Atraktívne bežecké podujatia v okolí Banskej Bystrice

ŠPORT
0 /

Zdroj: www.marathonbb.com

Pre priaznivcov behu sa nezadržateľne blíži mesiac, v ktorom budú môcť pretekať hneď trikrát. Marathon BB team pripravil tri májové podujatia, ktoré majú veľa spoločného i napriek tomu, že každé z nich je iné.

Ako prvý príde na rad Beh Sliačskym chotárom – a to 8. mája. Nádherná trať lesom, lúkami a pasienkami zavedie bežcov do kopcov nad Sliačskymi kúpeľmi. Štart je o desiatej hodine pred kúpeľným domom Palace v Sliači. Aj rekreační športovci môžu byť bez obáv – primeraná porcia cezpoľného behu v zvlnenom teréne správne preverí každého. Pripravené sú totiž dvanásť a osem kilometrové trate a k nim pribudla aj takzvaná hobby trať. Organizátori z Marathon BB teamu tvrdia:

„Všetky tri trate ponúknu každému dostatočnú tému na premýšľanie v pohybe. Pasúce sa ovce, vietor vo vlasoch a snáď i čerstvo pohnojené polia – to všetko patrí ku koloritu výzvy. Ideálna trasa pre všetkých, ktorí túžia na chvíľu opustiť šeď asfaltových ciest a prebehnúť sa v lone prírody.“

Druhé podujatie sa koná o dva dni neskôr, teda 10. mája. Ide o tradičný cyklomaratón a horský duatlon v jednom malebnou Zvolenskou pahorkatinou pod názvom BBB MTB VlkoHron. Štartuje sa ráno o 10. hodine pred obecným úradom v Hronseku. Pripravené sú rôzne trate pre všetky výkonnostné kategórie. Podujatie je teda ideálne pre každého priaznivca horskej cyklistiky a behu v prírode. Heslo znie: „Opri sa do pedálov a hurá s vetrom opreteky!“

Tretím podujatím je ADRIM Nemčiansky beh. V krásnej prírode pod Panským dielom sa uskutoční prvý ročník, a to konkrétne 25. mája. Organizátori sľubujú priateľskú atmosféru, trať so zaujímavým prevýšením, zázemie a zabezpečenie Marathon BB Teamom, ako aj možnosť získať pamätnú medailu, unikátne číslo s logom podujatia, občerstvenie, guľáš, pripravený je i kultúrny program, najkratší beh Chrústov, kratšia, ale aj dlhšia trať, vecné ceny, tombola a práve tu sa môžete registrovať na známy septembrový Banskobystrický maratón za špeciálne ceny.

Tak čo poviete, prijmete výzvu? Ak áno, všetky informácie, propozície nájdete aj na stránke organizátorov BB Marathon teamu.

Zdroj: Bystricoviny.sk