Barani podľahli v Košiciach majstrovi až po nájazdoch

ŠPORT
0 /

Banskobystrickí hokejisti odohrali na košickom ľade s majstrom vyrovnanú partiu. O víťazovi  museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, po ktorých si naši „barani“ odvážajú domov bod.

Domáci boli od začiatku aktívnejší. Prvú šancu mal hneď v prvej minúte Lapšanský, ale z ostrého uhla netrafil bránku Wiikmana. V 5. minúte brankár „baranov“ vychytal  mladého Černáka, potom dvakrát po sebe zneškodnil  Bartoša. V 12. minúte Stupka trafil  len bočnú sieť bystrickej bránky.

Košický brankár Melicherčík zasahoval prvý krát po akcii hostí až v 13.minúte. „Barani“ sa dobre bránili  a v 16. minúte prišla ich prvá šanca, keď Kadurovu strelu brankár Melicherčík vyrazil pred nekrytého Bendíka a ten dal prvý gól zápasu na 1:0.

V druhej tretine najskôr v 25. minúte sa po chybe obrany sa dostal k puku Bartoš, prihral Jenčíkovi, ale Wiikman jeho strelu zneškodnil. V 30. minúte Kafka pripravil dobrú pozíciu Kytnárovi, ale ten neprekonal košického brankára. Melicherčík obstál aj pri úniku Jaborníka so Zigom. V 33. minúte mohol skórovať Hudáček. V 38. minúte hrali domáci presilovú hru a Bartoš presnou strelou vyrovnal  na 1:1.

V tretej tretine sa hral vyrovnaný hokej. V 51. Minúte Wiikmana neprekonali Lapšanský ani  Cebák. V 55. minúte sa na druhej strane dostal do šance Hudáček, skúsil nevyšiel mu blafák. V riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne.

V predĺžení mal šancu v 63. minúte Češík, ale nedokázal doraziť do siete svoju vlastnú strelu. Ani po piatich minútach sa nerozhodlo, preto nasledovali samostatné nájazdy. V nich dal víťazný gól domácich Jenčík.

Fakty o zápase:

HC Košice – HC ’05 Banská Bystrica 2:1 pp a sn (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly:

38. Bartoš (Štrbák, Jánošík), rozhodujúci samostatný nájazd premenil Jenčík – 16. Bendík (Kadura, Zigo). Rozhodovali: T. Orolin, Kubuš – Rovenský, M. Korba, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, 3899 divákov.

Zostavy mužstiev: HC Košice: Melicherčík – Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Cebák, Jánošík, Šeda – Lapšanský, Češík, Sojčík – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bicek, Hrnka, Bartánus – Suja, Chovan, Stupka

HC ’05 Banská Bystrica: Wiikman – Jaborník, Bambúch, Čížek, Rosandič, Gachulinec, Biro, Cuník – Hudec, White, Hudáček – Kafka, Kytnár, Preisinger – Lamper, Matoušek, Róth – Kafka, Zigo, Bendík

Hlasy po zápase: Anton Tomko (HC Košice):

„Bolo vidno, že sa stretli dve mužstvá z vrchnej časti tabuľky. Mali sme dobrý vstup do zápasu, ale opäť sme nevyužili príležitosti na strelenie gólu. Na oboch stranách podali dobré výkony brankári. Potvrdili to aj v samostatných nájazdoch, v ktorých sme my boli šťastnejším tímom.“

Miroslav Chudý (HC ’05 Banská Bystrica):

„Do zápasu sme nastúpili ustráchane. V prvých minútach nás Košičania zatlačili, mali viacero šancí. V druhej časti sme za stavu 1:0 v náš prospech mohli súperovi odskočiť. Žiaľ, nepodarilo sa nám to, hoci sme si v priebehu pár minút vytvorili tri veľké príležitosti. Zápas sme mohli na svoju stranu strhnúť aj v tretej tretine, v ktorej mali príležitosti Hudáček aj Hudec. Prevládajú vo mne zmiešané pocity. Pred zápasom by sme jeden bod brali, no teraz si myslím, že sme dva body stratili.“

Autor: (bt), Zdroj: Video huste.tv, Foto: Zdroj TASR