Za hudobnou kultúrou do sveta… so štipendiom

KULTÚRA
1 /

Pod týmto  titulkom sa skrýva zaujímavá aktivita Hudobného  átria Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici a Slovenskej akademickej informačnej agentúry. Pozývajú všetkých štúdia chtivých záujemcov o hudbu na inšpiratívny a praktický informačný seminár o možnostiach spoznávať hudobnú kultúru vo svete vďaka štipendiu.

 „Informačný seminár je určený stredoškolákom, kariérnym poradcom, vysokoškolákom, vysokoškolským pedagógom a výskumníkom. Je určený najmä tým, ktorým učarovala hudba a majú záujem o cestovanie a spoznávanie iných krajín,“

 hovorí Ľubica Laššáková z ŠVK Banská Bystrica.

Na informačnom seminári sa dozviete ako si naplánovať mobilitu do zahraničia, ako  postupovať pri hľadaní štipendií a grantov.  Odborníci poskytnú informácie o Databáze štipendií a grantov a  o tom, ako postupovať pri príprave žiadosti o štipendium.

Dozviete sa o možnostiach vycestovania cez Národný štipendijný program, program CEEPUS, program Akcia Rakúsko – Slovensko, aj cez Akademické mobility.  Pre výskumníkov sú pripravené informácie o  portáli EURAXESS a slovenských centrách EURAXESS. Aby toho nebolo málo, dozviete sa aj termíny najbližších uzávierok.

 V závere seminára si záujemcovia môžu vyskúšať hru na etnické perkusijné a rytmické nástroje a objavovať pestrosť zvukov tradičných nástrojov rôznych krajín.

Za hudobnou kultúrou do sveta so štipendiom v utorok 31.10.2017 o 15:00 hod. v Hudobnom átriu na nádvorí Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici.

plagat svk

Zdroj: Ľubica Laššáková, ŠVK BB, Foto: ilustračné