Bystričan Matej Češík oslavuje už tretí majstrovský titul

ŠPORT
0 /

Z majstrovského titulu sa dva roky po sebe teší aj banskobystrický hokejista Matej Češík. Odchovanec nášho klubu spod Urpína totiž háji farby Košíc a aj keď pre zranenie vo finále nehral, zlatú medailu si za 57 odohraných zápasov v sezóne zaslúži.

Mateja Češíka v prvom štvrťfinálovom súboji play-off medzi Košicami a Piešťanmi nešťastne zasiahol puk z hokejky Marcela Holoviča. Po zašití zápas dohral, neskôr mu však lekári diagnostikovali prasknutú lebku a pomliaždený mozog. Preto už do ďalších bojov nezasiahol a finále sledoval z hľadiska. Pre Bystricoviny uviedol:

„Bolo to ťažké, že som nemohol byť na ľade. Nervy boli podstatne väčšie ako keby som hral. Po zisku titulu spadla zo mňa dosť veľká úľava. Som rád, že to dopadlo dobre. V Bystrici som prežil takmer celú moju hokejovú kariéru, ale teraz na to nemôžem myslieť. Snažil som sa urobiť všetko pre to, aby Košice vyhrali titul. Spoluhráčom som pomáhal počas finále aspoň v šatni, napríklad dobrou náladou i inými vecami, keďže sa mi nedalo zasiahnuť do hry. Momentálne sú mojím tímom Košice a tak som k tomu aj pristupoval.“

Češík má vo svojich 26-tich rokoch už tri majstrovské tituly. Prvý dosiahol ešte v sezóne 2006/2007, v ktorej si takpovediac odskočil do bratislavského Slovana a ďalšie dva práve v Košiciach.

„Je to super pocit. Prvý titul som získal v devätnástich rokoch so Slovanom Bratislava, ale tam som bol skôr ako prísediaci, veľa som toho neodohral, no tieto dva s Košicami sú inakšie. Mrzí má však, že som nemohol teraz nastúpiť do play-off okrem jedného zápasu, ale sú to aj tak super pocity a treba titul osláviť.“

Aj keď Matej Češík nehral aktuálne skončené finále proti svojmu materskému klubu, trúfol si aspoň trošku porovnať tieto zápasy o titul s tými vlaňajšími, kedy sa Košičania stretli s Nitrou:

„Podľa mňa zápasy s Bystricou boli náročnejšie po fyzickej stránke. Dovolím si to povedať i napriek tomu, že som toto finále nehral. S Nitrou sme síce odohrali o jeden finálový duel viac, ale nebolo to takto fyzicky náročné.“

Pod Urpínom si všetci priali titul v rukách našich ´baranov´, no po šiestom finálovom dueli sa tieto nádeje rozplynuli. Češík si myslí, že o majstrovi rozhodli aj väčšie skúsenosti na strane Košíc:

„Bystrica mala taktiež skúsených hráčov, ale nemala ich toľko ako Košice. Po ôsmich tituloch už klub vie ako to vo finále funguje, čo rozhoduje. My sme mali hráčov, ktorí mali viac finálových zápasov na svojom konte , takže v konečnom dôsledku rozhodli skúsenosti.“

Matej Češík má platnú zmluvu s Košicami aj pre budúcu sezónu. Praje si zostať v tíme ´oceliarov´ a bojovať tak o svoj zlatý majstrovský hetrik.

Autor: (bl), Foto: Zdroj: hckosice.sk