Barani podľahli v Žiline na samostatné nájazdy

ŠPORT
0 /

Tretia Banská Bystrica cestovala v utorok na ľad deviatej Žiliny s cieľom naplno bodovať. Napokon si naši hokejisti odnášajú domov jeden bod, keď domácim podľahli po samostatných nájazdoch 2:3.

Žilinskí „vlci“ začala proti favorizovaným bystrickým „baranom“  aktívnejšie. Hneď v prvých sekundách zápasu vyskúšal nášho brankára  Wiikmana spoza brány Kanko.  V 9. minúte dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy nekrytý Rusnák, ale trafil fínskeho gólmana  priamo do náručia. Wiikman sa pri tomto zákroku zranil a na jeho miesto prišiel Košarišťan.

Ten bol dlho bez zákroku, na opačnej strane však  Križana skúšali bystrickí strelci. Handlovský ani  White ho však nedokázali prekonať.. V 17. minúte sa predral pred Košarišťana Kristek, ale brankár „baranov“ jeho strelu bekhendom vyrazil vedľa bránky.

V úvode  druhej tretiny si do pásma hostí nakorčuľoval Jabrocký a trafil puk presne popod Košarišťanovu vyrážačku na 1:0.. Bystričania zvýšili tlak a dvakrát nebezpečne pohrozili Križanovi. Block ani Kudrna však neuspeli. V 34. minúte sa dostal do šance dostal osamotený Haluza, ale zblízka minul ľavú žŕdku.

Obe mužstvá hrali v rýchlom tempe. V 38. minúte Milan Procházka ideálne vysunul Kristeka a ten strelou k pravej žrdi prestrelil Košarišťana na 2:0. Ešte pred koncom tretiny brankárovi Križanovi vypadol puk a White ho dorazil do siete na 1:2.

V prvých sekundách tretej tretiny mohol Handlovský vyrovnať, ale žilinský brankár puk vyrazil. Na opačnej strane nepretlačil puk do bránky hostí Drábek. Dve dobré šance mal potom Kudrna, prvýkrát však minul bránu a o pár sekúnd predviedol Križan elegantný zákrok. V 54. minúte ukázal Kudrna opäť svoje umenie, predral sa až pred žilinského brankára, ktorý síce jeho blafák zastavil a puk vyrazil, Michal Hudec však z dorážky vyrovnal na 2:2.

Keďže 90 sekúnd pred koncom domáci Stanislav Hudec z gólovej pozície trafil len  Košarišťana, išlo sa do predĺženia. V ňom sa nerozhodlo, preto nasledovali samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol o víťazstve domácich Žilinčanov Kristek. Banská Bystrica klesla s 33 bodmi na 5.miesto Tipsport extraligy, Žilina zostáva s 18 bodmi deviata.

Fakty o zápase: MsHK DOXXbet Žilina – HC’05 Banská Bystrica 3:2 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 22. Jabrocký (Novotný), 38. Kristek (Procházka), roz. nájazd Kristek – 39. White (Kafka, Biro), 44. M. Hudec (Kudrna). Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolin – M. Orolin, Tvrdoň, 620 divákov.

Zostavy mužstiev: MsHK DOXXbet Žilina: Križan – S. Hudec, Bajaník, Ďurkech, Dresler, Dlouhý, Krčula, Hertl, Bobček – Procházka, Kristek, Kanko – Jabrocký, Novotný, Šimko – Valášek, Rusnák, Drevenák – Haluza, Drábek, Schroner.
HC’05 Banská Bystrica: Wiikman  – Rosandič, Jaborník, Bambúch, Luža, Biro, Gachulinec, Predajniansky – M. Hudec, Kytnár, Block – Handlovský, White, Kafka – Kudrna, Zigo, Róth – Gašpar, Matoušek, Bendík

 

Hlasy trénerov po zápase: Peter Mikula (MsHK DOXXbet Žilina): „My sme mali v posledných dvoch zápasoch ťažkých súperov. Musím sa poďakovať všetkým od brankára po posledného hráča. Z duelov proti Košiciam a Bystrici sme mali tajné prianie získať tri body. Máme dva, ale ja som spokojný. Keď budeme získavať takto bod po bode, mohli by sme sa dostať hore.“


Miroslav Chudý (HC´05 Banská Bystrica): „V posledných zápasoch sa dosť trápime a dnes to bolo znovu to isté. Chýba nám dravosť a pohyb smerom k súperovej bráne. Veľa sa na gól narobíme, nepadá nám to. Aj dnes sme boli aktívnejší ako domáci, ale tí spoľahlivo bránili a vyrážali do nebezpečných protiútokov. Prehrávali sme 0:2, ale našťastie sme dokázali aspoň vyrovnať. Získali sme bod, ale naše výkony nie sú také ako predtým. Situáciu nám tiež komplikujú zranenia, prišli sme o ďalších dvoch hráčov.“

Autor: (bt), Zdroj: Video huste.tv, Foto: Facebook