Banskobystrický maratón a podujatia Marathon BB Tour otvárajú svoje brány

ŠPORT
0 /

Milovníci behu, zbystrite pozornosť! Rok 2018 so sebou prinesie obľúbené podujatia a tešiť sa môžete aj na novinky.

V nedeľu 12. novembra 2017 o 21:00 hod. sa otvorí registrácia na všetky podujatia Marathon BB Tour a Marathon BB miniTour 2018, okrem registrácie na nový Banskobystrický maratón. Na ten si musíte ešte týždeň počkať. Rok 2018 nesie so sebou viacero noviniek.

 Šiesta sezóna

 V roku 2012 dostala Banská Bystrica svoj veľký mestský maratón, ktorý sa stal strechou jedinečnej športovej multisérie. Vznikla stabilná koláž pretekov spojených jednotným bodovaním a spoločnou identitou zosobnenou v prestížnej medailovej skladačke.

V roku 2017, vo svojej piatej sezóne s desiatimi bodovanými podujatiami, dosiahla séria v pôvodnej podobe svoj strop. Bežecká komunita rastie a mení sa. Účastnícke štatistiky jasne ukázali, že koncept dozrel do štádia, kedy je pre trh príliš náročný. Každé podujatie je samo o sebe silné a má potenciál rásť a pokračovať vlastnou cestou, pokiaľ nadviaže i na výsledky spoločnej práce.

Marathon BB Tour 2018 sa vo svojej šiestej sezóne bude uchádzať o Vašu priazeň v štyroch bodovaných pretekoch:

SOFTIP Trojkráľový večerný beh

ADRIM Nemčiansky beh

Banskobystrický maratón

Kordícky Extrém

V sérii Marathon BB miniTour 2018 pre deti od 6 do 10 rokov to budú tieto preteky:

ADRIM Nemčiansky beh

Kordícky Extrém

Minimaratón Slovenskej sporiteľne

Odľahčená séria umožní bežcom absolvovať všetky preteky v sérii. Všetky novinky sa dozviete postupne na fb stránkach.

Maratón s novinkami

 Najväčšou novinkou je úplne nový Banskobystrický maratón. Koncept, miesto štartu aj cieľa, dátum aj čas podujatia. Stránka www.marathonbb.com je už takmer pripravená, všetko, čo potrebujete vedieť, na nej nájdete. Registrácia na Banskobystrický maratón pre všetkých sa otvorí 19. novembra 2017.

„Rozhodli sme sa oceniť vernosť, a preto na všetkých podujatiach série budú bežci, ktorí absolvovali všetky ročníky daného podujatia, štartovať s jedinečným číslom a na samotný maratón budú mať zľavnené štartovné,“

hovorí hlavný organizátor Miroslav Štrba.

Svoje postrehy a názory na pripravované zmeny píšte na info@marathonbb.com.  Prijmi výzvu!

 

Zdroj: Marathon BB, Foto: Mirka Chabadová ilustr.