FOTO: Kremnička doma opäť bez zaváhania

ŠPORT
0 /

Zároveň s úvodným výkopom vykuklo v Kremničke slnko, akoby na znak tomu, že tri body zostanú doma.

ŠK Kremnička – Tatran Krásno nad Kysucou 4:2 (0:0)

Kremnička začala o niečo aktívnejšie ako hostia z Kysúc. Lopta sa im lepšie lepila na nohy a aj prihrávky boli presnejšie na strane „červených diablov.“ V 5. minúte mal možnosť prvého ohrozenia Šustekovej brány Michal Rusnák, keď rozhodca odpískal priamy kop pre Kremničku z asi 25-metrovej vzdialenosti od brány hostí. Rusnák si postavil loptu, nadýchol sa, rozbehol a nastrelil iba pred ním stojaci múr. To bolo, čo sa týka akcií zaujímavých pre hŕstku divákov v Kremničke, na dlhú dobu všetko. Až prišla 30. minúta a opäť bol v šanci hráč s trojkou na chrbte. Tento krát však stroskotal na pozorne chytajúcom Šustekovi. Domáci síce mali výraznú územnú prevahu, rýchlejší prechod do útoku, lepšie zvládnuté kombinácie v strede ihriska, ale na výrazné presadenie sa pred bránou súpera to nestačilo. Kysučania podstivo bránili a ako to už býva zvykom u súperov Kremničky, prechod do útoku im zabezpečovali iba dlhé odkopy z vlastnej polovice ihriska. Tie zastavoval asistent rozhodcu pre postavenie mimo hry alebo stopérska dvojica Hurík s Palkovičom.

Do druhého polčasu už na hosťujúcej strane nenastúpil trochu nevýrazný talent Pagáč a na jeho miesto prišiel takisto mladý Ján Kormanec. Táto zmena zrýchlila hru Tatrana, avšak ako prví mali radosť z gólu domáci. Loptu potiahol v 52. minúte z ľavej strany Murgaš a tesne pred pokutovým územím ho faulovali stopéri hrajúci v modrých dresoch. Loptu si znova pripravil Rusnák ale tentokrát sa k odrazenej lopte dostal talentom nabitý Tomáš Uhliar svojou prudkou strelou do horného rohu brány nedal brankárovi šancu zareagovať. Gól Uhliara pridal na aktivite hosťom. Tí začali hrať oveľa rýchlejší futbal a prinieslo to aj svoje ovocie. Na ukazovateli skóre svietila 60. minúta a to bol čas na vyrovnávajúci gól. Pri jednom z rýchlych prechodov do útoku bol pri lopte Červenec a na desatinu sekundy presne načasovanou prihrávkou vysunul dopredu Šutého a ten svojim zrýchlením nedovolil domácim zadákom zastaviť ho a jeden na jedného uspel aj proti brankárovi Kaczorekovi. O osem minút neskôr to už bolo 1:2. To sa ocitol pred domácim pokutovým územím Jaroslav Šidlo a rodák z východopoľského mestečka Radzyň Podlaski – Kaczorek iba jemne pohladil strelu smerujúcu k jeho ľavej žrdi. O dve minútky neskôr sa táto brankárska nádej prezentovala obdivuhodným zákrokom. V pokutovom území domácich neváhal so strelou Jakubec a nemohol uveriť vlastným očiam, keď túto superšancu strážca svätyne zlikvidoval. Hráči Krásna začali hrať uvoľnene, akoby sa už videli na mieste víťaza. To ale netušili, že domáci tréneri Baláž s Juračkom majú na lavičke žolíka menom Andrej Wolf. Tento odchovanec Žiarskeho futbalu strelil gól necelé štyri minúty po vystriedaní za Bíreša. Pri tomto góle treba pochváliť aj výborne nahrávajúceho, technicky zdatného Lukáša Ševčíka. Hráči z predmestia Banskej Bystrice zacítili v teplom vánku šancu ponechať si doma tri body a tomu aj podriadili svoju hru. Marek Jobko zrejme nedokázal odohrať zápas bez vsietenia gólu a iba tri minúty po Wolfovom zásahu opäť zarmútil Kysučanov. V tejto fáze hry striedala jedna akcia domácich druhú a aj v 79. minúte boli diváci v Kremničke blízko k tomu aby si zborovo zakričali gól. To by ale Beňákovi nemohlo ku gólu chýbať trochu šťastia. Všetko si vynahradil strelením gólu v nadstavenom čase, kedy hrali hostia zo Severného Slovenska už len na jedného brániaceho hráča a tým bol brankár Šustek. Beňák uzavrel týmto gólom na konečných a vzhľadom k množstvu šancí aj zaslúžených 4:2. Už v piatok sa víťazný tím predstaví v derby zápase na Králikoch, ktoré získali na Jar iba o dva body menej ako ŠK Kremnička.

Góly: 53. Tomáš Uhliar, 74. Andrej Wolf, 77. Marek Jobko, 90. Radovan Beňák – 60. Radoslav Šutý 68. Jaroslav Šidlo.

ŽK: 70. Peter Borovička, 78. Andrej Rusnák.

Zostavy tímov:

ŠK Kremnička: Kaczorek, Bíreš (70. Wolf), Hurík, Palkovič, Uhliar (66. Kolofík), Palovič, Murgaš, Rusnák M., Ševčík, Beňák, Jobko (90. Bušík)

Na lavičke:      Kolofík, Wolf, Bušík

Tréneri:           Stanislav Baláž, Norbert Juračka

Tatran Krásno: Šustek, Švábik, Šidlo, Seko, Borovička (83. Škerenčák), Badura, Pagáč (46. Kormanec), Šutý, Rusnák A., Červenec, Jakubec

Na lavičke:      Kormanec, Škerenčák, Šustek

Tréner:            Juraj Lahuta

Pred 100 divákmi rozhodovali:
Dvorštiak Martin        (Námestovo)
Jakubjak Marek          (Dolný Kubín)
Baranček Pavol          (Krivá)

Program ďalších zápasov ŠK Kremnička:

PI   28.05.2010 o 17:00 Králiky – ŠK Kremnička

NE 30.05.2010 o 17:00 Bánová – ŠK Kremnička

ST  02.06.2010 o 17:00 ŠK Kremnička – MFK Nová Baňa

Zdroj: Bystricoviny.sk (Ivan Šimko)