Bezdomovec býva na bystrickom futbalovom štadióne + FOTO

ŠPORT
7 /

Už tretí rok prebýva na futbalovom štadióne v Banskej Bystrici bezdomovec. A to priamo na hlavnej tribúne v novinárskom sektore. V predvlaňajšej sezóne po našej medializácii iba eliminovali kompetentní jeho činnosť v priestore pre média. Dnes pri aktuálnej situácii vo futbalovom klube, keď mužstvo je na poslednej priečke vo Fortuna lige, to muž bez domova opäť rozbalil naplno.

Bezdomovec si na Štiavničkách žije naozaj luxusne. V sektore pre médiá si môže zapnúť kedykoľvek svetlo, využívať elektrický prúd, keďže má naporúdzi hneď niekoľkých zásuviek a určite si vychutná aj krásnu panorámu. K dispozícii mu je i niekoľko stoličiek, môže si pozvať aj kamarátov. Podlaha je z dreva, takže v noci ho pri spánku nič nechladí. Na stolíkoch určených pre notebooky a poznámkové bloky muž bez domova raňajkuje, obeduje i večeria. Biedu netrie. Svedčia o tom fľaše od alkoholu.

Futbalových stretnutí v danom mesiaci nie je pod Urpínom veľa. Ak zistí, že majú prísť do sektora na zápas najvyššej súťaže médiá, iba sa presťahuje na tribúnu medzi divákov a spokojne si pozrie futbal, taktiež zadarmo. Žurnalisti po bezdomovcovi neporiadok upracú, keďže FK Dukla má v súčasnosti asi iné starosti, no najnovšie sa už špina zo stolov umyť nedá, je doslova zažratá, a tak sa priestor pre činnosť pracovníkov médií v tomto sektore zužuje. Zisťovali sme, kto je za daný stav zodpovedný. Štadión patrí VŠC Dukla Banská Bystrica, ktoré ho prenajíma mestu. Správcom štadióna je teda mesto, ktoré by si malo s týmto bezdomovcom poradiť. Veď magistrát platí aj energie, ktoré tento bezdomovec zdarma využíva. Futbalový klub by mal zase zabezpečiť podmienky pre médiá. Ani jedno, ani druhé na Štiavničkách nefunguje. Ešte aj banskobystrický primátor Peter Gogola sa na poslednú chvíľu vzdal členstva v dozornej rade FK Dukla a.s., takže bezdomovec na štadióne zostal úplne bez dozoru.

 

Autor: Jozef Balko, Foto: Jozef Balko