FOTO: Jakub a Selce vyhrali, derby Hrochoť – Priechod nerozhodne, bodovala i Sásová

V. LIGA
0 /

Cez víkend boli na programe zápasy 20. kola v piatej futbalovej lige a z našich mužstiev sa mohli tešiť z výhier iba dva celky z bystrického okresu. Jakub si doma poradil s Lieskovcom a Selce zdolali na svojom štadióne Dobrú Nivu. Derby Hrochoť – Priechod sa skončilo deľbou bodov a remízu uhrala aj Sásová v Lovči.

Posledný Priechod cestoval na pôdu vedúceho celku súťaže do Hrochote a prekvapil. Z oboch strán to bolo kvalitné stretnutie. Domáci začali ako tradične v ofenzíve aktívne, no prvých dvadsať minút sa iba zastreľovali. Podobným štýlom sa prezentovali aj hostia, čo Hrochoťanom celkom zaskočilo. Ešte viac k tomu prispel v 22. minúte Matej Kubát, ktorý vykľučkoval obranu súpera a krásnou strelou „pod veko“ otvoril skóre – 0:1. Domáci sa však pomerne rýchlo oklepali a o šesť minút bolo vyrovnané, skvelú prihrávku Dorotoviča už nemohol zahodiť Ján Zátroch a zblízka prekonal Vesela. Náznaky šancí sa striedali na oboch stranách, no o niečo viac pritlačil líder súťaže, výsledkom čoho bol vedúci gól Róberta Slávu na 2:1, keď sa zbytočne nepohrával a loptu bez prípravy napálil nechytateľne k žrdi. Priechod stále predvádzal svoj azda najlepší výkon sezóny a už do polčasu stihol vyrovnať, keď sa po podobnej situácii ale s ešte krajším zakončením do šibenice prezentoval znovu Matej Kubát. V druhom polčase sa očakával tlak Hrochote, no stal sa pravý opak. Zo začiatku síce domáci mali aké-také šance, no záverečná polhodina patrila herne hosťom. Tí zahodili štyri vyložené príležitosti, dvakrát sám pred brankárom mieril tesne vedľa Štulajter, následne o milimetre minul bránku aj Kubát a nakoniec hlavičku Bindu na bránkovej čiare skvelým zákrokom zneškodnil domáci gólman Polóny.

ŠK Hrochoť – OFK 1950 Priechod 2:2 (2:2)

Góly: 28. Zátroch, 37. Sláva – 22. a 40. Kubát. Rozhodoval: Faber. ŽK: Sláva (Hrochoť). Diváci: 120.

Sásová cestovala do Lovče, ktorá bojuje o vrchné priečky v tabuľke a v prvom polčase nášmu mužstvu nezahrali do karát dve vynútené striedania, keď z ihriska museli odísť Murín a Schmidtmayer. Súper možno aj tohto faktu využil a po polhodine hry išiel do vedenia gólom Páleníka. Sásovania však rýchlo odpovedali, najprv vyrovnal Kapusta a po ňom dokonca otočil nepriaznivé skóre striedajúci Vidiečan. Na prestávku teda išli spokojnejší bystrickí futbalisti. Po zmene strán sa presadil v 53. minúte hosťujúci Dobrota, takže stav bol už 1:3. Škoda, že po hodine hry znížil Rapčan a vykresal nádej domácemu tímu. Smolný moment prišiel pre náš celok v 88. minúte, pretože Matej Rapčan sa trafil aj z nariadeného priameho kopu a stanovil tak výsledok na 3:3.

TJ Lovča – ŠK Sásová 3:3 (1:2)

Góly: 32. Páleník, 64. a 88. Rapčan – 36. Kapusta, 39. Vidiečan, 53. Dobrota. Rozhodoval: Kaliňák. ŽK: Rapčan – Gibala. Diváci: 150.

