FOTO: Jakub v derby nedal šancu Selciam, výhra Hrochote, prehrali Sásová a Priechod

V. LIGA
1 /

V desiatom kole piatej futbalovej ligy skupiny C sa hralo derby v Jakube, kam si to strihli skratkou cez Sásovú futbalisti Seliec, no ani početná podpora ich priaznivcov im u súpera nepomohla, pretože domáci bez väčších problémov vyhrali 4:1. Vysoký výsledok zaknihovali na vlastnom ihrisku aj Hrochoťania, Sásu zdolali 5:1. Nedarilo sa Sásovej v Krupine, nedala gól a prehrala 0:1. Vedúci celok súťaže Kováčová nepripustil žiadne prekvapenie na pôde posledného Priechodu.

Jakub hostil doma Selce a v prvom polčase dominoval svojou typickou rýchlou hrou smerom dopredu. Trpezlivo vyčkával na svoju príležitosť, ktorá prišla po polhodine hry. Z vnútra šestnástky presne namieril Chrenovský a bolo 1:0. Druhý zásah prišiel do štyroch minút. Pred bránku putovala dlhá lopta z priameho kopu a Pánik vedel čo s ňou – 2:0. Selčania do prestávky nehrozili, nedokázali sa presadiť na polovici súpera a oprávnene prehrávali. Tretí domáci gól prišiel po brejku na začiatku druhého polčasu, prihrávku Chrenovského zužitkoval Pánik. Hostia boli zrelí na uterák po štvrtom zásahu Jakuba v 60. minúte, postaral sa oň opäť z rýchleho protiútoku a prihrávke Chrenovského tentoraz Mišány (zachytený v našej fotogalérii). Domácemu celku hra chutila, mal viacero nebezpečných situácii pred bránkou, hlavne po nákopoch, či rýchlych až smrtiacich protiútokov. Na opačnej strane mohli sláviť úspech krídelné akcie Seliec, ale koncovky M. Mesíka a Hlinku sa neujali. Kanonieri Kurta a Koctúr akoby boli vypojení z hry. Napokon sa však v 81. minúte predsa len presadil útočník Koctúr, zo strany k nemu putovala po zemi lopta a sám pred odkrytou bránkou nezaváhal – 4:1. Bol to však iba ojedinelý svetlý moment nevýrazných hostí. Z tohto stretnutia je aj naša bohatá fotogaléria.

TJ ŠK Sokol Jakub ŠK Selce 4:1 (2:0)

Góly: 36. Chrenovský, 40. a 51. Pánik, 60. Mišány – 81. Koctúr. Rozhodoval: Žeriava. ŽK: Kupec, Bielik – Ríša, Kurta, M. Mesík. Diváci: 150.

Sásová cestovala do Krupiny s odhodlaním bodovať a posunúť sa z tretieho miesta tabuľky nahor.  To sa jej aj dlho darilo. V prvom polčase totiž gól nepadol a ani po zmene strán nevedeli nájsť útočníci, či stredopoliari oboch tímov presnejšiu mušku. Proti boli samozrejme aj gólmani na jednej i druhej strane. Keď sa už zdalo, že by duel mohol skončiť bezgólovou remízou, prišla štandardka domácich, po ktorej dostal loptu medzi žrde obranca Krupiny Strhárky. Udialo sa tak v 89. minúte, takže nášmu celku už čas na prípadné vyrovnanie nezostal. Súper navyše za ovácii svojich priaznivcov striedal ešte autora gólu. Sásovčania teda odchádzali z okresného mesta sklamaní bez bodu.

MFK Strojár Krupina – ŠK Sásová 1:0 (0:0)

Gól: 89. Strhársky. Rozhodoval: Duraj. ŽK: Petrovský, Paľov – Turčan, Choma. Diváci: 150.

Hrochoť privítala nováčika zo Sáse a keby nemala útočníka Jána Zátrocha, tak nevieme ako by tento duel dopadol. Tento hráč sa totiž postaral o všetky góly domáceho mužstva, dali ich celkovo až päť (!), pričom hetrik dosiahol už v prvom polčase. Skóre otvoril v desiatej minúte, potom jeho spoluhráč Dorotovič nepremenil penaltu, ale ľutovať to nemusel, pretože o tri minúty na to bolo zásluhou Zátrocha 2:0 a v 32. minúte po jeho premenenom pokutovom kope napokon aj 3:0. Hostia vykresali nádej znížením stavu na 3:1 v 39. minúte Drieňovským. Do druhého polčasu navyše poslali dvoch nových známych hráčov Grajciara a Ližbetina, no nič im to nebolo platné, pretože pri streleckej chuti bol spomínaný hrdina Zátroch. V 55. minúte zvýšil na 4:1 a v 72-hej na 5:1. O osude duelu tak bolo nadobro rozhodnuté.

