Badínčan Jelluš nasúkal Málincu päť gólov, Kremnička a Rakytovce neuspeli

ŠPORT
0 /

V tretej futbalovej lige sa hralo cez víkend 25. kolo a naši dvaja banskobystrickí zástupcovia prehrali. Rakytovce v Námestove a Kremnička v Martine. Potešil nás iba Badín, ktorý v nedeľu rozdrvil Málinec vysoko 6:1.

Kremnička cestovala do Martina, kde tamojší domáci tím bojuje o účasť v druhej lige. V tabuľke je na druhom mieste, na vedúcu Tepličku stráca päť bodov, takže sa ocitol v roli favorita a tú aj potvrdil. Náš klub však dlho odolával súperovi. Prvý gól videla iba stovka divákov až po hodine hry. Skóre otvoril v 62. minúte Thomka. Tento zásah futbalistov z Turca trošku rozhodil našu dobrú defenzívnu koncepciu a o päť minút zvýšil na 2:0 Hanek. To ale nebolo všetko. Kremnička sa síce snažila aspoň znížiť, avšak v 74. minúte inkasovala aj tretí gól, keď sa tentoraz presadil Ďungel, ktorý napokon stanovil konečný výsledok na 3:0.

MŠK Format MartinŠK Kremnička 3:0 (0:0)

Góly: 62. Thomka, 67. Hanek, 74. Ďungel. Rozhodca: Nemček. ŽK: 38. Burger, 43. Hanek – 71. Hrabáč. Diváci: 100.

Súpiska Kremnička: Gašperan – Tóth, Hrabáč, Bíreš, Kollár (78. Ďurič), Herich, Kočan (74. M. Sokol), Kukula, Cimerman, Vician (74. Pikoš), Kostúrik.

V Námestove bolo zvedavých na Rakytovce až dvesto divákov a videli gólové hody. Hralo sa na ťažkom teréne, ale oba tímy predviedli kvalitný treťoligový futbal. Prvú šancu si domáci vypracovali už v tretej minúte, na center z ľavej strany nabiehal Siman, ale hlavou poslal loptu nad bránu. V 17. minúte po rohovom kope Oravčanov hlavičkoval Kurtulík, no trafil iba na čiare stojaceho spoluhráča. Gólový moment prišiel v 23. Minúte. Po centri náš brankár vyboxoval loptu na kopačku Kurtulíka a ten ju vrátil do prázdnej brány – 1:0. Rakytovčania pohrozili v 33. minúte keď na mokrom teréne nebezpečne vystrelil Považanec, no gólman jeho strelu vyrazil na roh. V 41. minúte náš tím darovali domácim druhý gól. Po nedôraznom odkope sa do lopty oprel Stašiniak a tá skončila za bezmocným Škubákom. Domácim vyšiel aj vstup do druhého polčasu. V 50. minúte po peknej akcii na ľavej strane a prudkom centri do pokutového územia Siman v sklze usmernil loptu do siete. V 59. minúte mohlo byť ešte horšie, keď po ďalšej centrovanej lopte hlavičkoval Šmiheľ, no na čiare zachraňoval btankár Škubák. O minútu neskôr bol však prikrátky na presnú strelu Simana po dlhom autovom vhadzovaní domácich do pokutového územia. Rakytovčania však napokon neprehrali rozdielom triedy. V 62. minúte po rohovom kope zahranom na krátko a presnej hlavičke Mareka Gašpara znížili a zrazu ich bolo plné ihrisko. Viacero sľubných šanci však nedotiahli do úspešného konca. Zápas trochu zdramatizovali v 86. minúte, keď po centri Kohúta Martin Styk poslal loptu do brány. Tím z okrajovej časti Banskej Bystrice môže mrzieť, že len poslednú polhodinu ukázal ako má vyzerať futbal v tretej lige.

MŠK Námestovo – FK Rakytovce 4:2 (2:0)

Góly: 23. Kurtulík, 41. Stašiniak, 50. a 60. Siman – 62. Gašpar, 86. Styk. Rozhodoval: Rojček. ŽK: 48. Jaššo – 41. Gašpar, 57. Kohút. Diváci: 200.

Zostava Rakytovce: Škubák – Styk, Gašpar, Záhradník, Podkonický (78. Spodniak) – Považanec, Turčan – Černík (57. Bobok), Greško, Kohút – Hejčík (33. Rafanides).

Ostatné výsledky: Pohronie B – Lip. Hrádok 6:2, Bytča – Čadca 2:3, Žarnovica – Makov 2:5, Kalinovo – Krásno n. Kys. 4:2, N. Baňa – Teplička n. Váh. – odložené na 10.6 pre nespôsobilý terén.

Najbližšie bude hrať Kremnička v stredu 27. mája o 17.30 hodine doma proti Novej Bani a Rakytovce v ten istý deň a v tom istom čase privítajú na svojom štadióne Lučenec.

Poradie:

  1. 1. Teplička n. Váh 55b, 2. Martin 50b, 3. Námestovo 45b, 4. Makov 39b, 5. Kalinovo 35b, 6. Lučenec 34b, 7. Kremnička 34b, 8. Lipt. Hrádok 34b, 9. N. Baňa 33b, 10. Rakytovce 29b, 11. Bytča 28b, 12. Pohronie B 27b, 13. Čadca 25b, 14. Krásno n. Kys. 20b, 15. Žarnovica 20b.

 IV. liga

V štvrtej lige juh máme Badínčanov, ktorí si zgustli na tíme z Málinca. V prvom polčase nič nenasvedčovalo tomu, že by hostia utŕžili debakel. Skóre otvoril v osemnástej minúte hrdina duelu Dominik Jelluš a o minútu neskôr pridal aj druhý gól, čim zariadil polčasové vedenie 2:0. Strelecké kopačky tento hráč cez prestávku nemenil a vyplatilo sa. V 47. minúte zavŕšil hetrik, no to nebolo zďaleka všetko. V 51. minúte pridal štvrtý a v 66. minúte aj piaty gól, ktorým zvýšil na 5:0. Vo futbale niečo nevídané! O dve minúty neskôr bolo už 6:0 pre Badín, keď sa do streleckej listiny zapísal aj iný hráč, konkrétne Michal Poliak. Málinčania zaznamenali čestný zásah v 74. minúte Ďuricom, avšak debakel neodvrátili.

Jupie Badín – TJ Jednota Málinec 6:1 (2:0)

Góly: 18., 19., 47., 51 a 66. Jelluš, 68. Poliak – 74. Ďurica. Rozhodoval: Koóš. ŽK: Beľa, Poliak (obaja Málinec). Diváci: 100.

Jupie: Spodniak –Poliak, Ďurta, Marián Sanitra, Konder, Ríša (79. P. Poljovka), Výlupok, Plško, Jelluš (71. Ondrejka), Homola (75. Martin Sanitra), Švec.

Badínčania sú na šiestom mieste a majú 37 bodov. Na lídra z Podbrezovej strácajú desať bodov. Najbližšie sa predstavia v nedeľu 31. mája v Kováčovej o 17.00 hodine.

Autor: (bl), Foto: archív, facebook