Bystričan Vlado Dracula Moravčík obhájil svetový titul Enfusion knokautom Nampona v 4. kole

ŠPORT
0 /

Náš najlepší thajboxer Vladimír Dracula Moravčík obhájil v sobotu večer v žilinskej Tipsport Aréne svetový titul kickboxerskej organizácie Enfusion vo váhovej kategórii do 80 kg.

Thajský vyzývateľ Nampon z Top Phuket Teamu vzdoroval Moravčíkovi  do 4. kola, v ktorom utŕžil tvrdé koleno pod rebrá, znamenajúce knokaut a zisk celkovo jedenásteho titulu v kariére pre nášho šampióna.

Tridsaťšesťročný Vlado Moravčík mal duel od začiatku pod kontrolou. Obaja bojovníci sa prezentovali klasickým thajboxerským štýlom, aj keď ukráteným o údery lakťami, ktoré pravidlá Enfusion nepovoľujú. Po opatrnej úvodnej trojminútovke prevzal iniciatívu Moravčík a začal na súperovi systematicky pracovať.

Zo svojej bohatej zásoby úderov vytiahol Dracula kopy z otočky, naskočené kolená, ako aj efektívnu prácu v klinči. Bystričan bol presnejší tiež v boxerských výmenách, ktorými dokázal súpera natlačiť na laná. Rozuzlenie hlavného zápasu večera prinieslo štvrté z piatich vypísaných kôl. V ňom Moravčík poslal Thajca tvrdým kolenom do počítania, ktoré napokon znamenalo koniec zápasu.

Nečakal som, že sa to skončí vo štvrtom kole, ale bolo vidieť, že som lepšie fyzicky pripravený. Cítil som, že súper už nestačí s dychom a vyšlo mi tam perfektné koleno, ktoré mu zrejme vzalo zvyšný kyslík a ďalej už nepokračoval. Veľmi sa teším z jedenásteho titulu, hoci po 17 rokoch v ringu už pomaly rozmýšľam nad ukončením kariéry. Ešte nevešiam rukavice na klinec, ale mienim sa držať toho, že v najlepšom treba skončiť,“

uviedol Vlado Moravčík, ktorý získal titul Enfusion vlani rovnako v Žiline, keď porazil trojnásobného šampióna Hichama El Gaouia z Maroka.

Manažér Moravčíka a klubu Dracula Gym Vladimír Piperek k ďalšiemu úspechu svojho zverenca povedal:

Vlado je v ringu šaman, nič nepodcení a dokáže sa sústrediť na každý zápas. Prípravu na obhajobu titulu sme začali v januári trojtýždňovým sústredením v Thajsku. Pokračovali sme v našom domovskom stánku Šport Zóna aj s realizačným tímom v zložení: tréneri Jozef Poliak, Martin Lauko a Tomáš Lipták, kondiční tréneri Tomáš Trgiňa a Adam Sámel. Veľmi si ceníme tento 11. Vladov titul v jeho bohatej športovej kariére. “

Vďaka holandskej promotion Enfusion Live sa Slovensko piatykrát zaradilo medzi krajiny ako Holandsko, Thajsko, Anglicko, Portugalsko, Kanada alebo Španielsko. Celosvetová séria profesionálne kickboxu sa naživo vysiela do viac ako dvesto televízií. V bojovom svete má uznanie toho najvyššieho rangu a je najväčšou organizáciou vo svojej kategórii v Európe.

 

Zdroj: TASR a (tom), Foto: FB