Európsky týždeň mobility odovzdá štafetu Európskemu týždňu športu

ŠPORT
0 /

Aj druhá polovica septembra bude v meste pod Urpínom bohatá na zaujímavé aktivity. Banskobystričanom známy Európsky týždeň mobility 2017 ponúkne od 16. 9. už po siedmy raz nielen pestrý program, ale odštartuje jedinečnú súťaž o atraktívne ceny.

Kampaň, ktorej cieľom je podporovať alternatívne formy dopravy, vystrieda 22. 9. iniciatíva zameraná na zdravý životný štýl Európsky týždeň športu.  V Banskej Bystrici si zároveň vychutnáme po zotmení (22. a 23. 9.) atmosféru dvojdňového Festivalu svetla a tieňa.

Európsky týždeň mobility 2017 v dňoch 16. – 22. septembra 2017

„Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“ – tak znie téma tohtoročného Európskeho týždňa mobility 2017 (ETM).  Banská Bystrica aj tento rok v spolupráci s Občianskou cykloiniciatívou pripravila od 16. do 22. septembra množstvo podujatí pre všetky vekové skupiny. Nebudú chýbať tradičné akcie, akými sú Cyklofest, dopravná výchova pre žiakov stredných a základných škôl či Deň bez áut (22.9.).

V rámci neho si okoloidúci na parkovisku pri Barbakane vyskúšajú vyrobiť svetlo vlastným pohonom na stacionárnych bicykloch. Podrobné aktivity Európskeho týždňa mobility sú dostupné na: https://goo.gl/rTsqTT.

Motivácia je dôležitá

Na podporu rozvoja udržateľnej mobility v meste a zvýšenie motivácie obyvateľov využívať na cestovanie mestskú hromadnú dopravu, vyhlasuje Banská Bystrica súťaž pod názvom „Cestujte verejnou dopravou a vyhrávajte!“ Od 16. septembra do 18. decembra majú všetci cestujúci MHD šancu získať atraktívne ceny.

Každý súťažiaci môže vyhrať elektrickú kolobežku, mestský bicykel, permanentku na Cyklobus pre sezónu 2018 i celoročný kredit na cestovanie verejnou osobnou dopravou. Štatút a podrobnosti súťaže nájdete na: https://goo.gl/6mwtH5.

 Európsky týždeň športu (ETŠ) 22. – 30. septembra 2017

Do tretieho ročníka ETŠ sa zapojila viacerými športovými aktivitami pre malých i veľkých aj Banská Bystrica – Európske mesto športu 2017. Kampaň odštartuje na Námestí SNP dňa 22. septembra podvečer primátor Ján Nosko spolu s ambasádorom EMŠ Matejom Tóthom. V rámci rozličných podujatí sme nezabudli ani na najmenších. Na dopravnom ihrisku v Materskej škole Šalgotarjánska sa pokúsia získať svoj prvý detský vodičák.

Pozývame aj na Olympijskú kvapku krvi s Martinou Hrašnovou, Matejom TóthomMichalom Handzušom. Chýbať nebude prezentácia moderného päťboja pre širokú verejnosť, plavecká štafeta žiakov, Majstrovstvá SR družstiev v šachu zrakovo postihnutých, cyklotúra na Kalište či zrýchlená bežecká prehliadka pamiatok a zaujímavostí mesta z Námestia SNP na Kalváriu. Bližšie podrobnosti na www.emsbb.sk.

 

 

Zdroj: mesto BB, Foto: ilustračné