Barani v druhom zápase Zábojníkovho memoriálu rozstrieľali Klagenfurt + HLASY

ŠPORT
2 /

Banskobystrickí hokejisti zvládli aj druhý zápas na turnaji 20. ročníka Memoriálu Pavla Zábojníka vo Zvolene. Po štvrtkovej výhre nad Grazom 99ers 2:1 po predĺžení si tentoraz poradili s druhým rakúskym účastníkom EBEL ligy ECE KAC Klagenfurt po jasnom priebehu a výsledku 7:2.

Našim ´baranom´ vyšiel ideálne vstup do zápasu. Po vyhratom buly Bulíka sa dobre trafil už v 69. sekunde spoza kruhu obranca Karol Sloboda1:0. Rakúšania však zbrane nezložili, skonsolidovali sa a vyrovnali v piatej minúte. Geier spoza mantinelu našiel pred bránkou úplne voľného Liwika, ktorý nedal žiadnu šancu Williamsovi – 1:1. Zaujímavú prvú tretinu napokon lepšie zvládli Bystričania. V 19. minúte nás poslal do vedenia Brock Higgs. Dostal sa k odrazenému puku od mantinelu, z ľavého kruhu strieľal a aj keď sa najprv dobre netrafil, z následnej dorážky pri pravej žrdi sa už presadil – 2:1.

V druhej tretine sme mali najprv veľkú šancu v 27. minúte. Po prihrávke Mihálika sa rútil sám na bránku Varga, ale neuspel. Až o 37 sekúnd neskôr sa nám podarilo skórovať. Po vyhratom buly sa pred bránkou na dvakrát presadil priebojný Alex Tamáši3:1. Neuplynula ani minúta a bolo 4:1. Obranca Marshall pekne uvoľnil na útočnej modrej Érica Failleho, ktorý si nakorčuľoval k hranici pravého kruhu a nekompromisne švihom zvyšoval. Mali sme naďalej prevahu, ale piaty gól sa nám nepodarilo do druhej prestávky vsietiť. Na druhej strane súper predviedol pár dobrých protiútokov, no dobre ešte zapracovala naša defenzíva i s brankárom Williamsom.

V tretej tretine sme sa zo začiatku ubránili oslabeniu a hneď ako Kubka vybehol z trestnej lavice, uvoľnil Tomáša Ziga do nájazdu, ktorý ho aj zužitkoval v 44. minúte – 5:1. Klagenfurt však odpovedal do minúty Kochom, keď tento útočník dorazil do odkrytej našej bránky vyrazený puk a znížil na 5:2. V polovici tohto dejstva sa však opäť prihlásil o slovo Éric Faille. V priebehu necelej jednej minúty až dvakrát skóroval. Najprv tomu predchádzala strela Vargu, po ktorej gólman rakúskeho tímu puk len s námahou vyrazil, no a bystrický legionár ho potom zasunul za neho – 6:2. O pár sekúnd mu ešte Ďatelinka prihral pred prázdnu bránku, takže Faille sa znovu nemýlil a bolo 7:2. Barani mali viac z hry aj za tohto priaznivého stavu a zaslúžene tento duel vyhrali.

Fakty o zápase:

HC’05 iClinic Banská Bystrica – EC KAC Klagenfurt 7:2 (2:1, 2:0, 3:1)

Góly: 2. Sloboda (Bulík), 19. Higgs, 27. Tamáši (Asselin, Faille), 28. Faille (Marshall), 44. Zigo (Kubka), 50. Faille (Varga, Ďatelinka), 51. Faille (Ďatelinka, Asselin) – 5. Liwik (Geier, Fischer), 45. Koch (Kozek)

Zostavy:

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Ďatelinka, Marshall, Miller, Kubka, Mihalik, Sloboda, Biro, Košecký – Tamáši, Faille, Asselin – Zigo, Higgs, Sýkora – Varga, Bulík, Belluš – Gabor, Češík, Kabáč

EC KAC Klagenfurt: Madlener – Kermberger, Fischer, Unterweger, Schumig, Duller, Strong, Nickl -Kozek, Koch, Petersen – Bischoffberger, Hunderprfond, Wahl – Geier M., Liwik, Geier S. – Kraus, Harand, Pirmann – Obersteiner

Hlasy po zápase:

Éric Faille, autor hetriku za HC ´05: „Ako hrdina sa necítim. Nejde tu len o mňa, celkovo sme odohrali dobrý zápas a hlavne dodržiavali naordinovaný herný plán. Držali sme sa dlho na puku. Musím pochváliť Alexa Tamášiho, ktorý k nám zapadol veľmi dobre. Je rýchly, má dobrý ´timing´, výborne si hľadá miesto a je naozaj zábava s ním hrať.

Alex Tamáši, strelec víťazného gólu HC ´05: „Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý. Hral proti nám kvalitný súper, ale my sme išli vytrvalo za víťazstvom. Povedali sme si, čo budeme hrať a to sme aj hrali. Myslím si, že sme odviedli skvelú prácu. Proti Detve som nehral kvôli menšiemu zraneniu. Som teda rád, že som sa dal dokopy a že mi vyšli tieto dva zápasy na turnaji vo Zvolene. Teším sa už na tretí. Čakajú nás teraz štyri zápasy za päť dní, čiže je toho dosť. Pri dobrej regenerácii sa to ale dá zvládnuť.

Ivan Droppa, asistent trénera HC ´05: „Dnes to bolo od nás veľmi dobrých šesťdesiat minút. Videli sme kvalitný zápas, krásne góly po pekných akciách. Musím vyzdvihnúť hlavne naše oslabenia, ktoré sme hrali naozaj veľmi dobre.

Róbert Varga, útočník HC ´05: „Myslím si, že sme začali veľmi dobre. Mali sme ťažkého súpera, dobre nás napádal. Zo začiatku sme mali menší problém s rozohrávkou, ale potom sme to zlepšili a dá sa povedať, že zvyšok času sme už dominovali na ľade a zaslúžene vyhrali.

Autor: (bk), Foto: Zdroj facebook HKM Zvolen