ŠK Hrochoť – OŠK Sása 5:1 (3:1)

Góly: 10., 23., 32., 55. a 72. Zátroch (tretí z 11m) – 39. Drieňovský. Rozhodoval: Nemčok. ŽK: Hraško, Berky – Jerguš, Vaščák, Sečkár. Diváci: 100.

Na záver sme si nechali duel posledného Priechodu s prvou Kováčovou. Hostia podľa papierových predpokladov pôsobili počas celého zápasu jednoznačne lepšie, organizovanejšie. Majú kvalitnejšie mužstvo, ale najmä v úvodných minútach sa ich víťazstvo rodilo s dávkou pomoci „vyšších síl“. Najprv síce už v 6. minúte otvoril skóre neskorší muž zápasu regulárnym gólom Andriy Bordun, no už o minútu na to bol prísne vylúčený domáci obranca Patrik Ivanič (sotil súpera v šanci) a o ďalšiu minútu na to vsietila Kováčová aj druhý gól po jasnom útočnom faule na kapitána Priechodu Matúša Vajdu vo vlastnom vápne, vtedy sa presadil dorážajúci Shuper na 0:2. Tieto skutočnosti domáci Priechod úplne vykoľajili a tak už v 14. minúte opäť Bordun vycvičil Penova a prízemnou strelou k žrdi zvyšoval na 0:3. Definitívne vymaľované bolo pomerne skoro – v 26. minúte, kedy Andriy Bordun gólom na 0:4 zaknihoval svoj hetrik. V nasledujúcich minútach to bolo zo strany domácich už len siahodlhé a otrávené dohrávanie zápasu a zo strany hostí údržbársky, no kvalitný výkon, ktorý okorenili ďalšími dvoma presnými zásahmi. Postarali sa o ne kapitán Igor Volko a útočník Dominik Kudlík.

OFK 1950 Priechod – ŠK Prameň Kováčová 0:6 (0:4)

Góly: 6., 15. a 26. Bordun, 8. Shuper, 66. Volko, 82. Kudlík. Rozhodoval: Gombala. ŽK: Gajdoš (Priechod). ČK: 7. Ivanič za sotenie súpera v šanci (Priechod). Diváci: 120.

Ostatné výsledky: Ladomerská Vieska – Lieskovec 3:0, Štiavnické Bane – Dobrá Niva 2:1 a Lovča – Bacúch 3:1.

Najbližšie sa dohrávajú dva zápasy 8. kola, konkrétne v stredu 11. októbra o 15.30 hodine, kedy Hrochoť privíta v okresnom derby Selce. Doma sa predstaví aj Jakub, hostiť bude ambiciózneho nováčika z Bacúcha. Riadne jedenáste kolo je na programe cez víkend. V sobotu 14. októbra o 14.30 hodine sa hrá ďalšie okresné derby, v ktorom si Sásová zmeria sily na svojom ihrisku s Hrochoťanmi. V nedeľu 15. októbra, tiež o 14.30 hodine je naplánovaný výkop v Selciach, kam pricestujú Štiavnické Bane, v tom istom čase sa predstaví Jakub u nováčika v Sáse a posledný Priechod sa pokúsi prvé body vybojovať v Lieskovci.

Poradie:

1. Kováčová 22b, 2. Lovča 22b, 3. Sásová 18b, 4. Krupina 17b, 5. Bacúch 15b*, 6. Selce 15b*, 7. Jakub 15b*, 8. L. Vieska 14b, 9. Hrochoť 14b**, 10. Š. Bane 14b, 11. Lieskovec 10b, 12. D. Niva 9b, 13. Sása 5b, 14. Priechod 0b*.

* – mužstvá majú jeden zápas k dobru

** – mužstvo má až dva zápasy k dobru

Autor: (cb), Foto: (bl) - zo zápasu Jakub - Selce