Bývalí bystrickí futbalisti v Podbrezovej berú v derby s Duklou iba víťazstvo  

ŠPORT
1 /

Foto zdroj: SITA

Ešte nedávno obliekali dres banskobystrickej Dukly a dnes budú proti nášmu klubu bojovať. Ide o troch futbalistov Železiaru Michala Pančíka, Gabriela Snitku a Jána Noska. V sobotu o 17. hodine nastúpia na Horehroní v drese Podbrezovej v derby stretnutí s mužstvom spod Urpína. TV Hronka týchto hráčov vyspovedala a my vám ponúkame ich vyjadrenia.

Michal Pančík pôsobil v Dukle Banská Bystrica desať dlhých rokov. Asi najviac pozná prostredie na Štiavničkách, bývalých spoluhráčov i trénerov či funkcionárov. Na derby stretnutie sa nesmierne teší, iné ako tri body pre Železiar neberie:

„Spomínam na Duklu len v najlepšom. Prežil som tam najlepšie futbalové roky a nazbieral som veľa zážitkov i skúseností. A to nielen po futbalovej, ale i ľudskej stránke. Mám tam veľa kamarátov. Prišiel som za trénera Laca Molnára, ktorý mi dal hneď šancu, hoci som tam bol iba týždeň, no hodil ma rovno do ohňa a chytil som sa. Spomedzi hráčov som najviac v kontakte s Viktorom Pečovským. Rozumel som si s ním na ihrisku aj mimo neho. Rovnako tak aj s Martinom Poljovkom, Ondrejom Debnárom, no je ich viacero, nechcem ich teda všetkých konkretizovať. Na derby sa teším, očakávam peknú divácku návštevu. My chceme uspieť a urobíme všetko aby body zostali doma. Verím, že nás príde povzbudiť čo najviac divákov z Horehronia. Hlavne aby sme ich počuli a boli našim dvanástym hráčom.“

Gabriel Snitka pôsobil v Banskej Bystrici od mládežníckych kategórii. Do A – tímu sa dostal cez béčko, no teraz je v odlišnej situácii. Pre TV Hronka uviedol:

„Mám veľmi príjemné spomienky na Duklu. Strávil som tam futbalovú mladosť, nabral futbalové základy, prešiel som všetkými mládežníckymi kategóriami a tešil som sa za šancu v A-  tíme. Teraz hrám za Podbrezovú a s ňou chcem aj víťaziť. Každý z trénerov mi v Banskej Bystrici niečo dal, od každého som si niečo zobral. Pri mužoch som hlavne od Jankecha dostal veľa nových podnetov ako napredovať. Na ihrisku som si najviac rozumel s Pichom, Savičom a Turňom. Derby bude  mať špecifický náboj. My spravíme všetko aby sme v najvyššej súťaži získali prvé body. Ak nás bude povzbudzovať plný štadión, tak sa nám bude aj lepšie hrať.“

Stopér Podbrezovej Ján Nosko bol v banskobystrickej Dukle vlani na hosťovaní. Azda najlepšie vie posúdiť súčasnú situáciu v našom tíme, za ktorý bojoval ešte nedávno v máji:

„Bol som tam síce iba rok, no mám na Bystricu veľmi pekné spomienky. Spoznal som tam veľa ľudí, kamarátov a doteraz si voláme. Pôsobenie v Dukle hodnotím iba pozitívne. Mal som veľmi dobrý vzťah s viacerými hráčmi, najlepšie som si rozumel s Matejom Podstavkom, Miškom Faškom a Jožkom Rejdovianom, ale i s Michalom Peňaškom, Kubom Považancom, proste so všetkými tak na ihrisku ako aj mimo neho. Verím, že v sobotu bude v Podbrezovej dobrá kulisa. Hlavne aby sa ľuďom futbal páčil a samozrejme body zostali doma. Viacerí hráči Dukly sú nebezpeční, v útoku hlavne Střihavka a Dolný. Verím, že naši priaznivci nás podporia v dobrom aj v zlom.“

Všetci traja bývalý banskobystrickí futbalisti si želajú víťazstvo Železiaru. Brali by aj výsledok 1:0, len nech tri body zostanú v Podbrezovej. Samozrejme to isté si želajú aj hráči a priaznivci našej Dukly. Ako to napokon dopadne sa ukáže v sobotu na štadióne v tamojšej miestnej časti Štiavnička. Prikladáme aj video TV Hronka.

Autor: (bal), Foto: SITA