Európsky týždeň športu v Banskej Bystrici

ŠPORT
3 /

Mesto Banská Bystrica sa každý rok zapája do Európskeho týždňa športu, ktorý je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. Uskutoční sa od 23. do 30. septembra 2018.

Športový týždeň v Európskom meste športu

Aj tento rok bude hlavnou témou kampane výzva „BeActive“. Tá má nabádať ľudí k pohybu nielen počas siedmich dní, ale po celý rok.

„Napriek tomu, že titul Európske mesto športu sme získali minulý rok, nepoľavujeme a v spolupráci s rôznymi organizáciami pripravujeme športové aktivity pre malých i veľkých. Som rád, že Banskobystričanom nie je pohyb cudzí. Majú dobré nápady a s radosťou sa zúčastňujú na podujatiach. Ďakujem aj materským a základným školám, ktoré sa vždy aktívne zapájajú,“

hovorí primátor Ján Nosko.

 22. september 2018

Športový program v meste pod Urpínom odštartuje už v sobotu, 22. septembra podujatím Healthy Run. Ide o nesúťažný beh pre zdravie spojený s preventívnymi meraniami a aktivitami pre deti. Uskutoční sa v Parku pod Pamätníkom od 14:00 do 17:00 hod. Pri príležitosti Dňa bez áut sa môžu o 20:00 hod. obyvatelia tešiť na večernú svetelnú cyklojazdu z Námestia SNP na Námestie Štefana Moysesa.

 23. september 2018

Nedeľa bude patriť šachistom, ktorí zabojujú na 22. ročníku Open Banská Bystrica 2018 v priestoroch internátu Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Tento dátum si môžu do kalendára poznačiť aj milovníci pekných áut. V meste pod Urpínom sa totiž uskutoční Cars & Coffee Slovakia, stretnutie športových a exkluzívnych vozidiel spojené s možnosťou bezplatnej prehliadky. Súťaživosťou ožije aj Park pod Pamätníkom SNP, v ktorom sa stretnú  in – line korčuliari. Na dráhe si zmerajú sily deti od šesť do pätnásť rokov.

 25. september 2018

Po prvom úspešnom ročníku samospráva opäť organizuje podujatie Získaj svoj prvý detský vodičák. Viac o cestnej premávke sa na ňom naučia deti z piatich vybraných banskobystrických materských škôl. Za účasti policajtov si nové poznatky vyskúšajú aj v praxi na dopravnom ihrisku MŠ Šalgotarjánska.

25. – 26. september 2018

Svoj priestor dostanú aj skôr narodení Banskobystričania. V Centre voľného času Havranské sa stretnú pozvaní seniori na dvojdňovom podujatí Športiáda seniorov SR s medzinárodnou účasťou. Súťažiť budú s účastníkmi z Českej republiky.

27. september 2018

V Banskej Bystrici máme mnoho úspešných športovcov, ktorí sú vzorom pre mladšiu generáciu. Niektorí z nich sa zúčastnia aj na podujatí s názvom Malá športová škola pre veľkých škôlkarov. Táto aktivita je v meste nová a zameriava sa na vybraných predškolákov, ktorí sa hravou formou  zapoja do disciplín ako florbal, plávanie, tenis, lyžovanie či atletika.

 28. september 2018

Po minuloročnej skúsenosti a dobrých ohlasoch si zopakujeme Plaveckú štafetu žiakov v priestoroch plavárne Štiavničky. V bazéne budú súťažiť žiaci prvého aj druhého stupňa štátnych i súkromných základných škôl, ale aj z osemročných gymnázií.

 29. september 2018

Európsky týždeň športu v našom meste ukončíme Banskobystrickým chodeckým mítingom. Nakoľko ide o druhý ročník medzinárodných pretekov v atletickej chôdzi pre amatérov aj profesionálov v Parku pod Pamätníkom SNP, podujatie si vyžaduje uzavretie korčuliarskej dráhy v čase od 13:00 do 16:00 hod.

ets bb plagat

 

Zdroj: Mesto BB, Foto: ilustračné