Finále 2. hokejbalovej ligy pre Liptákov, 3. miesto premiérovo pre bystrický Foresters

ŠPORT
0 /

Týždeň po finálových zápoleniach v 1. Slovenskej hokejbalovej lige – STRED, sme spoznali víťazov aj v 2. lige BBhBÚ, kde proti sebe v boji o prvé miesto nastúpili Hbk Autos Banská Bystrica a Hbk Serafins Liptovská Lužná. O 3 miesto sa pobili Hbk Foresters Banská Bystrica a Hbk Kremnica Wolves.

O 3.miesto jeden zápas nedeľa

Hbk Foresters BB 2:1 Hbk Kremnica Wolves po SN (0:0,1:1,0:0)

Góly: Marcinek-Schwarz, rozhodujúci nájazd Chudý. Strely na bránu: 18:22, vylúčenia: 1-0. Hviezdy zápasu: Procházka – Rajchman.

Neúspešní semifinalisti Bystrický Foresters a Kremnický Wolves sa stretli v súboji o tretie miesto. Aktívnejší boli v prvej tretine Kremničania, vylámali si však zuby na skvelom Procházkovi. Drevorubači sa nevedeli presadiť v súperovom pásme. Druhá tretina priniesla kľud na hokejky Foresters a po akcii Marcineka s Magdolenom sa tešili s gólu, vedenie mohli ešte navýšiť keď už prekonaný Lupták ďakoval za dobre postavené tyčky. Kremničania však v priebehu dvoch minút gólom Schwarza do šatne vyrovnali a tak sa v tretej tretine začínalo od znova. V nej predviedli obe mužstvá množstvo šancí ani jedna však neskončila gólom. Nasledovali samostatné nájazdy v nich boli úspešný len Bystričania. Tretie miesto premiérovo obsadili Foresters.

Finále 1.zápas sobota

Hbk Autos 0:1 Hbk Serafins Eagles Liptovská Lužná (0:1.0:0,0:0)

Gól: Dudáš. Strely na bránu: 10-17, vylúčenia: 3-3. Hviezdy zápasu: Mahdal – Dudáš.

V prvý finálový zápas medzi Autos BB a Serafins  priniesol futbalový výsledok. O výsledku rozhodol už druhej minúte prvej tretiny Dudáš, aj keď o tom ešte nevedel. Liptáci svojou umnou defenzívnou hrou nedovolili Bystričanom ohrozovať Števáka v ich bráne. Na druhej strane Mahdal svojím výkonom zabránil debaklu. Autos sa nevedeli presadiť a na ich hokejkách bola cítiť nervozita. Zápas sa tak skončil najtesnejším rozdielom v prospech Liptákov.

 2.zápas

Hbk Autos BB 1:2 Serafins Eagles Liptovská Lužná (1:1,0:0,0:1)

Góly: Pilný – Benek,Sila. Strely na bránu: 12-13 vylúčenia 3-5. Hviezdy zápasu: Martuš -Mišák

Druhý finálový zápas priniesol pekný a bojovný hokejbal. Liptáci opäť predvádzali kvalitnú defenzívnu hru s ktorou si nevedeli dať Autos rady. Opticky mali Bystričania prevahu, avšak ako prvý sa presadil sviatočný strelec Benek keď po efektnej Veselovského nahrávke spoza brány premenil a strelil svoj len tretí gól v sezóne. Odpoveď prišla až počas presilovej hry Autos, v ktorej sa delovkou spoza modrej presadil Pilný. V druhej tretine sa hra vyrovnala ale gól nepriniesla. V záverečnej časti zápasu sa na úvod tretiny po úniku presadil najlepší strelec Liptákov, Sila. Na tento gól aj napriek obrovskej snahe nedokázali nájsť Bystričania odpoveď. V závere tretiny im Liptáci ponúkli presilovú hru o dvoch hráčov, Autos odvolali brankára ale nedokázali ani pri hre 6 na 3 obetavo brániacich Liptákov prekonať. Titul tak putuje na Liptov na radosť všetkých fanúšikov, ktorí prišli podporiť svoj tím do Banskej Bystrice.

