Dukla sa lúčila s Fortuna ligou prehrou s Trnavou, definitívne doma s Ružomberkom

ŠPORT
0 /

Banskobystrická Dukla v predposlednom kole Fortuna ligy potvrdila zlý ročník 2014/15, v ktorom opúšťa najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž. V Zlatých Moravciach naši futbalisti prehrali s Trnavou o dva góly.

Pred zápasom sa  domáci rozlúčili s tromi hráčmi Spartaka – Janečkom, Kuzmom a Vyskočilom. Trnavčania sa potom snažili získať územnú prevahu, ale v hre oboch mužstiev bolo množstvo nepresností. V 16. minúte sa to však domácim podarilo. Vlasko po prihrávke Greššáka prešiel stredom banskobystrickej obrany a prekonal brankára Boroša na 1:0.

V 22. minúte Mikoviča v šestnástke hostí podrazil Vajda, ktorého rozhodca vylúčil.  Z jedenástky potom zvýšil  Sabo na 2:0. V 30. minúte sa do šance dostal Trnavčan Vlaska po prihrávke Mikoviča, ale neprehodil vybiehajúceho brankára Boroša.

V 38. minúte Mikovič trafil iba nášho brankára, ktorý o minútu neskôr  vyrazil gólovú strelu Clebera. V 42. minúte Vlasko pohotovou strelou spoza šestnástky tesne minul bránu Dukly. Z protiútoku sa prvý krát dostali pred domáceho brankára Jakubecha aj naši futbalisti, ale hlavičke Šovčíka chýbala potrebná presnosť.

V druhom polčase začali lepšie hostia. V 55. minúte vyskúšal Rejdovian pozornosť Jakubecha, o štyri minúty na druhej strane  striedajúci Vojtuš krížnou strelou tesne minul Borošovu bránu. Trnavčania si udržiavali miernu územnú prevahu aj pod dojmom dvojgólového vedenia. V 69. minúte po rýchlej akcii nastrelil Sabo pravú žrď  brány Dukly.

Päť minút pred koncom zápasu po centri Vojtuša a prihrávke Casada zvýšil Mikovič na 3:0 pre Trnavu. Po góle sa vyznamenali trnavskí fanúšikovia, ktorí za domácou bránou odpálili červenú  dymovnicu a rozhodca na 5 minút prerušil zápas. V nadstavenom čase napokon Rejdovian hlavou znížil na 1:3.

Posledný zápas tohto ročníka Fortuna ligy doma na Štiavničkách odohrá Dukla v sobotu 30.mája s Ružomberkom.

Fakty o zápase: Spartak Trnava – Dukla Banská Bystrica 3:1 (2:0)

Góly: 16. Vlasko, 23. Sabo (z 11 m), 85. Mikovič – 90.+2 Rejdovian. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Tóth, Casado, Bortel – Kapor, Had, ČK: 22. Vajda (Dukla), rozhodcovia: Mastiš – Ádám, Borsányi – M. Jaška, 2146 divákov.

Zostavy mužstiev: Spartak Trnava: Jakubech – Tóth, Mikovič, Bortel, Čonka – Casado, Greššák (63. Janečka) – Cleber (53. Vojtuš), Vlasko, Sabo (79. Vyskočil) – Mikovič

Dukla Banská Bystrica: Boroš – Vajda, De Vito, Had, Savič – Kapor, Willweber (46. Gálik) – Rejdovian, Faško, Polievka (51. Kupec) – Šovčík (63. Hric)

Hlasy trénerov po zápase: Juraj Jarábek (Spartak Trnava):

„Posledný zápas v exile, ale v domácom prostredí. Zápas patril lúčiacim sa chalanom. Bystrica potvrdila, že vie brániť. Mali sme výborný vstup, následne festival zahodených šancí. Cieľ sme splnili, táto partia vybojovala požadovaný počet bodov. Je na vedení, aby sme vhodne káder doplnili, odhadom tak 3-4 hráčov. Škoda veľkého množstva remíz na súperových ihriskách, ešte raz treba poďakovať chlapcom, ktorí sa lúčia.“

Štefan Rusnák (Dukla Banská Bystrica):

„Tešili sme sa na zápas, vedeli sme, že Trnava robí akciu a bude veľa ľudí. Pri penalte občas platia pravidlá rôzne, snažili sme sa hrať aj v desiatich mužoch. Trnava bola lepšia a futbalovejšia.“

 

Autor: (dem), Foto: ilustračné