Baranov preveria kvalitní súperi vo Švajčiarsku, skúšame Švéda Sandgrena

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí barani už zarezávajú na švajčiarskom ľade v meste Yverdone. Náš tím tam odohrá tri stretnutia proti kvalitným súperom. V kádri máme ďalšie nové meno, je ním pomerne ostrieľaný švédsky obranca Fredrik Sandgren.

Prvý zápas čaká našich hokejistov už dnes večer. Sily si zmeriame s HC Lausanne. Stretnutie sa začína o 20.15 hodine. O deň neskôr, teda v piatok nastúpime v rovnakom čase proti HC Ambri Piotta a tretí duel v rade čaká ´baranov´ v sobotu už o 14. 30 hodine s Gamyo Épinal. Generálkou na extraligu má byť duel v Česku na ľade Plzne v pondelok 31. augusta o 17.30 hodine. V kádri HC ´05 iClinic sa už objaví aj nová akvizícia zo Švédska, obranca Fredrik Sandgren. Tento tridsaťdvaročný rodák z Umey je u nás zatiaľ iba na skúške. Na oficiálnom facebookovom konte nášho tímu sa píše:

„Rozhodnutie, či nás švédsky obranca Sandgren posilní na celú sezónu, padne po prípravnom zápase v Plzni, ktorý odohráme na spiatočnej ceste zo Švajčiarska.“

Fredrik Sandgren má bohaté skúsenosti z druhej najvyššej švédskej súťaže Allsvenskan, keď hral za kluby VIK Hockey Ungdom, IFK Arboga, VIK Västeras HK, Nybro Vikings IF, IF Björklöven a uplynulých šesť sezón v Almtune IS. Celkovo má na svojom konte v tejto súťaži 475 zápasov s bilanciou 46 gólov a 124 asistencií. Jednu sezónu pôsobil aj v nórskom tíme IK Comet. V najvyššej SHL sa nepresadil.

Kompletná súpiska bystrických hokejistov na zahraničnom turné je vo fotogalérii. Nájdete tam aj aktuálne fotografie z tréningu v Yverdone.

Autor: (bk), Foto: facebook HC ´05 Banská Bystrica (the official fan page)