Chantal Škamlová nebude pokračovať v singlovej kariére, sústredí sa na štvorhru

ŠPORT
2 /

Banskobystričanka Chantal Škamlová túži v ďalšej tenisovej kariére zamerať svoju pozornosť na účinkovanie vo štvorhre. Rozhodla sa teda vo svojich 24 rokoch nepokračovať v dvojhre.

Práve vo štvorhre, teda v „debli“ dosiahla rodáčka spod Urpína Chantal Škamlová jeden zo svojich najväčších doterajších úspechov. V roku 2010 spolu s Janou Čepelovou vyhrala juniorský grandslamový turnaj Australian Open. Naša tenistka najnovšie na sociálnej sieti napísala:

„V živote každého z nás prichádza chvíľa, kedy musíme urobiť tzv. životné rozhodnutie. Nie je vždy ľahké ich urobiť a mnohokrát to bolí, ale všetci vieme, že bez nich sa nepohneme ďalej. Jedno z mojich najväčších rozhodnutí prišlo práve teraz a aj keď ma to bolí, rozhodla som sa nepokračovať v ´singlovej´ kariére. Chcem sa sústrediť na zápasy vo štvorhre, ktorá mi je od detstva bližšia.“

Chantal si pomaly razí cestu na vrchol. Má 24 rokov a je na 150. mieste rebríčka WTA vo štvorhre. Zároveň je v ´debli´ slovenskou jednotkou. Zdá sa teda, že táto jej voľba môže byť správnou cestou, i keď ešte dodala:

Určite si ešte na niektorých turnajoch zahrám aj vo dvojhre, pretože tá nie je v mojom podaní až taká zlá, ale odteraz to bude skôr pre potešenie. Verím, že vďaka tomuto rozhodnutiu budem na kurte šťastnejšia a to najlepšie v mojej kariére ešte len príde. Ďakujem vám všetkým za podporu a dúfam, že mi naďalej budete fandiť.“

Autor: (bl), Foto: ilustračné, internet