Čakajú nás nové cyklistické preteky Ponickými kiarmi

ŠPORT
5 /

Obecný úrad Poniky pripravuje na začiatok septembra cyklistické preteky pre širokú verejnosť s názvom – Ponickými kiarmi. Kiar je v miestnom žargóne protismerná zákruta s veľkým stúpaním.

Trať pretekov povedie dobre známou cestou zo Šalkovej na najvyšší bod stúpania. Hoci je dĺžka trate len 3 kilometre, prevýšenie 230 m s najvyšším stúpaním 18 % preverí sily a vôľu každého účastníka. Za organizátora Ján Matula uvádza:

„Stúpanie zo Šalkovej do Poník okrem nás domácich dobre poznajú cyklisti zo širokého okolia a tiež účastníci mnohých významných pretekov. Naposledy viedla našou cestou v roku 2014 časť etapy medzinárodných pretekov Okolo Slovenska.“

Termín nových pretekov Ponickými kiarmi je v sobotu 5. septembra 2015. Štart všetkých kategórií sa začína o 10:00 hod. Na preteky sa môžu záujemcovia prihlásiť elektronicky prostredníctvom webovej stránky www.poniky.sk.

Počet štartujúcich v prvom ročníku je limitovaný na 120, preto sa môže stať, že prihlášky na mieste štartu organizátori z kapacitných dôvodov odmietnu. Na trase od Šalkovej po Poniky bude počas pretekov obmedzená doprava. Matula dodáva:

„Veríme, že preteky Ponickými kiarmi zintenzívnia záujem o cyklistiku a prvý ročník podujatia bude základom tradície na dlhé roky.“

Po dojazde do cieľa bude na futbalovom ihrisku ŠK OPL Poniky poskytnuté občerstvenie a vyhlásia sa výsledky. Každý účastník dostane v cieli pamätnú medailu a víťazi kategórií aj hodnotný cyklistický dres. Najrýchlejší Poničania v kategórii ženy aj muži sa môžu tiež tešiť na nový dres.

Program podujatia:

08:30 – 9:45 registrácia (Šalková – za odbočkou na Poľovnícku ulicu)
09:45 odvoz batožiny na futbalové ihrisko v Ponikách
09:55 povinné poučenie účastníkov pred štartom
10:00 hromadný štart kategórií muži a ženy
11:00 občerstvenie na futbalovom ihrisku ŠK OPL Poniky
12:00 vyhlásenie výsledkov

Autor: (btr), Zdroj: OU Poniky, Foto: ilustračné