FK Rakytovce končí ale FK Rakytovce pokračuje

ŠPORT
19 /

Ak si niekto po prečítaní nadpisu myslí, že som sa zbláznil, tak nech si prečíta tento článok do konca a pochopí.

FK Rakytovce sa rozhodol, po zvážení všetkých alternatív a možností, že do súťažného ročníka 2018/2019 prihlási len dorasty. Mužský futbal ako výkladnú skriňu mestskej časti už nie.

Dôvod a príčin je viacero. Smutné je to, že sa v Rakytovciach našiel človek resp. „blázon“, ktorý bol schopný mužstvo ťahať a ten istý človek zachránil mužstvo aj presne takto isto minulý rok. Bohužiaľ vďaky sa nedočkal, ale ja som mu poďakoval osobne a spravím to aj v tomto článku. Alexandrovi Kórému ďakujú všetci hráči, tréner i vedúci mužstva, že im dal šancu pôsobiť ďalší rok v IV. lige a on zachránil futbal v Rakytoviach, nie istý pán tak ako sa to tvrdilo v regionálnych novinách pred začiatok jarnej časti. Šanca na pôsobenie bola aj na novú sezónu, ale bohužiaľ zlatý trojlístok a duša tímu zložená z troch hráčov Maroš Fojtík, Marek Gašpar a Daniel Kohút sa rozpadla. Maroš Fojtík ešte vo veku 41 rokov dokázal naháňať oveľa mladších futbalistov a vyučovať ich, Mareka Gašpara brzdili zranenia a Daniel Kohút stratil chuť, keď videl kam sa uberá futbal. Šance a vízie boli, ale bez poriadnych hráčov, ktorí by hrali futbal srdcom tak ako to robila táto trojica, a boli by dušou tímu, to ďalej nešlo. Hoci pri nich vyrástli ďalší futbalisti ako Patrik Podkonický, Filip Rafanides, Milan Mráz nebolo možné poskladať mužstvo do IV. ligy. Týmto to vyzeralo na definitívny koniec pre mužský futbal v Rakytovciach.

Lenže do hry vstúpili funkcionári z Priechodu a začali sa diať veci, ktoré sú možné asi len na Slovensku. Bez okolkov a ďalších rečí a po dohode s prezidentom klubu FK Rakytovce bude hrať klub vypadávajúci z piatej ligy pod názvom OFK Priechod IV. ligu skupinu JUH. Stredoslovenský futbalový zväz im nepovolí hrať pod svojou hlavičkou, takže v novej sezóne budú pôsobiť ako FK Rakytovce, avšak domáce zápasy budú hrať v Priechode. Preto FK Rakytovce nebudú FK Rakytovce, čo bude náročné vysvetliť futbalovej verejnosti.

Tomáš Dzúrik, bývalý člen FK Rakytovce

Autor: (cb - úprava), Zdroj: fk-rakytovce.webnode.sk, Foto: archív Bystricoviny + fb