Sobotňajší Banskobystrický chodecký míting – medzinárodné preteky v atletickej chôdzi

ŠPORT
0 /

Druhý ročník medzinárodných pretekov v atletickej chôdzi pod názvom „Banskobystrický chodecký míting“ sa uskutoční v sobotu 29. septembra 2018 v Parku pod Pamätníkom SNP v Banskej Bystrici. Slávnostné otvorenie podujatia je naplánované na 13:00 hod.

Súťažiť sa bude v štrnástich vekových kategóriách podľa platných pravidiel Slovenského atletického zväzu na certifikovanej trati, ktorej profil si v minulom ročníku pretekári pochvaľovali. Rozhodcovská komisia bude pozostávať z najväčších odborníkov atletickej chôdze na Slovensku a v zahraničí.

Pozvanie prijal olympijský víťaz Matej Tóth, prezident Slovenského atletického zväzu Peter Korčok, šéftréner Slovenského atletického zväzu Martin Pupiš, päťnásobná účastníčka zimných olympijských hier Martina Halinárová a ďalší známi športovci a funkcionári.

pribilinec-toth-a-blazek

Svoju účasť potvrdilo 106 pretekárov z desiatich klubov zo Slovenska, štyroch klubov z Česka, ako aj tímy z Litvy, Talianska a Maďarska, ktorí chcú využiť jednu z posledných možností plnenia limitov na vrcholné podujatia.

„Po minuloročných skúsenostiach sa znova prihlásili litovskí a českí pretekári, ktorým sa v Banskej Bystrici páčilo a ocenili výbornú organizáciu pretekov. Teší ma že po dobrom ohlase pribudli aj Taliani  a 30 členná výprava Maďarov. Podujatie je zapojené aj do Európskeho týždňa športu 2018 a verím, že sa zapíše medzi úspešné tradičné podujatia nášho mesta,“

uviedla riaditeľka ŠK BCF Dukla Banská Bystrica Erika Karová.

miting bb

„Slávnostný charakter podujatiu dodá aj skutočnosť, že sa preteky konajú v období, kedy si pripomíname historicky prvé atletické olympijské víťazstvo Slovenským športovcom Jozefom Pribilincom 23.9.1988 na OH v Soule. Tiež, že súčasťou podujatia bude v jeho závere aj vyhlásenie najúspešnejšieho chodca SR za rok 2018,“

povedal Juraj Benčík, tréner najúspešnejších chodcov.

bencik1

V kategóriách mužov a žien na 10 km prví traja pretekári dostanú finančné odmeny.  (500, 300, 100 eur). V ostatných kategóriách prví traja obdržia vecné ceny, medaile, poháre a diplomy. Najlepší výkon celého podujatia bude odmenený „Veľkou cenou BCF“.

Hlavným organizátorom podujatia je  športový klub BCF Dukla BB. Partnermi podujatia sú BCF s.r.o., VŠC Dukla BB, Slovenský atletický zväz.  Podujatie je organizované s finančnou podporou BBSK a Mesta Banská Bystrica – Európskeho mesta športu 2017.  Bude sa konať pod záštitou primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska.

Pozývame všetkých priaznivcov najúspešnejšej slovenskej atletickej disciplíny, aby prišli stráviť príjemné sobotňajšie športové popoludnie do Parku pod Pamätníkom SNP.

BB miting plagat

 

Zdroj: Lucia Kršňáková, Foto: ilustračné