Bystrický Terminátor Vlado Konský neobhájil víťazstvo s Poliakom Szmajdom

ŠPORT
0 /

Cez víkend absolvoval banskobystrický kickboxer Vlado Terminátor Konský súboj na medzinárodnom turnaji v Zielona Góra v Poľsku. Jeho súperom bol Poliak Michal Szmajda.

Podujatie MFC12 Makowski Fighting Champoionship Zielona Góra organizoval poľský Max Boxing Klub – Tomek Makowski. Vlado Konský absolvoval duel do 73kg podľa pravidiel K1 v trvaní 3×3 min. s Poliakom Michalom Szmajdom. Nad týmto borcom náš Terminátor vyhral pred šiestimi rokmi, žiaľ tentoraz víťazstvo neobhájil. Súperovi podľahol v treťom kole systémom K.O. Vladov tréner Peter Navrátil hodnotil duel svojho zverenca nasledovne:

„V prvom kole sa obaja rozbiehali. Vlado bol počítaný, no neviem, či to bolo na počítanie. Druhé kolo už bolo lepšie, no nevyšli mu techniky. Vedeli sme, že ak chce vyhrať, v treťom kole musí na súpera poriadne zatlačiť. Zariskoval, všetko alebo nič, nabehol na úder a rozhodca zápas ukončil. Nebol to Vladov najlepší zápas, no poučíme sa z neho a ideme ďalej.“

K súboju sa vyjadril aj Vlado Konský:

„Nastupoval som sebavedomo. Cítil som sa silovo aj kondične pripravený. Pravidlo bolo, že ak začne rozhodca počítať, musím počkať do 8. Spadol som v prvom kole, rozhodca začal počítať, tak som musel čakať, no necítil som sa otrasený. Po prehre mám v hlave tisíc myšlienok, ktoré si musím po ceste domov usporiadať a všetko premyslieť. Robil som technické chyby. Musím si zápas pozrieť zo záznamu a potom sa ohodnotím. Súper bol tentokrát lepší, vyhrať môže len jeden. V každom prípade som sa poučil a idem makať na tom, aby som sa znovu zlepšil.“

Banskobystrický Terminátor sa popri štúdiu na FHV UMB v Banskej Bystrici bude pripravovať na ďalší zápas, ktorý by sa mal uskutočniť v novembri. Súpera a miesto včas čitateľom Bystricovín oznámime.

Autor: (bk), Foto: Zdroj facebook