K ´baranom´ prichádza Buc, zranených je až sedem hráčov

ŠPORT
0 /

V kádri nášho hokejového mužstva HC ´05 iClinic sa objaví nové meno. Na utorňajšom tréningu trénoval s ´baranmi´ 25-ročný útočník Dávid Buc. Vedenie klubu tak reaguje na neutešenú aktuálnu situáciu so zranenými hráčmi v tíme.

Dávid Buc je novou posilou Banskobystričanov. Zmluvu podpísal na rok. Vo vlaňajšej sezóne pôsobil v Olomouci, kde bol najproduktívnejším hráčom (11 gólov + 23 asistencií). Pre denník Šport k svojmu novému angažmánu v drese našich ´baranov´ uviedol:

„Dlhší čas som čakal na angažmán zo zahraničia, no nastala situácia, že už nechcem ďalej vyčkávať ale hrať. Keď sa mi ozval bystrický manažér Július Koval s otázkou, či by som mal záujem prísť hrať za HC ´05, neváhal som ani sekundu. Doteraz som trénoval v Bratislave s kondičným koučom a chalanmi, ktorí ešte nemajú podpísané zmluvy. Banská Bystrica je dobrá voľba, pretože mužstvo hrá o najvyššie priečky a ja sa mu budem snažiť čo najviac pomôcť.“

Buc v minulosti pôsobil na Slovensku vo viacerých tímoch. Obliekal dresy Popradu, Kežmarku, Košíc, Slovana Bratislava, Dukly Trenčín, ale aj Žiliny. V Česku hral za Karlove Vary a spomínaný Olomouc. Vedenie klubu verí, že svojimi výkonmi si vypýta pevné miesto v základnej zostave. Teraz v nej totiž absentujú pre zranenie až siedmi hráči. V obrane nám chýba Juraj Cebák, ktorý má zlomenú kľúčnu kosť a liečiť sa bude mesiac, ďalej Martin Gründling s diagnózou poškodeného väziva ramenného kĺbu, čo si vyžiada minimálne trojmesačnú liečbu, a Daniel Gachulinec pre zlomeninu hornej končatiny, pričom jeho predbežný návrat na ľad nie je ešte určený. V útoku nám momentálne absentujú štyria hokejisti. Roman Tománek má nešpecifikované zranenie hornej končatiny, pre ktoré ho neuvidíme na ľade zhruba mesiac, Mário Lunter je po operácii ruky a mal by nastúpiť do zápasov už v najbližších dňoch. Najnovšie sa zranili Patrik Lamper (dolná končatina) a Petr Kafka (trieslo), ich návrat na ľad zatiaľ nie je určený.

Autor: (bl), Foto: Zdroj internet + archív Bystricoviny