Barani spoznajú svojich súperov v hokejovej Lige majstrov 17. mája

ŠPORT
0 /

Hokejová Liga majstrov už má kompletnú zostavu 32 účastníkov nadchádzajúceho ročníka. Ako poslední sa minulú sobotu po zisku historicky prvého titulu majstra Slovenska kvalifikovali naši hokejisti HC´05 iClinic Banská Bystrica.

V štvrtom ročníku obnovenej európskej súťaže sa okrem slovenského majstra predstavia aj štyri české kluby – majster Kometa Brno, víťaz základnej časti a finalista Bílí Tygři  Liberec, druhý tím dlhodobej súťaže HC Oceláři Třinec a bronzový Mountfield  Hradec Králové.

Svojich súperov spoznajú naši „barani“ v  jednej z ôsmich štvorčlenných základných skupín na losovaní v Kolíne nad Rýnom, ktoré sa uskutoční 17. mája.

Pôvodne malo Slovensko v hokejovej  Lige majstrov dve miestenky pre majstra a víťaza základnej časti Tipsport ligy. Vedenie európskej súťaže pre tento ročník rozhodlo iba o jednej miestenke pre slovenského majstra.

V sezóne 2017/18 budú mať  Švédsko a Fínsko najviac po päť klubov, Švajčiarsko a Česko po štyri, Nemecko s Rakúskom po tri. V súťaži sa predstavia aj majstri Slovenska, Nórska, Bieloruska, Dánska, Francúzska a Poľska, víťaz základnej časti vo Veľkej Británii a chýbať nebude ani víťaz Kontinentálneho pohára Nottingham Panthers.

ŠVÉDSKO
Frölunda HC
Växjö Lakers
HV 71 Jönköping
Brynäs IF Gävle,
Malmö Redhawks

FÍNSKO
Tappara Tampere
TPS Turku
KalPa Kuopio
JYP Jyväskylä
IFK Helsinki

ŠVAJČIARSKO
SC Bern
Curych Lions
EV Zug
HC Davos

ČESKO
HC Kometa Brno
Bílí Tygři Liberec
HC Oceláři Třinec
Mountfield Hradec Králové

NEMECKO
Red Bull Mníchov
Adler Mannheim
Grizzlys Wolfsburg

RAKÚSKO
Vienna Capitals
Red Bull Salzburg
EC KAC Klagenfurt

VEĽKÁ BRITÁNIA
Nottingham Panthers
Cardiff Devils

SLOVENSKO
HC´05 iClinic Banská Bystrica

NÓRSKO
Stavanger Oilers

BIELORUSKO
Neman Grodno

DÁNSKO
Esbjerg Energy

FRANCÚZSKO
Rapaces de Gap

POĽSKO
Cracovia Krakov

 

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová ilustr.