A takto hodnotia sezónu aktéri finálových zápasov:

Jakub Moravčík – Hbk Autos Banská:  Sezónu hodnotím veľmi pozitívne, zišli sme sa dobrá partia, ktorá chcela vyhrávať a brat body každému. Polka tímu sme sa na začiatku sezóny nepoznali, ale všetko klapalo od začiatku tak ako malo. Výsledky boli dobré a aj výkony. Darilo sa nám 80 % sezóny, ale ku koncu to už bolo trápenie. Buď nás bolo malo, alebo sme nemali taku formu ako sme si predstavovali. Káder sa formoval celú sezónu, lebo nie vždy sa každému dalo prísť a tak bolo treba doplniť mužstvo priebežne.

Do play off sme išli s najvyššími ambíciami, ale bohužiaľ sa nám ich nepodarilo naplniť. Myslím si, že s 2hym miestom môžeme byť spokojní, keďže sme spolu hrali prvý rok a každý jeden zápas v iných formáciách. Chcem sa poďakovať chalanom za odvedenú prácu a výkony, ktoré podávali. Snáď dačo poskladáme aj o rok – zase s najvyššími ambíciami v 2. lige BBhBÚ.“

Maroš Števák – Hbk Serafins Liptovská Lužná: „Z mojej strany sezóna nezačala dobre, nakoľko som nemal mužstvo a viac menej som bol zmierený len s funkciou rozhodcu pre sezónu 2016/2017. Po treťom kole však prišla ponuka od Jana Fidesa, z mužstva Serafin Eagles, nakoľko ich brankár sa rozhodol ukončiť svoju hokejbalovu kariéru. Vtedy som vôbec neočakával, že z toho nakoniec bude majstrovsky titul a aj ocenenie pre najlepšieho brankára 2.ligy. Partia v mužstve bola výborná a časom ma chalani prijali „za svojho“. Herne nás celú sezónu zdobila výborná obrana, ktorej tiež môžem vďačiť za spomínane ocenenie pre najlepšieho brankára.

Čo nám pokrivkávalo, bola strelecká úspešnosť. Buď sme strieľali málo, alebo neúspešne. V rozhodujúcich zápasoch sa nám však vždy nejako podarilo vyhrať o aspoň jeden gól. Vrcholom pre mňa boli semifinálové zápasy proti chalanom z HbK Foresters, ktorí vyhrali základnú cýst.  Tak isto finále bolo náročne. V prvom zápase sme vyhrali len 1:0, keď súper prišiel len na 2 formácie a my sme stroskotávali na ich výborne chytajúcom brankárovi. Druhý zápas už nastúpil aj náš super v plnej sile a myslím, že sa hokejbal musel divákom páčiť. Z Liptovskej Lužnej prišiel dokonca autobus s fanúšikmi a tak sme ich nechceli sklamať, a aj s prispením šťastia a 2 chybách v obrane súpera sme vyhrali 2:1, vďaka čomu sme sa radovali z historického titulu. Pre mňa mal titul osobitnú prichuť, nakoľko na celkove víťazstvo v ligovej sezóne som si musel počkať dlhých 16 rokov.“

Matej Mistrík – HBK Foresters Banská Bystrica: Tohtoročná sezóna bola náročná. Náš cieľ bol dostať sa do play off, čo sa nám aj podarilo, z veľmi krásneho 1. miesta, na ktoré sme sa dostali po poslednom kole základnej časti.  S vyhratými zápasmi naše ambície rástli, avšak prišlo semifinále, ktoré nám nevyšlo a tak sme sa dostali do boja o 3.miesto, ktoré chlapci nakoniec vyhrali na samostatné nájazdy. Tretie miesto si veľmi ceníme, lebo je to zatiaľ najlepší výsledok v histórii tímu Foresters. Ďakujem každému jednému hráčovi v tíme za super sezónu a dúfam, že sa stretneme aj v ďalšom ročníku v rovnakom zložení. Taktiež by som chcel poďakovať vedeniu únie, ktoré tento rok zabezpečilo pre nás hráčov, naozaj výborné podmienky.“

 

Zdroj: (mm), Foto: ilustračné