Selce na domácom ihrisku privítali Dobrú Nivu a prvý polčas zvládli podľa predstáv. Do vedenia išli v 14. minúte Smatanom a do prestávky pridali aj druhý gól, po nariadenom pokutovom kope zvýšil na 2:0 Ríša. V druhom dejstve sa presadil i domáci kanonier Koctúr, konkrétne v 56. minúte a hostia už mali obtiažne niečo s duelom urobiť. Do zápasu ich ako tak dostal v 73. minúte Kyslý, ktorý tiež premenil nariadenú penaltu, ale na viac sa už Dobronivania nezmohli. Ak nepočítame dva nedovolené prehrešky v pokutových územiach na jednej i druhej strane, tak sa hralo slušne, lebo rozhodca nevytiahol z vrecka ani jednu žltú kartu.

ŠK Selce – OŠK Dobrá Niva 3:1 (2:0)

Góly:14. Smatana, 41. Ríša (z 11m), 56. Koctúr – 73. Kyslý (z 11m). Rozhodoval: Bálint. ŽK: bez kariet. Diváci: 250.

Jakub doma privítal Lieskovec a hoci boli v prvom polčase o niečo behavejší hostia, podstatné bolo že neskórovali. Pričinil sa o to i brankár Filadelfi, ktorý najprv zneškodnil únik útočníka súpera a na záver polčasu sa mohol tešiť z gólu, keď sa po štandardke presadil Čief. Bol to bojovný futbal, vyrovnaný z oboch strán, no zo začiatku druhého dejstva mali viac šancí hráči Jakuba. Z pravej strany šestnástky dvakrát nebezpečne zakončoval Mišány, proti bol skvelý brankár Dvoran. Ten však napokon kapituloval v 65. minúte. Náš celok rozohral rohový kop nakrátko, ale dostal sa napokon k centru, lopta putovala na voľného Čiefa v šestnástke, ktorý mal dostatok času na ľavej strane si ju spracovať a aj presne zakončiť – 2:0. Následne Lieskovec vsadil všetko na jednu kartu, vrhal sa do útoku, ale dosť komplikovaným spôsobom. Napriek tomu Pařenica sa ocitol v dvoch vyložených pozíciách, v prvej zbytočne filmoval pád v šestnástke a v druhej mu zmaril šancu výborný Filadelfi. V samom závere už hrali domáci uvoľnene a mohli pridať aj tretí gól, najbližšie mal k nemu Mišány, ktorému radosť prekazil znovu Dvoran. Z tohto zápasu je i naša fotogaléria.

TJ ŠK Sokol Jakub – OŠK Lieskovec 2:0 (1:0)

Góly:40. a 65. Čief. Rozhodoval: Danko. ŽK: Poljovka – Szoke. Diváci: 100.

Zostávajúce výsledky: L. Vieska – Krupina 0:0, Š. Bane – Kováčová 1:1, Sása – Bacúch 0:3.

Najbližšie sú na programe dohrávky 15. kola. V utorok 8. mája o 15.30 hodine Selce odohrajú duel v Krupine a v tento deň o 17.00 hodine privíta Priechod na svojom štadióne Sásu.

Riadne 21. kolo sa hrá v nedeľu 13. mája o 16.30 hodine, kedy Selce hostia vedúcich Hrochoťanov, doma sa predstaví aj Sásová, jej súperom bude Ladomerská Vieska, Jakub odohrá duel v Bacúchu a Priechod sa pokúsi bodovať v Krupine.

Poradie:

1. Hrochoť 43b, 2. Kováčová 39b*, 3. Lovča 38b, 4. Jakub 35b, 5. Sásová 33b, 6. Lieskovec 30b, 7. Bacúch 29b*, 8. Ladomerská Vieska 28b, 9. Selce 25b*, 10. D. Niva 23b, 11. Štiav. Bane 22b, 12. Krupina 21b*, 13. Sása 9b*, 14. Priechod 5b*.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

Autor: (bl), Foto: autor (zo zápasu Jakub - Lieskovec)