Bystrickí futbalisti si vezú z Trnavy päť gólov, zaskvel sa iba Mazan, hovorí o hanbe

ŠPORT
3 /

Banskobystrickí futbalisti neuspeli v zápase desiateho kola Fortuna ligy v Trnave. Inkasovali päť gólov, čo je veľa, a keďže dali iba dva, na úspech pomýšľať nemohli. Presné zásahy zaznamenal za našu Duklu novic v tíme Peter Mazan. Aj on uznal, že súper bol lepší, pretože využil chyby v našej obrane.

Trnave vyšiel začiatok zápasu. Akciu z ľavej strany vymyslel Jendrišek, potiahol loptu a voľný Sabo pohotovou strelou k ľavej žrdi prekonal brankára Boroša. Domáci sa po tomto góle zrejme uspokojili a štvrťhodinu sa nič závažného nedialo. Až neskôr nastal vzruch, keď najprv neplatil gól Saba pre ofsajd, no potom sa tento hráč dostal s loptou do 16-tky, no naša obrana stačila jeho strelecký pokus zblokovať na roh. V 33. minúte Dukla vyrovnala. Střihavka ideálne uvoľnil Petra Mazana, ktorý perfektnou strelou oblúčikom k ľavej žrdi prekonal bezmocného gólmana Rusova. O tri minúty po prieniku a prihrávke Jendriška zneškodnil strelu Vlaska Boroš. Trnava sa však dočkala druhého gólu. Minútu pred prestávkou poslal center Čonka do ohňa, kde loptu pred Jendriškom nadvihol Peňaška, tá sa dostala k Schranzovi, ktorý z voleja poslal svoj tím do vedenia 2:1.

Domácim vyšiel aj začiatok druhého polčasu. V priebehu 8 minút strelili dva góly. Najskôr v 50-tej po centri Vlaska z priameho kopu skóroval zblízka Bortel – 3:1. O tri minúty na to sa po rýchlej akcii dostala lopta k Sabovi, ktorý našiel na ľavej strane Čonku a z jeho centra dal Jendrišek prvý gól v drese Spartaka – 4:1. V 66. minúte sa triaslo brvno na naše bránke. Po centri Saba hlavičkoval do hornej žrde Jendrišek. O dve minúty však po chybe obrancu Tótha išla centrovaná lopta na voľného Petra Mazana a ten pohodlne prekonal Rusova. Domáci v závere prestriedali a minútu pred koncom po rýchlej akcii s Vlaskom vnikol Mikovič do 16-tky a Borošovi dal futbalové jasle. Výsledok 5:2 pre Trnavu je pre náš tím zahanbujúci. Na víťazstvo čakáme už od 1. kola. V lige sme získali plný bodový zisk naposledy 12. júla v Košiciach (2:1).

Spartak Trnava – Dukla Banská Bystrica 5:2 (2:1)

Góly: 4. E. Sabo, 44. Schranz, 50. Bortel, 53. E. Jendrišek, 89. Mikovič – 33. a 68. P. Mazan. ŽK: 75. Cléber – 48. Peňaška, 59. P. Vajda. Rozhodovali: Glova – Brendza, Bobko. Diváci: 2026.

Zostavy a striedania:
Spartak: Rusov – Janečka, Bortel, Tóth, Čonka – Sabo, Kuzma – Špalek (60. Cleber Silva Nascimento), Vlasko, Schranz (81. Farrugia) – Jendrišek (76. Mikovič)

Dukla: Boroš – Vajda, de Vito, Peňaška – Lipták, Savič – Ľupták, Dolný (57. Šovčík), Šumský (46. Wojnar), Mazan – Střihavka (84. Balko)

Hlasy po zápase:

Peter Mazan, autor dvoch našich gólov: „V obrane sme boli laxní, až dorasteneckí, v niektorých hlavách asi stále fungujú finančné problémy. Ja som v tíme dva týždne aj s cestou, nepociťujem ich teda. Po individuálnej stránke môžem byť s dvoma gólmi spokojný, no prehra s piatimi inkasovanými gólmi je zahanbujúca. Musíme sa zlepšiť hlavne v obrane.“

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: „Musíme byť spokojní, aj keď sme zahodili priveľa šancí a po tradičnej chybe inkasovali vyrovnávajúci gól. Našťastie sme v rýchlom slede dali druhý, tretí a štvrtý gól. Ani za stavu 4:1 sme sa nevyvarovali zbytočnej chyby a súper nás trestal druhým gólom. Celkove sme však strelili päť gólov, takže diváci môžu byť spokojní.“

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: „Víťazstvo Trnavy je zaslúžené. Po prvom góle sme sa mohli vrátiť do zápasu, ale inkasovali sme tesne pred polčasom a dvakrát na začiatku druhého, čo prakticky rozhodlo o výsledku a bolo po zápase.“

Autor: (bal), Foto: Zdroj: huste.tv + ultras.sk