Barani zbroja pred play-off, prichádzajú až traja noví útočníci

ŠPORT
0 /

Do nášho extraligového HC ´05 iClinic Banská Bystrica prichádzajú až traja noví útočníci. Z Košíc Dalibor Bortňák, z Popradu Lauris Bajaruns a zo Skalice Juraj Bezúch. Mužstvo opúšťajú naopak traja obrancovia – Oliver Košecký (Skalica), Henrich Jaborník (Poprad) a Ivan Jankovič (Košice).

Najnovšia trojvýmena sa zrealizovala v piatok dvanásteho februára. Po dohode klubov Banskej Bystrice, Popradu a Skalice odchádza z nášho HC ´05 iClinic obranca Henrich Jaborník, ktorý bude hájiť dres Popradu. Ďalší zadák, mladý 18-ročný Oliver Košecký mirei do Skalice. Útok bystrických ´baranov´ prichádza posilniť Lotyš Lauris Bajaruns, ktorý v aktuálnej sezóne pôsobil v HK Poprad. K jeho príchodu riaditeľ nášho klubu Michal Longauer uviedol: „Lauris je fyzicky výborne disponovaný hráč, ktorý nás zaujal už počas sezóny v drese Popradu. Jeho 19 bodov v 48 zápasoch, ktoré nazbieral, naznačujú, že nám pomôže naplniť najvyššie ciele, ktoré HC ´05 iClinic Banská Bystrica v tejto sezóne má.“

Do Banskej Bystrice prichádza aj bývalý slovenský reprezentant do 18 rokov Juraj Bezúch. Dvadsaťdvaročný odchovanec skalického hokeja začal aktuálnu sezónu vo švédskom klube Vimmerby HC. Vo farbách tohto mužstva odohral sedem súťažných stretnutí, v ktorých získal štyri kanadské body za tri góly a jednu asistenciu. Po návrate do Skalice patril k ťahúňom mužstva, čo sa odzrkadlilo aj na jeho Tipsport ligových bodoch. „Športový manažér Július Koval oslovil Juraja s cieľom získať pred play-off mladého a perspektívneho hráča, ktorý vnesie to tímu mladícku dravosť,“ píše sa na oficiálnom facebookovom konte HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Náš klub podpísal s Jurajom Bezúchom zmluvu do konca nasledujúcej sezóny.

Hokejové Košice získali už vo štvrtok do kádra banskobystrického obrancu Ivana Jankoviča, ktorý pôsobil v Skalici na hosťovaní. Práve s tímom HC ’05 iClinic sa úradujúci majster Slovenska dohodol na výmene hráčov. Pod Urpín teda putuje 24-ročný útočník Dalibor Bortňák. Na margo tejto výmeny športový manažér ´baranov´ Július Koval uviedol: „Nakoľko sa pred play-off snažíme o doplnenie a posilnenie mužstva, sme radi, že sme získali práve Dalibora. Som presvedčený, že bude prínosom pre náš klub.“

Dvadsaťpäťročný Jankovič si debut v novom pôsobisku odkrúti už v najbližšom zápase po asociačnom termíne 16. februára práve na ľade bývalého klubu u nás pod Urpínom. Rovnako za bystrický tím nastúpi center Dalibor Bortňák, ktorý prišiel do Košíc pred sezónou zo susedného Zvolena. V 41 zápasoch dosiahol v drese majstra bilanciu štyri góly a šesť asistencií. Čiže nové angažmán mu neprialo, keď vo vlaňajšej sezóne tomu bolo inak. Rodák z Prešova so skúsenosťami z českej najvyššej súťaže totiž zaznamenal v drese Zvolenčanov v 80 zápasoch 41 kanadských bodov za 20 gólov a 21 asistencií, pričom sa predstavil v piatich dueloch v reprezentačnom drese.

Zaujímavosťou je, že všetci traja noví útočníci majú spoločné začiatočné písmeno svojho priezviska – Bajaruns, Bezúch, Bortňák.

Autor: (job), Foto: ilustračné