V Banskej Bystrici úspešne doplávané

ŠPORT
4 /

Plavecká 24-hodinovka patrí k najobľúbenejším športovým podujatiam, ktoré sa konajú vždy tesne po vianočných sviatkoch. Počas roka 2017, keď bola Banská Bystrica Európskym mestom športu, sa na tomto plaveckom mítingu zúčastnilo historicky najviac plavcov. V tomto trende však pokračujeme a svojich sto metrov pre zdravie odplávalo ešte viac ľudí ako vlani!

Počas uplynulých dvoch dní si mohli na Plaveckej 24-hodinovke zaplávať obyvatelia Banskej Bystrice, ale aj Nitrania a Košičania. Zatiaľ čo v meste pod Urpínom sa uskutočnil už 22. ročník, zvyšné spomínané mesta si podujatie vyskúšali po prvý raz.

Banskobystrická plaváreň tento rok počas 24 hodín privítala 3295 návštevníkov, z toho 1910 sa zúčastnilo na plaveckom maratóne. Padol teda nový rekord a odplávaných bolo 191 000 metrov.

Plávalo sa v štyroch dráhach a najstarší účastník mal 84 rokov. Najmladší účastníci mali tri roky. Najrýchlejší plavec dosiahol čas 0:58,54 min. Zaujímavosťou tohto ročníka je aj medzinárodná účasť, nakoľko sa zapojili aj návštevníci zo Švédska, Anglicka či Francúzska.

„Ďakujem všetkým plavcom, ktorí sa na tomto výnimočnom podujatí zúčastnili a podporili naše mesto vo výzve proti Nitre a Košiciam. Som rád, že Banskobystričania nesklamali a ukázali športového ducha aj počas sviatočného obdobia. Rekordné čísla vravia za všetko a je to pre nás pozitívna odozva do budúcich rokov. Nie je dôležité vyhrať, ale spraviť niečo pre seba, a preto gratulujem všetkým, ktorí prišli do ktoréhokoľvek mesta a odplávali svojich sto metrov pre zdravie,“

povedal  primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

V Košiciach navštívilo plaváreň 1200 ľudí a do podujatia sa zapojilo 674 plavcov, ktorí svoje metre odplávali v jednej dráhe. V Nitre mali štyri dráhy a na Plaveckej 24-hodinovke sa zúčastnilo 444 plavcov.

Zdroj: Dominika Mojžišová, Foto: mesto BB