Barani v príprave iba doma, tréner Országh obhajuje duel Slovana pod Urpínom

ŠPORT
0 /

HC ´05 iClinic Banská Bystrica zverejnil na svojom webe rozpis všetkých prípravných stretnutí pred štartom nastávajúcej sezóny 2018/2019. Zverenci nového trénera Dana Cemana začnú šesťzápasovú púť doma proti Detve, následne sa trikrát predstavia na Memoriáli Pavla Zábojníka v susednom Zvolene a koncom augusta privítajú na bystrickom ´zimáku´ rakúsku Viedeň a Slovan Bratislava.

Banskobystričania odohrajú šesť duelov výhradne na strednom Slovensku, teda prakticky v domácich podmienkach. Všetky stretnutia majú byť dostatočnou generálkou pred štartom Ligy majstrov a Tipsport ligy. Po úvodnom meraní síl na domácom ľade s Detvou (štvrtok 9. augusta o 18.00 hod.) nás čakajú až tri top tímy zo susedného Rakúska hrajúceho nadnárodnú EBEL-ku a poľský majster GKS Tychy. Poďme však po poriadku.

Zábojníkov memoriál vo Zvolene sa začne presne o týždeň po stretnutí s Detvou, teda vo štvrtok 16. augusta. Na úvod tohto turnaja si zmeriame sily s Grazom 99ers,  o deň neskôr v piatok 17. augusta nás preverí EC KAC Klagenfurt a na záver sa stretneme v sobotu 18. augusta s poľským majstrom GKS Tychy.

Uplynú iba dva dni a na domácom ľade pod Urpínom privítame v pondelok 20. augusta Capitals Viedeň. Posledný prípravný duel ´baranov´ bude generálkou na Ligu majstrov. Uskutoční sa v piatok 24. augusta o 18.00 hodine na bystrickom zimnom štadióne, pricestuje k nám účastník KHL Slovan Bratislava i už dnes s našim bývalým trénerom Vladimírom Országhom. Ten bude koučovať práve tím ´belasých´. Pre špecializovaný hokejový portál cikycaky.sk na margo merania síl HC ´05 vs. Slovan uviedol:

„My sme za to, aby Slovan hral aj pred slovenskými fanúšikmi. Myslím si, že minulý rok to bolo pre Banskobystričanov veľmi dobré a pre klub zas príprava na Ligu majstrov. Slovan je v tom, že majú najviac čo stratiť, ale to je absolútne normálne. Tým, že hrá v KHL, tak musí mať tie najvyššie nároky. Každé slovenské mužstvo sa bude chcieť na neho vytiahnuť. Ja som bol prvý, ktorý inicioval tento zápas. Viem, že minulý rok boli zo strany Slovana negatívne reakcie, ale ja si myslím, že to bolo iba také odvádzanie pozornosti od niečoho. Ja chcem, aby Slovan prišiel do Bystrice. Pre nás to bude test, pretože prídeme niekde, kde na nás budú nachystaní, budú chcieť vyhrať a urobia všetko pre to, aby ten Slovan porazili. Na druhej strane si Banská Bystrica ako majster zaslúži hrať so slovenským mužstvom, ktoré pôsobí v KHL. Takto to bolo aj pred tromi rokmi, keď Slovan cestoval do Košíc. Bola tam výborná atmosféra a plná hala. Mám na to naozaj pekné spomienky. Určite to bude pre Slovan ťažký súboj, no o tom to je, aby chalani boli nachystaní a ľudia videli dobrý hokej.“

Banská Bystrica sa po dueli so Slovanom predstaví v Lige majstrov o necelý týždeň, teda vo štvrtok 30. augusta. Hrať budeme s obhajcom tejto prestížnej európskej trofeje fínskym JYP Jyväskylä. O dva dni neskôr nás čaká HC Lugano. Oba zápasy sa hrajú na štadióne pod Urpínom.

Prípravné zápasy nášho HC ´05:

Štvrtok 09.08.2018 18:00:  Banská Bystrica – Detva

Štvrtok 16.08.2018 12:00: Graz 99ers – Banská Bystrica /hrá sa vo Zvolene/

Piatok 17.08.2018 15:30: EC KAC Klagenfurt – Banská Bystrica /hrá sa vo Zvolene/

Sobota 18.08.2018 15:30: GKS Tychy – Banská Bystrica /hrá sa vo Zvolene/

Pondelok 20.08.2018 18:00: Banská Bystrica – Capitals Viedeň

Piatok 24.08.2018 18:00: Banská Bystrica – Slovan Bratislava

Autor: (bl), Foto: archív Bystricoviny (Mirka Chabadová)