FOTO: Drakula na Radnici

ŠPORT
0 /

Historická Radnica patrí tento týždeň skvelým banskobystrickým športovcom. Po pondelkovom stretnutí so striebornými „baranmi“ v stredu popoludní primátor mesta Ján Nosko prijal najlepšieho thajboxera na svete Vladimíra „Drakulu“ Moravčíka s jeho tímom.

Bystrický Drakula získal v sobotu v Žiline najprestížnejší svetový titul v thajskom boxe, keď sa stal interkontinentálnym šampiónom rešpektovanej organizácie WMC (World Muaythai Council) vo váhovej kategórii do 76,2 kg. Po náročnej príprave Vladimír Moravčík na body zdolal v päťkolovom súboji po tri minúty Thajčana Kema Bernenunga.

Primátor Ján Nosko v sprievode oboch viceprimátorov a ďalších predstaviteľov mesta privítal Drakulu s jeho tímom v nádhernej sobášnej sieni a na úvod povedal:

„Myslím, že titul Európske mesto športu 2017 by nám už nemal uniknúť, lebo toľko vynikajúcich športovcov, ako máme v Banskej Bystrici, len tak inde nenájdete. Ja sa chcem úprimne poďakovať Vladovi Moravčíkovi za jeho úžasný výkon a zisk svetového šampióna v thajboxe, ale aj za perfektnú reprezentácia nášho mesta.“

Vlado Moravčík, ktorý priniesol so sebou aj majstrovský opasok, uviedol:

„Je to pre mňa česť byť s vami tu na Radncii, veľmi si vážim vašu podporu.  Teraz som si splnil svoj sen, viac sa už v thajskom boxe získať nedá. Po titule som túžil už v roku 2012 v Banskej Bystrici v súboji s thajskou jednotkou Yodsanklaiom Fairtexom, ale vtedy mi to nevyšlo. Teraz sa mi naskytla príležitosť zopakovať si majstrovský súboj a po náročnej príprave v Holandsku som porazil ďalšieho Thajčana Kema Bernenunga. Som šťastný, že sa mi to podarilo a je to vlastne vrchol mojej thajboxerskej kariéry.“

Drakula predstavil aj svoj tím, ktorý sa podieľal na jeho triumfe. Tvoria ho manažér Vlado Piperek, hlavný tréner Jožko Poliak (reprezentačný tréner karate), tréner boxu Milan Králik, kondičný tréner Roman Švantner, sparingpartneri Maroš LaukoLukáš Krošlák, športový lekár Miroslav Sylvestr a športový psychológ Peter Bielik.

_MG_2398

Podľa vlastných slov by sa Vlado Moravčík chcel teraz viac venovať kickboxu a rád prijme ponuku od najprestížnejšej organizácie v tomto športe K1 Glory. Plánuje otvoriť aj školu thajského boxu, založiť vlastný klub a vychovávať nových šampiónov.

Sympatický Bystričan tak zostáva v ringu thjaského boxu resp. kickboxu a zároveň myslí aj na budúcnosť tohto športu v Banskej Bystrici. Želáme Vladovi  ešte veľa športových úspechov, rovnako ako našim hokejistom, s ktorými ho spája veľké priateľstvo a vzájomná žičlivosť.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová