Chcete sa naučiť šermovať?

ŠPORT
0 /

Armádny športový klub Dukla – oddiel moderného päťboja patrí na Slovensku k popredným športovým klubom, ktoré sa venujú tomuto športovému odvetviu. Odchovanci nášho klubu,   súrodenecká dvojica Alica a Filip Lichancovci, v súčasnosti  úspešne reprezentujú nielen Duklu, ale i naše mesto a Slovensko na vrcholných európskych a svetových podujatiach.

Oddiel moderného päťboja aktuálne organizuje nábor do pripravovanej šermiarskej školy. Bližšie informácie o jej zámeroch a cieľoch nám poskytol tréner Dušan Poláček:

„Otvorením uvedenej šermiarskej školy chceme nadviazať na tradíciu šermu v Banskej Bystrici, ktorá začala vznikom armádneho športového klubu. Naši šermiari patrili a patria medzi najlepších na Slovensku. Svedčí o tom celý rad  titulov majstrov Slovenska v šerme kordom.“

Farby bystrického klubu úspešne  reprezentuje i súčasná majsterka Slovenska v šerme kordom v kategórii žien Lucia Kršňáková.

„Našim zámerom je vybudovať samostatný šermiarsky klub, rozšíriť jeho členskú základňu a popri výkonnostných ambíciách jeho členov poskytnúť možnosť realizovať sa v tomto športe širšej verejnosti,“

vysvetľuje tréner Poláček

Šermiarska škola začne svoju činnosť začiatkom apríla. Prihlásiť sa do nej môžu záujemcovia o tento pekný rytiersky šport od 13 do 60 rokov. Tréningy budú bývať v športovej hale Dukla zatiaľ 1x týždenne v podvečerných hodinách pod vedením skúsených trénerov moderného paťboja, ktorého je šerm súčasťou.

Bližšie informácie o pripravovanej škole šermu získate na adrese: polacek@dukla.sk.

serm7

Autor: Jožo Ivan, Foto: ilustračné