Andrej Rendla si kvôli novému zraneniu nezahrá v Podbrezovej pol roka

ŠPORT
0 /

Banskobystrický 25-ročný futbalista Andrej Rendla má poriadnu smolu. Vo svojej kariére absolvuje už desiatu operáciu a aj tentoraz je problémom koleno. Zranil si ho v prvom kole Fortuna ligy v Podbrezovej v súboji s Trnavou.

Andrej Rendla si čiastočne roztrhol predný krížny väz v pravom kolene, predtým bol trikrát operovaný na to isté zranenie, avšak v ľavom kolene. Náš Sásovčan má teda vo futbalovom živote poriadnu smolu. Ide pritom o najmladšieho ligového hráča v histórii slovenskej najvyššej súťaže, keď vo veku 16 rokov a 1 deň debutoval v drese banskobystrickej Dukly. Potom už išiel do Holandska, kde pôsobil v kluboch Twente Enschede a Almelo, avšak zranenia sa mu nevyhýbali, skôr naopak, keďže musel absolvovať celkovo až deväť operácií. Teraz ho čaká v poradí desiata – jubilejná. Pre denník Šport sa Andrej vyjadril nasledovne:

 „Sedím na gauči a rozmýšľam čo ďalej. Napíšem svojmu bývalému manažérovi, aby prezistil možnosti operácie u belgického doktora v Antverpách, ktorý mi dal dokopy ľavé koleno v marci 2013. Neviem ani, čo na toto všetko povedať, čo sa stalo. Príprava bola v pohode, obe moje kolená držali. Ľavé pobolievalo, ale po toľkých operačných zákrokoch sa ani niet čo čudovať. Možno som v tréningu podvedome viac zaťažoval pravé, a preto to prišlo. Ani sám neviem, čo sa počas zápasu s Trnavou stalo. Nikto zo súperov ma nekopol. Iba čo som urobil pohyb pravou nohou a vtedy to prišlo. Dobre som poznal z minulosti tú bolesť, ktorá mnou prešla. Cítil som puknutie a aj som si zareval od bolesti.“

Bystričana Rendlu museli z trávnika vyniesť na nosidlách až do šatne. Tento týždeň absolvoval magnetickú rezonanciu v Banskej Bystrici a tá potvrdila už opisovaný neutešený stav. Operácia je teda nevyhnutná a následne po nej aj rehabilitácia. Podbrezovčania využijú možnosti, s ktorými má skúsenosti Vratislav Greško, tiež bývalý hráč Dukly, rodák z Tajova a dnes funkcionár ´Železiarov´. Manažér ŽP Šport Podbrezová Michal Budovec uviedol:

„Vraťo mu môže doporučiť kvalitné rehabilitačné zariadenie v Taliansku, ktoré využil on po zranení ešte vo svojej hráčskej kariére. Samozrejme Andrejovi pomôže aj náš klub s finančnými nákladmi, ktoré sú s tým spojené. Nechceme však dopredu predbiehať. Každopádne dobu liečenia odhadujeme už dnes na pol roka, s tým sa musíme zmieriť.“

Malým šťastím v tomto celom nešťastí je, že tentoraz sa pri Rendlovom zranení už nejedná o koleno, ktoré mal predtým zranené a trikrát operované. To by totiž s veľkou pravdepodobnosťou mohlo znamenať aj koniec jeho kariéry.

Autor: (cb), Foto: ilustračné, internet