rodinou oddychovať v Banskej Bystrici. Pozrie si aj záverečné boje na futbalovom Eure 2016, kde spolu s ostatnými chlapcami tak skvele reprezentoval Slovensko. Pre Mareka bol európsky šampionát ďalším plusom v jeho futbalovej kariére, podobne ako predtým MS.  

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová