Bystričan Michal Ďuriš si preniesol reprezentačnú streleckú formu do Plzne

ŠPORT
0 /

Odchovanec Dukly Banská Bystrica Michal Ďuriš zaznamenal v aktuálnej sezóne 2015/2016 už 16 súťažných gólov. Iba pred pár dňami dal v dvoch reprezentačných zápasoch tri góly a tentoraz pridal ďalší, už za Plzeň v českej Synot lige s prívlastkom víťazný.

Náš futbalový útočník Michal Ďuriš rozhodol v sobotu v 14. kole českej najvyššej súťaže o triumfe českého klubu Viktoria Plzeň nad FK Mladá Boleslav 1:0, za ktorú vo vlaňajšej sezóne hral. V 56. minúte si nabehol na center Kovaříka z ľavej strany a hlavou poslal loptu do bránky. Plzenčania sa tak opäť dostali na prvé miesto o tri body pred Spartu Praha, ktorá má k dobru dnešný nedeľný duel v Liberci. Bystričan Michal Ďuriš pre idnes.cz uviedol:

„Bol to pre mňa zvláštny zápas, pretože s väčšinou hráčov súpera som ešte pred polrokom hrával. Som rád, že sme to zvládli. Mladá Boleslav má dobrú formu. Ja osobne sa cítim dobre a som rád, že som si streleckú pohodu preniesol z reprezentácie do klubu.“

Michal Ďuriš zaznamenal v aktuálnej sezóne 2015/2016 celkovo 16 gólov a s 11 presnými zásahmi vedie poradie tabuľky strelcov českej Synot ligy.

Autor: (cb), Foto: Ilustračné + web Viktorie Plzne